Werk detox – deel 2

Inmiddels is het alweer 5 weken geleden dat ik het artikel ‘ Werk Detox’ deelde op Prettybusiness. Het artikel werd goed gelezen en ook kreeg ik veel reacties. Vaak privé van lezers die aangaven hoe erg ze dit verhaal herkende. Momenteel krijg ik ook vaak de vraag hoe het nu met mij gaat. Dus ik dacht, laat ik daar eens wat over schrijven. Vandaag is het dus tijd voor een update. Hoe gaat het met mijn werk detox? Ben ik al afgekickt en wat doe ik momenteel?

 

Sluipmoordenaar

In Werk Detox vertelde ik over hoe ik de afgelopen jaren steeds meer ging werken. Achteraf bleek werk mijn kracht maar ook mijn zwakte te zijn. Niets geeft mij zoveel voldoening en kan mij tegelijk zo leegtrekken als werk.

De afgelopen weken ben ik voorzichtig weer gaan werken aan Prettybusiness. Iedere week weer iets meer. Rustig aan, maar wel consequent. Ik merkte 3 weken geleden dat ik het ritme miste. Niet zozeer het op tijd opstaan,naar bed gaan en dat soort dingen. Maar vooral het werkritme: vaste tijden werken, doelen hebben, planningen en lijstjes. Ik ben een creatief mens maar heb wel gemerkt dat structuur en ritme ervoor zorgt dat mijn doelen worden behaald. En van doelen behalen wordt ik blij dus was het tijd voor meer ritme. Met dank aan de support van blogvriendin Marije wist ik mijzelf als doel te stellen om iedere werkdag te bloggen. Eigenlijk zal ik wel echt iedere dag willen bloggen, ook in het weekend, maar ik moet oppassen.

Dus zo begon ik op 24 oktober met fulltime bloggen. En het viel niet mee. Ik moest mijzelf leren om iedere dag weer wat te gaan doen en meer zaken te gaan plannen. Het maakte mij wel meteen gelukkig. Ik wist weer precies waarvoor ik iedere dag opstond en had een eerste doel voor de aankomende periode. Fijn!

Sinds vorige week, 2 weken na de start van het fulltime bloggen, ben ik ook begonnen met iets meer lijstjes en planningen. Niet meer alleen blogs posten maar ook andere zaken als doelen opschrijven. Het onderhoud van mijn website, mail opschonen, dat soort dingen. Ja, dat ging goed. Maar ik moet wel eerlijk tegen je zijn. Prettybusiness is mijn passie en ik ben er dol op. Maar ook hier schuilt weer de sluipmoordenaar genaamd ‘ teveel werken’. Ik merk dat ik snel weer even iets langer doorwerk in de avond. Na het eten toch nog even achter de laptop en zondagochtend ook weer even een artikel schrijven. Nee, ik ga er niet aan dood. Maar ik moet blijven opletten op wat ik doe. Inmiddels ben ik ook gaan beseffen dat werken waarschijnlijk altijd mijn sluipmoordenaar zal blijven. Vriend en vijand tegelijk, zo iets.

Gezinsuitbreiding

Toen ik besloot om fulltime te gaan bloggen ging ik ook weer lekkerder in mijn vel zitten. Bezig zijn, heerlijk! Maar daarbij kwam nog iets: rammelende eierstokken, zoals ik dat zelf zei. En nee, wees niet bang. Nee, er komen geen kinderen aan. Maar in eens wilde ik wel héél graag een kitten. Onze lieve kat Diva hadden wij 2 maande geleden laten inslapen en sindsdien was Madame (onze andere kat) alleen. Ik wilde al mijn hele leven een kitten maar het is er nooit van gekomen. We vonden het niet verantwoordelijk om een kitten te nemen als je beiden fulltime werkt. Maar nu was ik thuis! Jeej! En zoals andere vrouwen in eens heel graag een kind willen, zo wilde ik heel graag een kitten. Ik heb werkelijk honderden kittens online bekeken de afgelopen periode. Onze Madame is een beetje een bange poes, maar wil wel graag spelen. De kitten moest dus niet té druk zijn, wel sociaal maar ook graag willen spelen. Tja, zie maar zo een soort kat te vinden. Maar het is ons gelukt. We moesten er wel ruim twee uur voor rijden maar toen zagen we eindelijk onze ‘ dochter’.

2771fc18-c2cf-4202-9992-f17c6e3d9f41

We zijn heel blij met haar. Ze is niet alleen heel mooi maar haar karakter, dat is precies wat wij zochten. Het is een enorme knuffelkont, niet te druk, toch speels en ook sociaal naar Madame.  Helaas is Madame niet altijd even blij met haar sociale karakter maar dat is een kwestie van tijd. Ze moet voorlopig nog even wennen aan de nieuwe situatie in het huis. Eigenlijk net zoals ik moet wennen en leren omgaan met mijn sluipmoordenaar.

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge