Zwangere vrouwen gezocht om werkbroeken te testen

Jarenlang focuste men zich in de werkkledingindustrie op heren. Niet alleen als doelgroep, maar ook de pasvorm was hierop gericht. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken die zich ook richten op het andere geslacht. Maar nu is er zelfs een bedrijf dat werkbroeken gaat verkopen voor zwangere dames. En ik kan niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben!

Zwangere vrouwen gezocht om werkbroeken te testen

 

Eindelijk aandacht

Toen werkkledingproducent Blåkläder in 2016 begon met de verkoop van dameswerkkleding merkten zij al snel hoeveel vraag hiernaar was. En dus werd er in 2017 besloten om door middel van zwangerschapskleding nog beter in te spelen op deze doelgroep. Twee vrouwelijke ontwerpsters, die beiden zwanger waren, zijn in dat jaar gestart met het ontwerpen van een broek.

“We hebben allereerst gewerkt aan een goede stofkwaliteit die een perfecte balans tussen zachtheid en duurzaamheid moest geven. De band over de buik is zorgvuldig ontworpen om comfortabel de buik te volgen, wat een uitdaging was omdat elke zwangere buik er anders uitziet. De verschillen zijn niet alleen tussen verschillende mensen, maar ook verschillende stadia van zwangerschap”, legt Rose-Marie Näsström, productontwikkelaar bij Blåkläder, uit.

 

Meer vrouwen in technische functies 

Toen ik hoorde dat Blåkläder bezig was met de ontwikkeling van een broek voor zwangere dames, was ik meteen enthousiast. Want er zijn steeds meer vrouwen die werken in technische functies, maar ondertussen wordt er doorgaans slecht ingespeeld op de kleding die zij moeten dragen.

Door gesprekken met verschillende vrouwen over werkkleding weet ik dat het dragen van herenwerkkleding sowieso niet fijn voelt. Het zit niet goed, waardoor je toch minder fijn werkt en bovendien krijg je ook niet het idee dat er rekening met je wordt gehouden. En dat is, naast de praktische kant van werkkleding, net zo belangrijk. Want we willen allemaal gezien en gewaardeerd worden. En al helemaal als je zwanger bent. Je hebt al te maken met hormonen en andere lichamelijke ongemakken. Dus het dragen van een goede, passende werkbroek is in mijn ogen zeker geen overbodige luxe. 

 

Testers gezocht

Nu is Blåkläder op zoek naar zwangere dames die deze broeken de aankomende periode willen testen. Je kunt kiezen uit twee verschillende broeken: een servicebroek en een high Vis-broek ter waarde van ongeveer 80 euro (incl BTW) per stuk.

Zwangere vrouwen gezocht om werkbroeken te testen

Wie kan deze broeken testen?

De High Vis-broek is gemaakt voor dames die tijdens hun werk fluorescerende kleding moeten dragen. De exacte functie die je hierbij vervult is niet van belang. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je deze broek slechts de helft van de week hoeft te dragen en op andere dagen je eigen kleding aan hebt.

De servicebroek is gemaakt voor een zeer brede doelgroep. Door de zwarte kleur kun je hem ook makkelijk met zowel werkkleding als gewone, casual kleding combineren. Officieel is de werkbroek gemaakt voor dames die werken in technische functies. Denk aan lassers, electriciens of timmervrouwen. Maar ook als je een andere functie bekleedt waarbij je deze broek zou willen dragen, dan mag je hem testen. 

 

Hoe lang moet er getest worden?

Blåkläder is tot en met halverwege juni wereldwijd op zoek naar dames die één van de broeken willen testen. Daarna volgt de testperiode, die vanzelfsprekend afhangt van hoe ver jij bent in de zwangerschap. Na een uitgebreide testperiode zal de broek naar verwachting begin 2020 officieel gelanceerd worden. 

 

 

Waar moet ik mij aanmelden?

Ben jij zwanger en wil jij één van deze broeken testen? Dan kun jij je aanmelden via de website van Blåkläder. In het digitale formulier kun je aangeven welke broek jij wil testen en welke maat je hebt. Nadat jij je gegevens hebt ingevuld zul je een mail ontvangen met aanvullende vragen, en daarna hoor jij of je in aanmerking komt voor de test. 

 

Heb je een vriendin, buurvrouw, tante, zus of andere vrouw in je omgeving die zwanger is en mee zou willen doen met deze pilot? Tag diegene vooral onder het artikel op social media of stuur de link van dit artikel door. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter er getest kan worden en hoe beter de broek in de toekomst voor zwangere dames zal zijn!

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Blåkläder. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge