Dit droeg ik in september op kantoor

Op zoek naar wat inspiratie, tips en tricks rondom kleding op het werk? Dan heb je het juiste artikel aangeklikt. Vandaag laat ik je zien wat ik in september op kantoor heb gedragen. En ook vertel ik je waarom ik deze combinaties heb gemaakt, inclusief tips!

 

De blouse onder alles

Dit droeg ik in september op kantoor
Jurk en blouse Steps, panty Hema, pumps Clarks

Ik hoor vaak dames zeggen dat ze het jammer vinden dat bepaalde jurken te luchtig zijn voor de zomer. Ze zouden ze wel wat langer willen dragen. Mijn tip: draag er een blouse met lange mouwen onder. Dat doe ik heel vaak. Niet alleen met jurken, maar ook in combinatie met t-shirts en andere items die nét iets te koud zijn voor de winter. Een blouse eronder maakt je outfit meteen wat warmer en netter.

Dit droeg ik in september op kantoor
Oorbellen Swarovski

Bij deze jurk viel de blouse niet eens zo op omdat hij lange mouwen heeft en een wat hogere hals. Daardoor zijn de manchetten en kraag niet zo zichtbaar. 

 

Opleuken met goud

Dit droeg ik in september op kantoor
Colbert en top Steps, broek Mart Visser, laarzen Nelson, ketting cadeau gekregen

Soms heb ik weleens van die dagen dat ik even geen zin heb om lang over mijn kleding na te denken. Vaak kies ik dan voor een basic, zwarte outfit en combineer ik deze met één kleur. Lekker makkelijk, want alle kleuren staan bij zwart. Om het geheel wat ‘op te leuken’ kies ik voor gouden of zilveren details. Dit laat ik terugkomen in mijn oorbellen, ketting, riem en eventueel in de schoenen. 

 

Colbert als tussenjas met verrassing

Dames bretels
Pantalon en colbert Greiff*, blouse A Fish Named Fred*, bretels HemdvoorHem*, schoenen Clarks*

Het is inmiddels alweer iets kouder, maar de afgelopen maand heb ik vaak een colbertje als tussenjas gedragen. Zodra het boven de twintig graden is, is het voor mij namelijk ‘colbertjesweer’. Sinds een aantal jaren koop ik ook geen zomerjassen meer. Met een colbert zie je er altijd netjes uit, hoe casual je outfit ook is. Het is de ideale manier om je uitstraling te ‘upgraden’.

Dit droeg ik in september op kantoor

Ik ben ook dol op bretels, zeker wanneer ze onder een colbertje verstopt zitten. Het is een soort verrassing die tevoorschijn komt zodra je het colbert uitdoet.

 

Ruitjes maken alles leuker

Dit droeg ik in september op kantoor
Pantalon en blouse Greiff*, schoenen Nelson, riem Steps, oorbellen Swarovski

Deze outfit valt onder dezelfde categorie als de compleet zwarte combinatie die ik eerder liet zien. Alleen heb ik dit keer het ruitje gebruikt in plaats van een kleur. Dus zwart als basis, een ruitje en gouden accessoires. En klaar!

Dit droeg ik in september op kantoor

 

Haarkleur matchen

Dit droeg ik in september op kantoor
Blouse Cavallaro, broek Sunwill*, laarzen Manfield, riem Steps, oorbellen cadeau gekregen

Het is een tip die ik al vaker heb genoemd, maar niet vaak genoeg kan herhalen. Ik heb het over je haarkleur laten matchen met je kleding. Het is met mijn specifieke rode haar niet altijd even makkelijk om matchende items te vinden, maar een riem en een paar schoenen is voldoende. 

 

Eén opvallend detail is genoeg

Dit droeg ik in september op kantoor
Broek Sunwill*, vest Nimbus*, blouse Steps, oorbellen cadeau gekregen

Soms zijn er van die kraagjes die zo mooi zijn, dat ik vind dat ze in het middelpunt van de aandacht mogen staan. Dat vind ik ook van bovenstaande kraag. De punten zijn afgewerkt met gouden details en de knoopjes zijn gemaakt van donkergrijs parelmoer. De gouden details heb ik extra naar voren laten komen door middel van mijn bijpassende oorbellen. En de grijze tint komt terug in het vest dat ik over de blouse draag. 

 

Zie jij de fout?

Dames bretels
Pantalon Greiff*, blouse Cavallaro, bretels HemdvoorHem*, schoenen Nelson*

Ik draag de laatste tijd best vaak bretels. Ik vind het heerlijk omdat het je broek omhoog houdt zonder dat er druk komt te staan op je buik. En dat gebeurt vaak wanneer je een riem draagt. Niet ideaal wanneer je een groot deel van je werkende tijd zittend doorbrengt. Er is alleen één nadeel en dat is dat je goed moet opletten of je bretels aan de achterkant wel goed zitten. Zie jij wat is er gebeurd op de middelste foto?

Juist, linksboven zit hij gedraaid. En hier kwam ik pas achter toen ik aan het einde van de dag foto’s ging maken…

Dit droeg ik in september op kantoor

 

Nog meer bretels?

Dames bretels
Pantalon Greiff*, blouse Nimbus*, bretels HemdvoorHem*, das Cavallaro, schoenen Nelson*

Ik ben dus dol op bretels, maar ik vind ze nog leuker wanneer ik ze combineer met een das. Dit maakt het geheel zo lekker retro, een beetje klassiek.

Dit droeg ik in september op kantoor

Welke outfit vind jij het leukste? Vertel het mij hier onder in een comment of via social media.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

* Onder iedere foto staat van welk merk de kledingstukken zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat er een sterretje (*) achter. Ook heb ik bij ieder merk een link geplaatst naar de webshop waar je de kleding kunt kopen of het artikel waar je hier meer over kunt lezen. Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Gave outfits! Ik kan zelf dit soort outfits heel moeilijk vinden omdat het bijna altijd te klein valt of gewoon niet staat bij mijn formaat (stevig peer figuur met een lengte van 1m85). Zijn die blouse en bretels bij het broekpak heren items? Dat is echt mijn favoriete outfit, vooral die bretels!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge