Ik droeg werkkleding dat geïnspireerd was door een influencer

Waar we vroeger ons vaak lieten inspireren door de kleding van mensen om ons heen, gaan tegenwoordig steeds meer mensen online op zoek naar inspiratie. Persoonlijk vind ik dat best lastig. Veel online influencers hebben een wat nonchalante, casual kledingstijl. En dat spreekt mij niet echt aan. Tot ik recent op Instagram Stacy, oftewel Stacyladysuit, tegenkwam. Vanaf de eerste seconde dat ik haar foto’s zag was ik verliefd op haar kledingstijl. In dit artikel vertel ik jou waarom haar stijl zo gaaf is én laat ik je zien hoe ik mij door haar heb laten inspireren.

 

Gentlewoman


Deze vijfentwintigjarige dame uit Taiwan heeft één groot talent en dat is dat zij in staat is om klassieke, zakelijke items op een speelse manier te dragen. Een vrouwelijke stijl die creatief en vrolijk overkomt, maar toch met een zakelijke knipoog. Deze stijl noemt zij ook wel gentlewoman, afgeleid van de term ‘gentleman’.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stacy/a girl love suits (@stacysuitlady) op


Eén van de belangrijke kenmerken van haar outfits is dat ze vrijwel altijd een das draagt, vaak gecombineerd met een blouse en bretels. Nu is dit iets dat je al niet zo veel ziet, maar Stacy geeft er ook nog een eigen draai aan. Deze items hebben vaak namelijk allen een verschillende print en zonder problemen draagt ze die gewoon bij elkaar.

 

De manier waarop zij de dassen draagt, die is ook vrij apart. Ze zijn in verhouding met haar lichaam vaak veel te lang en meestal ook opvallend breed. Formeel hoor je de dunnere zijde van de das door het lusje van de brede zijde te dragen waardoor ze netjes aan elkaar vast zitten. Dat doet Stacy niet altijd. De twee delen van de dassen hangen regelmatig speels naast elkaar.

Vaak moet ik ook lachen om de dassen die ze kiest. Het meestal regelmatig prints die je normaal gesproken niet zou dragen. Op bovenstaande foto draagt ze bijvoorbeeld een das met een grote, grijze toren en een rode auto. Dit zou ik echt nooit in een winkel kopen. Ik denk dat ik niet alleen namens mijzelf spreek. Maar in combinatie met de blauwe broek, roze blouse en donkerblauwe bretels ziet het geheel er wel erg gaaf uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stacy/a girl love suits (@stacysuitlady) op


Ook het dragen van de minder representatieve kleuren zoals licht geel kan Stacy als geen ander. Ja, iedere outfit is weer een leuke verrassing.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stacy/a girl love suits (@stacysuitlady) op


Had ik het al gehad over haar bretels? Die zijn minstens net zo bijzonder als haar dassen. Van zakelijk, donker rood tot aan cupcakes: niets is te gek voor Stacy.

 

Zelf testen?

Hoe langer ik naar haar foto’s keek, hoe meer zij mij inspireerde om ook deze stijl uit te proberen. Als vrouw met een liefde voor nette kleding, dassen en bretels moet dat niet moeilijk zijn. Tenminste, dat dacht ik.

Ik droeg werkkleding dat geïnspireerd was door een influencerDas en bretels HemdvoorHem*, schoenen Clarks*, overhemd OppoSuits*, pantalon Laura Blagogee Couture*

Als eerste ging ik op zoek naar de hoogste broek in mijn garderobe. Stacy draagt vrijwel altijd wat hogere modellen en dan komen de bretels ook beter uit. Ik droeg mijn grijze bretels erbij, samen met een das en een fel blauw overhemd. Ik koos bewust voor een das met een print, net zoals zij altijd doet.

 

Ik droeg werkkleding dat geïnspireerd was door een influencerDas HemdvoorHem*, rok C&A, onderrok Primark, laarzen Manfield, panty Hema, blouse Steps

Toen was het tijd om de das en blouse ook eens met een rok te combineren. Ik liet de paarse kleur uit mijn rok terugkomen in mijn das.

En toch was ik niet helemaal tevreden over mijn outfits. Ik had niet het gevoel dat ik voldoende out-of-the-box bezig was. Dus legde haar foto’s naast mijn outfits en liet deze zien aan mijn man. Ik vroeg hem wat hij hiervan vond en of hij kon zien dat ik mij had laten inspireren. ‘Je bent te veilig bezig. Je moet meer prints en kleuren dragen,’ zei hij. Ja, daar had hij een goed punt.

 

Ik droeg werkkleding dat geïnspireerd was door een influencerPantalon Greiff*, laarzen Manfield, das Cavallaro, colbert Steps, overhemd en bretels HemdvoorHem*

Ik koos als derde outfit voor een donkerblauwe pantalon en combineerde deze met een paars overhemd met een print waarin deze kleur terugkwam. Mijn das had een iets andere kleur paars, die meer neigde naar wijnrood. Deze tint liet ik terugkomen in mijn laarzen. Om het geheel niet te heftig te maken qua kleur droeg ik mijn grijze bretels onder een eveneens grijs colbert.

 

Conclusie

Ondanks het lastiger was dan het mij in eerste instantie leek, vond ik het erg leuk om mijn kledingstijl te laten inspireren door een influencer. Ik vind het sowieso altijd belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, zowel qua innerlijk als qua uiterlijk. Om écht een outfit te kunnen creëren die volledig aansluit bij haar stijl heb ik wel andere kledingstukken en accessoires nodig. Maar zoals altijd, en dus ook nu, ben ik van mening dat het belangrijk is om vooral bij jezelf te blijven. En dat heb ik bij dit experiment dan ook gedaan. Ondertussen merk ik dat mijn liefde voor dassen en bretels sterk gegroeid is. Hoe vaker ik haar foto’s bekijk, hoe meer zin ik krijg om met deze accessoires te gaan spelen.

Heb jij een influencer die jou inspireert op het gebied van werkkleding?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

*Dit artikel bevat diverse producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen en affiliate links. De items die ik heb gekregen staan aangegeven met een sterretje (*). Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Leuk hoor! Ik strik nog wel eens een stropdasje van een dun sjaaltje met panterprint. Staat helemaal hip op een spijkeroverhemd met geklede zwarte rok, zwarte panty’s, zwarte pumps of laarzen met hoge hak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge