Donna Paulson: zakelijke mode inspiratie voor redheads

Vorige maand schreef ik een artikel over de kledingstijl van Jessica Pearson, de directrice en advocaat uit de serie Suits. Maar secretaresse Donna Paulson, gespeeld door Sarah Rafferty, speelt naast haar ook zo’n geweldige rol in de serie. Met ook weer zulke treffende uitspraken. En het valt mij iedere keer weer op hoe prachtig deze roodharige vrouw gekleed is. Dames met zo’n haarkleur zeggen vaak dat je niet alle kleuren kunt dragen maar Donna bewijst iedere keer weer dat je heel veel juist wél kunt dragen.

Groen: altijd goed

Natuurlijk, dat rood haar mooi staat bij groene kleding is geen geheim. Donna draagt in deze serie regelmatig jurken in verschillende tinten groen. Het is leuk om te zien dat iedere tint weer iets anders met haar doet. Zo maakt mosgroen haar wat zachter, terwijl turquoise juist een krachtige uitstraling creëert. Ondanks dat de serie ‘Suits’ heet, heeft Donna pas na zeven jaar voor het eerst een pak gedragen, ook een groene. Zie de bovenste foto. En ook dit staat haar weer prachtig.

Wit: gevaarlijk en toch mooi

Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van witte kleding. Je ziet super snel vlekken en bovendien kleed het meestal ook niet erg af. Het maakt je vaak ook erg bleek en dat is juist de reden waarom ik het zo bijzonder vind dat het Donna altijd goed staat. Zij heeft een blanke huid en toch maakt witte kleding haar niet nog bleker. Hoe doet ze dat toch?

Ik heb nog eens kritisch naar haar gekeken en het valt mij op dat zij als eerste altijd de haren los draagt. Daardoor ligt de focus al meer op het haar en minder op de huid. Maar ze draagt vaak ook wel een beetje extra blush op de wangen als ze witte kleding draagt. Daardoor lijkt ze meteen iets gekleurder, iets bruiner bijna. En dat steekt weer mooi af bij de witte kleding.

Donker blauw: super krachtig

Tenslotte draagt ze ook geregeld donkerblauwe kleding en dat geeft haar juist een hele krachtige uitstraling. Ja, ik was er stiekem ook al achtergekomen. Vooral een heldere, donkerblauwe kleur zorgt er echt voor dat je rode haren er mooi uitspringen.

Ben jij ook zo een fan van de kleding die de dames in Suits dragen? Check dan even de website Worn on TV. Ik kreeg deze tip van een lezeres na de publicatie van het artikel over Jessica en het is écht een leuke website. Daar kun je precies zien welke kledingstukken ze dragen én waar je ze kunt kopen. Ook van andere series. Vaak zijn het wel dure items, maar het is leuk om te bekijken.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge