3 mensen die zijn ontslagen vanwege ‘grappige’ werkkleding

Sommige werkgevers bedenken de gekste redenen om iemand te ontslaan wanneer het gaat om het uiterlijk. Zo schreef ik recent nog een artikel over een vrouw die ontslagen was omdat ze weigerde om hoge hakken te dragen. Ontslagen worden is nooit leuk, maar in sommige gevallen is de reden wel een beetje hilarisch. In het artikel van vandaag vertel ik over 3 mensen die zijn ontslagen vanwege ‘grappige’ werkkleding. Grappig, maar ergens ook tenenkrommend en een beetje sneu.

 

3 mensen die zijn ontslagen vanwege 'grappige' werkkleding

 

Ku Klux Klan

In 2008 hadden drie verplegers van de Amerikaanse University Hospital in Newark een melige bui. Met een spontane, maar ook nogal onhandige actie tot gevolg. Ze hadden namelijk bedacht dat het wel grappig zou zijn als ze alle drie een laken over hun hoofd zouden trekken en zich op die manier zouden verkleden als de leden van de Ku Klux Klan. Ze gebruikten de lakens van de ambulance en knipten er gaten in rond de ogen. Ook maakten ze een houten kruis met onder meer medisch gaas en tape. Eén van de drie maakte vervolgens een foto van de andere twee medewerkers en deze kwam snel bij hun leidinggevende terecht.

Deze actie viel niet in goede aarde en de medewerkers werden op staande voet ontslagen. De actie werd ‘totaal onacceptabel’ genoemd.

 

Ballenknijper

Roy Lester, een strandwacht uit Amerika werd in 2007 ontslagen omdat hij zich niet aan de kledingvoorschriften had gehouden. Ehh, kledingvoorschriften? Jawel, hij moest voor zijn baan verplicht een kleine, strakke Speedo zwembroek dragen. Maar vanwege zijn leeftijd, hij is 61 jaar oud, ging Lester daar niet mee akkoord. ‘Ik droeg een Speedo toen ik een jaar of twintig was. Maar kom op, er zou een wet moeten zijn tegen het dragen van die ballenknijpers voor mannen boven de vijftig. Dat is toch geen gezicht?’. Hij besloot om een zwembroek met pijpjes te gaan dragen en werd toen dus ontslagen.

Volgens hem was dit een manier om de gemiddelde leeftijd van de strandwachten wat lager te maken. Zo’n 80% van deze mensen zijn namelijk ouder dan 40 jaar. Het is onbekend hoe deze rechtszaak is afgelopen, maar inmiddels werkt Lester als badmeester bij een ander strand.

 

Mariachi-pak

In 2013 was de destijds 33-jarige William Kane ontslagen bij CNN vanwege zijn ‘te flamboyante’ kleding. Hij stond er na 12 jaar zelfs bekend om. Op het werk droeg hij graag kleurrijke outfits zoals knalrode en knalgele pakken. Ook verscheen hij wel eens in een Mexicaans Mariachi-pak en droeg hij standaard een hele grote sombrero.

Niet alleen de reden van het ontslag was opmerkelijk, maar vooral het feit dat hij deze kleding al 12 jaar op het werk droeg en het nooit een probleem was geweest. Kane dacht zelf dat dit meer te maken had met zijn geaardheid. Zijn supervisor kwam er na al die jaren namelijk achter dat zijn opvallende medewerker op mannen viel en ook getrouwd was met een man. Sinds dat moment is de supervisor zich vijandig gaan gedragen en daarna werd hij telefonisch ontslagen, zo gaf Kane aan. Hij spande een rechtszaak aan en eiste 60 miljoen dollar in verband met discriminatie op de werkvloer. Maar hiervoor was te weinig bewijs en zijn beide partijen een schikking overeen gekomen. Hoeveel geld hij uiteindelijk heeft ontvangen is niet bekend gemaakt.

 

Wat is de raarste reden op het gebied van ontslag i.v.m. het uiterlijk dat jij ooit heb gehoord?

 

Groetjes,

Aileen

 

One Comment

  1. Wat leuk geschreven haha! Mijn oom heeft een webshop voor werklaarzen, schoenen en werkkleding en was voor hem aan het googelen op nieuwe trends in werkkleding en kwam op jouw blog terecht.

    Ik begrijp het wel waarom er ontslagen voorkomen. Alleen wat erg jammer is, is dat men ontslagen of gediscrimineerd wordt vanwege hun geaardheid…

    Groetjes,

    Dalicia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge