Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate – september 2019

Ik krijg vaak de vraag of ik wel voldoende informatie of nieuws heb om over te schrijven op Prettybusiness. En ja, dat heb ik zeker. Ik publiceer drie keer per week een artikel over werkkleding of zakelijke mode, maar wat jij leest is slechts een selectie van wat er allemaal gebeurt op dit gebied. Daarom introduceer ik vandaag een nieuw concept: de werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate.

Werkkleding en zakelijke mode nieuwsupdate - september 2019

Tijd om nog meer te delen!

In deze artikelen kun je voortaan lezen wat er de afgelopen maand allemaal is gebeurd op dit gebied. Net zoals in mijn andere artikelen zal ik mij hierbij niet alleen focussen op Nederland, maar ook delen wat daarbuiten gebeurt. Denk hierbij aan de lancering van nieuwe collecties, onderzoeken, interviews, organisaties die nieuwe bedrijfskleding krijgen, tips, reviews en nog veel meer.

Het doel van Prettybusiness is om te laten zien hoe interessant de wereld van werkkleding is door informatie te delen. Daarom heb ik ervoor gekozen om geen onderscheid te maken tussen nieuws dat gericht is op consumenten of bedrijven. Om toch een overzicht te creëren hanteer ik twee categorieën: het nieuws op het gebied van zakelijke mode en nieuws met betrekking tot (functionele) werkkleding en uniformen.

Bij ieder nieuwsbericht schrijf ik kort waar het over gaat. Wanneer je meer wilt weten, dan kun je klikken op de link in het bericht. Zo kom je op de website waar het nieuws is gepubliceerd.

 

Zakelijke Mode

 • Nieuwe zakelijke collectie Victoria Beckham – Modeontwerperster Victoria Beckham lanceerde een kledinglijn die geïnspireerd is op de zakelijke mode uit 1970. In de link staat de video met de modeshow. Een aanrader te kijken als je een liefhebber bent van zakelijke damesmode.
 • Kantoorkleding verandert – The Guardian publiceerde een artikel waarin wordt ingegaan op hoe de mode op kantoor door de jaren heen is veranderd, inclusief advies over moderne werkkleding.
 • Werkkleding collectie Ralph Lauren X Friends – Modehuis Ralph Lauren heeft ter ere van het vijfentwintigjarige bestaan van de serie Friends een Wear To Work collectie uitgebracht. De items zijn geïnspireerd op de kledingstijl die Rachel Green (gespeeld door Jennifer Aniston) droeg.
 • Pak tijdens sollicitatiegesprek – Een Canadees uitzendbureau onderzocht of het in een tijd van casual dresscodes nog wel handig is om in een pak te solliciteren.
 • Plus-size damespakkenlijn – Modejournaliste Lauren Chan heeft met haar nieuwe label Henning een pakkenlijn voor plus-size dames op de markt gebracht.
 • Zakelijke damesmode van DEUX – De Belgische presentatrice Eline De Munck vond werkkleding voor dames maar saai. En dus lanceerde ze haar eigen label, genaamd Deux.
 • Zangeres Rihanna heeft deze maand haar kledinglijn Fenty verder aangevuld. De collectie is vooral gericht op ‘rethinking today’s uniform of success’.
 • Geen saaie werkkleding – Crains Cleveland Business publiceerde een artikel met 5 tips om te voorkomen dat je werkkleding saai wordt.
 • Grappig nieuwtje – Na een hevige storm in Brazilië besloot een zwerfkat beschutting te zoeken bij in het gebouw van de Orde van de Advocaten. Hij bleef daar rondlopen en de organisatie besloot hem ‘in dienst’ te nemen. Hij kreeg een persoonlijk naamkaartje en stropdas.

 

Functionele werkkleding & uniformen

 • Werkbroek voor warm weer – Kenny Koehler van de blog Protool Reviews testte de Treuwerk T1 werkbroek die speciaal gemaakt is voor  werken in warme weersomstandigheden.
 • Interview directrice Anna van Puijenbroek – Voor de podcast BNR in bedrijf @ home werd Anna van Puijenbroek, directrice van werkkledingproducent Havep, geïnterviewd. In het interview vertelt zij over haar carrière en hoe het is om aan het roer te staan van een familiebedrijf.
 • Huidige doktersjas is onvoldoende – Onderzoekers aan de Case Western Reserve University in Ohio zijn erachter gekomen dat de huidige doktersjassen onvoldoende beschermen tegen infecties omdat de mouwen bij de polsen onvoldoende aansluiten.
 • Nieuw uniform UPS – Alle 125.000 medewerkers van de internationale koeriersdienst UPS krijgen nieuwe uniformen. Business Insider bracht in kaart hoe de uniformen er vanaf 1921 uitzagen.
 • Pakistaanse minister trekt uniform aan – De Pakistaanse minister van defensie Rajnath Singh trok deze maand voor een vlucht een uniform van de Indian Air Force (IAF) aan. De foto’s kwamen op Twitter terecht en al snel was hij het mikpunt van satire. Mensen bedachten grappige onderschriften bij de foto, waar de minister zelf niet zo blij mee was.
 • Rehamij, een bedrijf op het gebied van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen), heeft twee nieuwe collecties gelanceerd: Dayboro en Cremorne.
 • Caterpillar X John Elliott – De werkkleding afdeling van Caterpillar is gaan samenwerken met modelabel John Elliott.
 • Nieuwe print voor militairen – De militairen in Canada testen momenteel nieuwe uniformen, inclusief een andere print.

Ik doe mijn best om altijd op de hoogte te zijn van al het nieuws binnen mijn branche. Toch kan het gebeuren dat zaken mij ontgaan. Dus zie jij op social media interessant nieuws? Tag mij vooral of stuur een mail via contact@prettybusiness.nl.

Heb jij een bedrijf op het gebied van zakelijke mode of werkkleding en interessant nieuws? Ook dan kun je mij ook mailen. Voel je ook vrij om mij op de perslijst te zetten.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge