Drie tips voor het vinden van een representatieve sneaker

Sneakers zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Zelfs op de rode loper zien we steeds vaker dat deze schoen wordt gecombineerd met een klassiek kostuum. Soms ziet het er leuk en hip uit, maar soms slaat iemand er de plank echt mee mis. Wat is het verschil dan eigenlijk tussen een representatieve sneaker die je kunt dragen op het werk en een model dat je beter kunt bewaren voor privé-gelegenheden? 

Vandaag geef ik je drie tips voor het vinden van een representatieve sneaker. Aan de hand van twee schoenmerken, Floris van Bommel en Hogan, laat ik je diverse modellen zien en vertel ik je hoe je deze kunt combineren.

 

Basic wit

Wanneer je het lastig vindt om te bepalen welke sneaker wel of niet geschikt is voor het werk, dan kun je het beste voor een wit model gaan. Zolang er geen opvallende, felgekleurde details op zitten kom je hier eigenlijk altijd wel mee weg. Door de neutrale kleur passen ze bij iedere broek en sommige dames dragen ze zelfs onder een rok. Of dat kan hangt sterk af van de werkomgeving. Niet iedere werkgever staat sneakers onder een broek of rok toe.

Drie tips voor het vinden van een representatieve sneaker

Het enige nadeel van witte schoenen is dat je ze ook echt wit moet houden. Zeker wanneer je er netjes mee voor de dag wil komen. Daarom raad ik je aan om bij de aanschaf van witte sneakers ze eerst te behandelen met een beschermende lak. Je hebt tegenwoordig sprays die beschermen tegen zowel vocht als vuil, wat ideaal is wanneer jij je sneakers netjes wilt houden.

Maar het kan altijd gebeuren dat je schoenen na een wandeling in de lunchpauze toch vies zijn geworden. Je kunt ze dan makkelijk schoonmaken met een vochtige of droge doek. Mochten er dan alsnog vlekken op zitten, dan raad ik je aan om een beetje transparant leervet te gebruiken. Ik heb standaard een potje in mijn kast op kantoor staan. Je maakt hiermee je schoenen niet alleen goed schoon, maar ook meteen mooi glanzend.

Met structuur

De meeste sneakers bestaan uit verschillende vlakken leer. De verdeling en kleur daarvan bepaalt de uitstraling van de schoen. Maar in plaats van klassiek, glad leer kun je ook kiezen voor een model met een structuur.

Drie tips voor het vinden van een representatieve sneaker

Denk hierbij aan bijvoorbeeld leer met een slangenreliëf of gevlochten suède, zoals op bovenstaande foto’s te zien is. Dit ziet er meteen een stuk luxer uit en trekt daardoor op een subtiele manier de aandacht. En omdat de structuur opvalt, valt de sneaker als model juist weer minder op. Heel handig!

Nep-sneakers

Twijfel je of een sneaker gepast is op het werk, maar verlang je wel naar het comfort dat het je voeten geeft? Dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar een model dat qua uitstraling lijkt op een nette schoen, maar de zool heeft van een sneaker. Een nep-sneaker dus!

Drie tips voor het vinden van een representatieve sneaker

Mocht je hier naar op zoek zijn, dan zijn er drie details waar je op kunt letten.

  1. De veters: dunne, ronde veters geven een schoen over het algemeen een wat nettere uitstraling dan dikke, platte veters. Laatstgenoemde veters worden vooral gedragen in sportschoenen.
  2. Gespsluiting: dit type sluiting zie je doorgaans alleen bij formele schoenen. Ook al zit er een zool onder de schoen die meer past bij een sneaker, men zal als eerste de sluiting zien.
  3. Structuur van het leer: als je een model koopt waarbij het leer lijkt op dat van een nette schoen, dan zal deze een meer formele uitstraling hebben. Een goed voorbeeld is de veterschoen op bovenstaande foto. De kleine gaatjes die verwerkt zijn in het leer zie je meestal bij nette schoenen. Alleen is het dit keer verwerkt in een sneaker.

Ben je benieuwd hoe je door middel van veters je schoenen een extra nette uitstraling kunt geven? Check dan het artikel over veter etiquette dat ik in 2018 schreef. Zeker weten dat jij hiermee goed voor de dag komt!

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Shuz. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge