Collectie geïnspireerd door werkkleding Sea Shepherd

De meesten zullen Sea Shepherd kennen van de televisieprogramma’s die erover zijn gemaakt. Deze non-profit organisatie houdt zich sinds de jaren zeventig met de bescherming van het zeeleven. Ze staan vooral bekend om hun jacht op walvisvangers. Met grote schepen proberen ze op zee deze jagers tegen te houden. Een baan die behoorlijk wat fysiek werk vereist en daarom ook goede, stevige werkkleding. En die kun jij binnenkort ook dragen!

 

Kledinglijn

Mud Jeans brengt volgende maand in samenwerking met Sea Shepherd een kledinglijn op de markt die geïnspireerd is door de werkkleding die door de bemanning aan boord wordt gedragen. Volgens het kledingmerk was de samenwerking een logische stap. Mud Jeans zet zich al lange tijd in voor duurzame kleding en steunt het werk van Sea Shepherd. 

Collectie geïnspireerd door werkkleding Sea Shepherd
Collectie geïnspireerd door werkkleding Sea Shepherd
Collectie Sea Shepherd

De bescheiden collectie bestaat uit een parka, cargobroek en een tuinbroek. Alle items kunnen zowel door dames als heren worden gedragen. Qua kleuren kun je kiezen tussen de donkerblauwe tint whale blue en de zwarte kleur die men dip black heeft genoemd.

Werkkleding?

Nina Steinlechner, woordvoerder van Mud Jeans, legt uit hoe men de combinatie heeft gemaakt tussen mode en werkkleding.

”Bij het ontwerpen van de collectie hebben we gekeken naar wat de bemanning op zee draagt en welke stoffen het prettigste zijn. We hebben gekozen voor stevig denim en daar bewust geen elastan aan toegevoegd. Stretch stoffen zijn namelijk minder stevig en beschermen daardoor minder goed tegen weer en wind. 

Maar let wel op, het gaat hier om modieuze kleding en geen officiële werkkleding. Je kunt het natuurlijk wel dragen wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent op een boot. Maar de stoffen zijn niet water- of vuilafstotend. Ook daar hebben we bewust voor gekozen. Wanneer je dit soort eigenschappen gaat toevoegen aan je kleding, dan moet je gaan werken met chemische stoffen om dit te kunnen realiseren. En dat is juist waar wij tegen zijn. Mud Jeans staat bekend om duurzame kleding en daarom gebruiken wij ook bij deze collectie gerecycled materiaal.”

Collectie Sea Shepherd
Collectie Sea Shepherd
Collectie Sea Shepherd

Origineel

Ik zie de laatste jaren steeds vaker modecollecties die geïnspireerd zijn op werkkleding. Helaas ontbreekt er meestal een boodschap of een sterke visie. Het draait vaak vooral om de stijl en minder om het verhaal erachter. Dat vind ik erg leuk aan deze collectie van Mud Jeans in samenwerking met Sea Shepherd. De kleding is echt geïnspireerd op de bemanning die aan boord werkt en dat zie je ook duidelijk terug in de details zoals de grote zakken, hoge kraag en grove stof.

Mocht je geïnteresseerd zijn, de kleding zal op 7 september officieel gelanceerd worden tijdens Regenerate, een festival dat gericht is op duurzaamheid. Vanaf half september zullen alle items online te koop zijn via de webshop van Mud Jeans. Je betaalt voor ieder kledingstuk dezelfde prijs, namelijk 149 euro per stuk. Hiermee steun je ook meteen Sea Shepherd, aangezien een deel daarvan wordt geschonken aan deze organisatie.

Wat vind jij van de collectie? Zou jij het dragen en zo ja, tijdens werk of privé?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge