5 tips voor representatieve sokken op het werk

We schenken er vaak weinig aandacht aan, maar ondertussen kunnen we ook niet zonder ze. Ik heb het over sokken. Vaak verstopt onder de broek, maar tijdens het zitten zijn ze ook nog wel eens zichtbaar. En dus een onderdeel van je outfit. Hoe zorg je ervoor dat ze er mooi en netjes uitzien op je werk? En ook nog passen bij je outfit? Het is tijd voor een artikel met 5 tips voor representatieve sokken op het werk.

5 tips voor representatieve sokken op het werk
Foto: Rosie Sun – Unsplash

1. Sorteer de sokken

Als eerste is het belangrijk dat je een onderscheid maakt tussen de sokken die je thuis draagt en op je werk. Misschien ben je wel een koukleum en daarom dol op dikke, wollen sokken. Hoe fijn ze ook zitten, op het werk zijn deze minder geschikt wanneer je lage schoenen draagt. Wollen sokken gaan namelijk snel pluizen zijn daarom niet zo representatief.

Ik raad je daarom aan om twee mandjes of lades te maken: één voor de nette sokken en één voor de sokken die je in je vrije tijd draagt. Op die manier hoef je in de ochtend niet te zoeken naar je werksokken.

2. Let op slijtage

Net zoals de dikke, wollen sokken zijn ook oude sokken niet erg representatief. Let daarom goed op slijtage. Zodra de sok begint door te schijnen, gaat pluizen of er gaten in vallen is het tijd om er afscheid van te nemen. Mijn advies is om ze direct weg te gooien. Zo voorkom je dat je mis grijpt wanneer je naar het werk gaat.

Vind je deze oude sok alsnog lekker zitten? Draag ze dan thuis. Of draag ze in een paar laarzen waarbij je ze niet ziet. Want het is zo zonde wanneer je een mooie outfit aan hebt op het werk en bij het zitten die oude, versleten sokken tevoorschijn komen. 

Zijn de sokken nog goed qua dikte, maar beginnen ze te pluizen? En wil je ze graag op het werk dragen? Dan kun je er ook voor kiezen om een pluizentondeuse te gebruiken.

3. Ga voor kwaliteit

Wil je graag sokken die lang mooi blijven? Koop ze dan van een merk dat hierin gespecialiseerd is, zoals FALKE sokken. Hoe aantrekkelijk grote voordeelpakken ook lijken, deze zullen snel oud worden. Met als gevolg dat je constant nieuwe sokken moet kopen om er netjes uit te zien op je werk. Geef liever iets meer geld uit zodat je sokken langer mooi blijven.

4. Matchen

Naast de kwaliteit van de sokken is de kleur net zo belangrijk. Over het algemeen geldt de regel dat je sokken matchen bij de kleur van je schoenen. Dus zwarte sokken bij zwarte schoenen en bruine sokken bij bruine schoenen. Heb je geen sokken die matchen bij de kleur van je schoenen? Ga dan voor een kleur die op een andere plaats in je outfit terugkomt. Denk bijvoorbeeld aan zwarte sokken met grijze schoenen, gecombineerd met een zwarte blazer. Zo past het geheel toch goed bij elkaar.

5. De afwijkende sok

Heb je niets met matchende sokken en ga je liever voor een gekke kleur of print? Dat kan natuurlijk ook een goede manier zijn om je stijl te laten zien. Houd dan in je achterhoofd dat ook deze sokken er kwalitatief goed uit moet zien. Hoe vrolijk de print of kleur is, bij een versleten stof ziet het er alsnog niet leuk uit. 

Wat zijn jouw tips voor representatieve sokken op het werk?

Groetjes,

Aileen

5 tips voor representatieve sokken op het werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge