Zegt Lloyd’s of London na 335 jaar formele dresscode vaarwel?

Want to read in English? Click here

Het is de grootste en oudste verzekeringsmarkt ter wereld. Het is dé plek waar aanbieders en vragers van verzekeraars samenkomen om zaken te doen. Ik heb het over Lloyd’s of London. Een omgeving waar je niet zomaar in je spijkerboek kan verschijnen. Want er is een formele dresscode. Het is alleen de vraag voor hoe lang…

Zegt Lloyd's of London na 335 jaar formele dresscode vaarwel?
Foto: Lloyds

Zegt Lloyd’s of London na 335 jaar formele dresscode vaarwel?

Wie Lloyd’s of London voor het eerst bezoekt, zal er als eerste een plattegrond bij moeten pakken. Het grote gebouw, de torens en de verschillende verdiepingen zorgen ervoor dat je jezelf goed moet voorbereiden. En daar hoort de juiste dresscode bij. Het is ook iets waar de verzekeringsmarkt duidelijk waarde aan hecht. Want op de plattegrond word je meteen gewezen op de regels rondom kleding. De heren moeten in een pak of mogen kiezen voor een nette jas en dito broek, inclusief das. Bij de dames verwacht men een smart business kledingstijl. 

De dresscode geldt al sinds de oprichting in 1686, maar tijden veranderen. Inmiddels wordt de regel rondom dassen niet altijd even strikt nageleefd, iets waar de organisatie sinds 2018 wat soepeler in is geworden. Toch staat de dresscode nog steeds bekend als streng en dat is iets waar niet iedereen meer achter staat. Een groep makelaars die gevestigd is in Lloyd’s of London heeft opgeroepen om deze regels te versoepelen. Ze vinden de huidige regels benauwend en niet meer van deze tijd.

Christopher Croft, CEO van de London & International Insurance Brokers Association (LIIBA), is van mening dat de corona crisis de manier van zakendoen heeft veranderd. ”Er moet een einde moet komen aan lange wachtrijen voor makelaars bij Lloyd’s voor eenvoudige polisgoedkeuringen, kledingvoorschriften en elke aandrang om fulltime op kantoor te zijn,” aldus Croft.

Zegt Lloyd's of London na 335 jaar formele dresscode vaarwel?
Foto: Lloyd’s

Vercasualisering bij Lloyd’s of London

Ondanks dat Lloyd’s of London nog niet heeft gereageerd op de oproep verwacht men dat er uiteindelijk versoepelingen plaats zullen vinden. De organisatie heeft met het gedogen van de dasloze pakken al laten zien dat ze bereid zijn om mee te gaan in de wereldwijde vercasualisering. Aangezien ze in 200 landen zaken doen en de casual dresscode in steeds meer landen wordt doorgevoerd is er geen ontkomen meer aan. Je wilt natuurlijk niet overdressed zijn in een wereld waarin je zaken doet. Je wilt serieus genomen worden en dat betekent dat je mee moet gaan met de tijd.

Als de versoepelingen daadwerkelijk plaats zullen vinden, ben ik benieuwd hoe Lloyd’s of London deze gaat doorvoeren. Gaan ze, net zoals Goldman Sachs in 2019, de regels loslaten in de hoop dat mensen zelf weten wat ze wel en niet kunnen dragen? Of zal er in plaats van verplichte kleding een lijst komen met wat je niet mag dragen? Ik verwacht het laatste. In een omgeving waar zoveel waarde wordt gehecht aan formele kleding is de kans groot dat de teugels niet meteen losgelaten zullen worden. Mocht er meer bekend worden over de eventuele wijziging van de dresscode, dan laat ik het jou uiteraard meteen weten.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge