Zakelijke mode inspiratie voor oudere dames

Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om online inspiratie op te doen wanneer het gaat om mode. Er zijn talloze social media platformen waar modellen en influencers laten zien hoe je jouw kleding kunt combineren en wat de nieuwste trends zijn. Instagram, Pinterest; you name it. Ze puilen uit van de prachtige foto’s met jaloersmakende plaatjes. Maar ze hebben over het algemeen wel één ding gemeen: de dames op de foto’s zijn allemaal redelijk jong.

Foto: Pixabay

Maar wat nu als je wat ouder bent en je wilt weten hoe deze kleding op jouw iets minder jonge lijf zal staan? Dan heb je de wat oudere online influencers. Het is hoog tijd voor zakelijke mode inspiratie voor oudere dames. En ik heb de leukste opgezocht!

 

Senior Style Bible

Je zou het amper geloven maar Dorrie Jacobsen is 81 jaar oud en een échte inspiratiebron. Ze was ooit Playboy Bunny, maar is tegenwoordig de eigenaresse van Senior Style Bible, een modeblog voor de oudere dames. Ze plaatst daarop foto’s van zichzelf en die plaatst ze vervolgens ook door op haar Instagram pagina.

 

 

Qua stijl doet het mij erg denken aan Kris Jenner, de moeder van de Kasdasian dames. Beiden kort, donker haar en veelvuldig gekleed in het zwart. Haar nette outfits wisselt ze af met soms een leuke knipoog of gek detail. Heel creatief.

 

Iconaccidental

Wie denkt dat grijs haar niet stijlvol kan staan, die zou eens een kijkje moeten nemen op de website van Lyn Slater. Via haar mode blog Iconaccidental laat deze 63-jarige vrouw zien dat je er met grijs haar fantastisch uit kunt zien. Ook zij heeft een Instagram pagina en die loopt met ruim 214.000 volgers heel goed. Ik snap het wel. Deze vrouw heeft gevoel voor stijl!

Zoals je kunt zien draagt ook zij graag zwart en combineert ze dit met prints in veelal neutrale tinten. Ze heeft af en toe iets opvallends aan, maar meestal is het eerder kunstzinnig dan gek of grappig. Ze doet mij daarom ook een beetje denken aan een schilder of kunstenares. Maar niets is minder waar. Zij is professor en daarnaast ook model. En ik vind het er allemaal prachtig uitzien.

 

Carmen D’ell Orefice

Ze heeft geen blog en valt misschien in de categorie van ‘influencer’, maar een inspiratiebron is Carmen D’ell Orefice zeker. Deze 86-jarige dame is model en heeft een bijzonder mooi en klassiek gezicht. En op diezelfde manier wordt zij ook vaak gekleed. Juist omdat ze model is, kun je heel goed zien wat haar als oudere dame allemaal mooi staat. Ze wordt immers gekleed door stylisten.

 

Ben je benieuwd naar nog meer outfits van deze dame? Check dan zeker even haar Facebook pagina. Hierop staan honderden foto’s met inspirerende outfits.

Ik hoop dat ik jou als oudere, maar ook als jongere vrouw heb mogen inspireren met deze dames. Ik vind ze er stuk voor stuk prachtig uit zien en ze laten heel goed zien dat stijl geen leeftijd kent.

Volg jij ook oudere stijliconen? En zo ja, wie is jouw favoriet?

 

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge