Wat moet ik aan vandaag? – Tag

In dit artikel behandel ik de ‘ wat moet ik vandaag aan? -Tag’. Op die manier vertel ik aan de hand van 10 vragen onder anderen op welke manier ik mijn kleding uitkies, welke items ik nooit zou aantrekken en waar ik juist dol op ben.

 

 

1. Hoe besluit je wat je aandoet?

Ik stem mijn kleding af op mijn agenda. Toen ik nog op een kantoor werkte moest ik in de ochtend bepalen welke kleding ik de rest van de dag wilde aantrekken. Dat vond ik soms best lastig. Ik heb daar destijds ook  een video over gemaakt. Hierin vertel ik precies waar ik op let als ik in de ochtend mijn outfit moet bepalen.

Omdat ik sinds kort fulltime zelfstandig thuis werk heb ik nu iets meer tijd om hier over na te denken. Als ik bijvoorbeeld in de ochtend een zakelijke afspraak heb en in de avond een date met een vriendin, dan wissel ik mijn kleding in de middag. Ik vind het sowieso altijd fijn om mezelf om te kleden als ik een afspraak heb. Het idee dat ik schone kleding draag dat past bij mijn afspraak, daar wordt ik gewoon heel blij van. Net zoals het bijwerken van mijn make-up en haar trouwens.

 

2. Heb je bepaalde dagen in de week dat je een kledingstuk aantrekt?

Als ik een dag geen afspraken buiten de deur heb dan trek ik meestal lekker een huisbroek aan. Nu het wat kouder wordt ben ik sneller geneigd om mijn huisbroek in te ruilen voor één van mijn fleece onesies. Die zijn zo lekker warm.

 

3. Trek je bepaalde kledingstukken aan bij een bepaalde stemming?

Zoals ik hier boven vertelde bepaald mijn agenda wat voor kleding ik draag. Het klinkt misschien wat rationeel maar de planning bepaalt voor een groot gedeelte wat ik aantrek en niet zozeer mijn stemmig. Dat is trouwens ook wel handig want daardoor heb ik zelden last van keuzestress. Als ik mij aankleed voor een afspraak dan heb ik in mijn achterhoofd welke stijl daarbij hoort en dan valt er meestal al een groot deel van mijn garderobe al af. Heel overzichtelijk dus 🙂

 

4. Leg je voor dat je naar bed gaat klaar wat je de volgende dag aandoet? Of doe je het anders?

Toevallig schreef ik eerder dit jaar een artikel over het klaarleggen van je kleding in de avond. Nee, dat doe ik eigenlijk nooit. Ik bepaal meestal pas als ik voor de kast sta wat ik ga aantrekken. Heel soms krijg ik onder de douche al een idee over wat ik wil aantrekken maar dan moet ik hier wel bewust over nadenken. Meestal krijg ik onder de douche namelijk blog ideeën en die zijn altijd heel waardevol. Dus die gedachten laat ik liever toe.

 

5. Wat doe je met kleding als je je ’s avonds uitkleed?

Oei, daar ben ik heel slecht in. Mijn kleding beland op de grond in mijn inloopkast of op de wasmachine. Tot grote irritatie van mijn man trouwens. Hij vindt dat ik het moet opruimen en daar heeft hij gelijk in. Maar dat doe ik later. Een paar dagen of soms een week later pas….

 

6. Hangt kleding in je kast op kleur of door elkaar?

Ik geloof dat ik best extreem ben wat betreft het sorteren van mijn kleding. Ik hang het niet alleen op kleur maar ook op kledingtype. Daarin onderscheid ik ook nog eens de pantalons, die hangen op een pantalon hanger, van de gewone broeken. Die liggen namelijk gevouwen in de kast boven de pantalons. Ook de T-shirts met lange mouwen worden gescheiden van de modellen met korte mouwen. En dat hangt dus ook allemaal op kleur. Maar niet heel netjes, dat dan weer niet.

 

7. Houd je een winter en zomer garderobe aan?

Nee, bij mij hangt altijd alles in de kast. Vroeger wisselde ik de inhoud van mijn kast om wanneer het warmer of juist kouder werd. Tot ik bedacht dat je garderobe veel groter is wanneer je alles blijft afwisselen. Een blouse met korte mouwen kun je bijvoorbeeld prima dragen met een warm colbert of vest als het wat kouder is.

 

8. Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?

Dat gaat altijd via de kledingbak naar het goede doel. Een enkele keer geef ik de kleding aan mijn tante maar zij vindt mijn kleding meestal te opzichtig dus dan beland het toch weer in de kledingbak.

 

9. Wat is je lievelingskledingstuk?

Ai, dat vind ik lastig. Ik ben sowieso dol op mijn zwarte Mart Visser pantalon. Hij zit heel fijn en staat overal goed bij. Maar eigenlijk ben ik fan van bijna al mijn zwarte pantalons. Ik vind het een ideaal kledingstuk: je ziet er altijd netjes uit en door de neutrale kleur kun je het overal mee combineren.

 

10. Dit doe ik beslist nooit aan..

Crocs en bomberjacks. Ik vind beiden heel onflatteus en lomp. Dus nee, dat komt het huis niet in.

 

Dat waren de 10 vragen alweer! De vragen heb ik trouwens niet zelf bedacht, ze komen van de website Trendbubbles. Mocht je nog een vraag hebben aan mij over hoe ik omga met kleding, stel hem dan hier onder als een comment. Ik zal mijn best doen om deze dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge