Experiment: als vrouw een heren overhemd dragen

Ik had er al vaker wat over gehoord en was eigenlijk wel heel benieuwd hoe het zal zijn. Zou het echt zo prettig zitten? Ze zeggen het. Ik vertel je in dit artikel alles over mijn experiment: als vrouw een heren overhemd dragen. Want is dat echt zo fijn?

 

Waarom een overhemd?

Jawel, ik hoor al jaren vrouwen in mijn omgeving zeggen dat een heren overhemd heel lekker zit. Hoewel, ik moet eigenlijk gewoon het woord ‘overhemd’ gebruiken. Want een overhemd is voor heren en een blouse voor dames. Maar voor de duidelijkheid heb ik het er voor vandaag toch even bij gezet.

Ik moet dus ook eerlijk bekennen dat het al een aantal jaren door mijn hoofd spookt. Zeker omdat ik in het bezit ben van een gezellige cup E en het vinden van een blouse die fatsoenlijk sluit een uitdaging is. Volgens de verkoopsters bij de lingeriewinkel bij mij in de stad moet ik toch zeker een keer een F proberen, maar dat heb ik ver in mijn geheugen weg gestopt. Cup E is meer dan genoeg, maar dat even ter zijde. Ik hoop dus eigenlijk dat het overhemd wel goed sluit bij mijn borsten en daardoor het ideale alternatief is voor de blouse.

Omdat ik een aantal keren heb samengewerkt met overhemden.com leek het mij leuk om dit keer zelf een overhemd te testen. De vorige keren was het mijn man die ze uitprobeerde. Dus ik trok de stoute schoenen aan en ze waren meteen enthousiast. Natuurlijk, waarom zou een vrouw ook geen overhemd kunnen dragen? Zo was hun reactie en ik snapte het meteen. Het is gemaakt voor mannen, maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk kan staan bij een vrouw.

De eerst volgende vraag was natuurlijk welk overhemd ik het beste kon gaan testen. Zoals altijd waren ze heel behulpzaam en na het doorgeven van mijn maten kreeg ik een lijstje met verschillende overhemden die goed bij mijn lichaam zouden passen. Ik koos voor een donkergrijs overhemd van Eton. Daar heb ik natuurlijk foto’s van gemaakt.

 

 

Experiment: als vrouw een heren overhemd dragen

Experiment: als vrouw een heren overhemd dragen

 

De eerste indruk

Ik kreeg het overhemd begin augustus opgestuurd en heb hem inmiddels meerdere keren gedragen en ook gewassen.

Het eerste wat mij opviel toen ik het overhemd aantrok is het feit dat de knopen andersom zitten. Bij een blouse zitten ze aan de linkerkant en bij een overhemd aan de rechterkant. Ik wist het wel, maar het was even wennen. Tijdens het dichtknopen voelde ik ook meteen hoe ruim hij viel. Maar ook dat het model gewoon netjes dicht kon bij mijn borsten. Ik kon gewoon de hele rij knopen sluiten. Halleluja!

 

Experiment: als vrouw een heren overhemd dragen

 

Wat ik ervan vind

Nu ik het overhemd een aantal keren heb gedragen ben ik er stiekem best een beetje fan van geworden. Het zit gewoon heerlijk ruim en comfortabel. Er zijn wel echt een aantal zaken waar ik aan heb moeten wennen.

  • Het overhemd sluit bij mijn borsten goed aan, maar valt voor de rest best ruim. Daar heb ik erg aan moeten wennen. Er is niets mis met wijdere kleding, alleen was ik dat zelf nog niet zo gewend. Het lijkt wel alsof ik even een andere mindset nodig had om hem te kunnen dragen.
  • Juist omdat hij zo ruim viel, moest ik iedere keer goed kijken hoe ik het overhemd droeg. Ik wilde voorkomen dat mijn lichaam een beetje ‘verdween’ in mijn kleding en dus droeg ik het overhemd in mijn rok of broek. Bij het instoppen probeerde ik altijd de stof een beetje naar mijn rug toe te duwen zodat er aan de voorkant zo min mogelijk plooien te zien zijn. Zo kon ik toch mijn taille een beetje accentueren.
  • Het overhemd is niet alleen wijd, maar ook lang. Hij komt tot over mijn billen en het voordeel is dat hij daardoor niet uit mijn broek of rok kan kruipen. Super handig! Het nadeel is meteen ook dat ik wel even goed moet kijken hoe ik hem in mijn broek of rok stop. Ik wil natuurlijk niet dat al het overtollige stof gaat opproppen onder mijn kleding.
  • Om ook de armen te tailleren heb ik telkens de mouwen een aantal keren omgeslagen. Dat was met het warme weer ook erg fijn. Het leuke is dat de lichtgrijze kleur dan ook mooi naar voren kwam en het een extra detail van het overhemd werd.

 

Experiment: als vrouw een heren overhemd dragen

Het is even wennen, maar inmiddels ben ik verkocht. Wat zit een overhemd fijn! Dit model is trouwens gemaakt van 100% katoen en was daardoor prettig om met het warme weer te dragen. Ik denk dat er gebruik is gemaakt van een satijnbinding, gezien het glanzende effect van de stof.

Mocht je hem ook willen kopen, het donkergrijze Eton overhemd draag ik op de foto in maat 40 en kost €139. Is dat boven je budget? Bij overhemden.com kun je nog veel meer modellen vinden vanaf ongeveer €35.

 

Heb jij ook wel eens als vrouw een overhemd voor heren gedragen? Zo ja, hoe is het jou bevallen?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overhemden.com en bevat een product dat ik daarvoor heb ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Hoi, leuk stukje! Overhemden zijn bij mij inmiddels onderdeel van mijn zakelijke “huisstijl”, maar ook gewoon casual chic. Ik bestel ze op maat online, soms bij Tailorstore, soms bij Jantzen (Hongkong!), die doen beiden damesoverhemden (dus echt overhemden, geen bloesjes). Geregeld met stropdas. De kunst is dan om er toch netjes vrouwelijk uit te zien. Ik krijg louter positieve reacties en voel me er sterk en zelfverzekerd in. Heerlijk!! 🙂 xx Groetjes, Lotte

  2. Wat leuk dat je zelf de proef op de som hebt genomen. Voor een boel dames is een blouse vinden die goed sluit nog altijd een uitdaging. Mooi alternatief, zo’n overhemd en je draagt hem leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge