Zomerse bedrijfskleding voor Etos winkelmedewerkers

De temperaturen stijgen en daar speelt Etos met de nieuwe bedrijfskleding op in. De medewerkers van de drogisterij hebben een shirt en sjaaltje gekregen dat past bij deze tijd van het jaar. In dit artikel laat ik je de nieuwe én oude kleding zien.

Zomerse bedrijfskleding voor Etos winkelmedewerkers
Nieuwe bedrijfskleding | Foto’s: Etos

Zomerse bedrijfskleding voor Etos winkelmedewerkers

Etos maakt al sinds 2017 gebruik van een zogenaamd Pick & Match systeem. Het bedrijf heeft een collectie met verschillende bovenstukken. De ruim 5.400 winkelmedewerkers mogen zelf kiezen welke item ze willen dragen. Met deze collectie stonden ze in 2018 trouwens ook in de finale van de Corporate Fashion Awards. Helaas grepen ze net mis bij de prijzen. 

Zomerse bedrijfskleding voor Etos winkelmedewerkers
Nieuwe bedrijfskleding | Foto’s: Etos

Aan deze collectie zijn nu twee stuks aan toegevoegd: een T-shirt met korte mouwen en een bijpassende sjaal. De roze cirkels zijn een mooi contrast met de donkere ondergrond. Ik vind het er leuk en fris uitzien. Het past ook goed bij een winkel zoals Etos.

Zoals de naam van het systeem al aangeeft is het niet verplicht om ze bij elkaar te dragen, maar mag het ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld de witte blouse die in het pakket zit.

Etos Pick & Match systeem

Het Pick & Match concept past goed in het huidige tijdperk. Steeds meer mensen vinden het fijn om keuzevrijheid te hebben wanneer het gaat om kleding op het werk. Het geeft ze ook de kans om een stukje individualiteit uit te stralen.

Zomerse bedrijfskleding voor Etos winkelmedewerkers
Huidige kledingpakket | Foto’s: Etos

Alleen niet alle winkels willen daar in mee gaan. Ik heb van verschillende medewerkers gehoord dat er leidinggevenden zijn die liever alle personeelsleden in dezelfde kleding zien. Dit zie je soms ook op foto’s die het bedrijf deelt. De kleding komt dan wel uit één pakket, maar iedereen draagt dezelfde combinatie. Dit is dus geen toeval, maar vanuit de leidinggevende of filiaalleider opgelegd. 

Oude bedrijfskleding Etos
Links: Etos 1985 | Foto rechts: Etos 2008 – Bron: Albert Heijn Erfgoed

Ik begrijp de keuze van beide kanten. Het hoofdkantoor wil graag dat medewerkers zelf kunnen kiezen, maar in praktijk ik het wel handig als iedereen hetzelfde draagt. Dat zorgt voor herkenbaarheid in de winkel en dat is prettig voor de klant. Als je kijkt naar de kleding die het bedrijf in de jaren daarvoor hanteerde, dan heeft dit ook altijd zo gewerkt. Het is een goed voorbeeld van het verschil tussen theorie en praktijk. 

De oude kleding verdwijnt trouwens niet zomaar in de vuilnisbak of op de brandstapel. Alles wordt verzameld, gerecycled en gebruikt voor nieuwe bedrijfskleding. Goed bezig dus! 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge