Zonder de kapper toch een representatief kapsel

Nu de kappers alweer een aantal weken dicht zijn, worden de dode punten en de uitgroei in haar haar steeds langer. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat je een representatief kapsel hebt? Door het zo goed mogelijk te behandelen!

Aangezien ik mijn haren al vanaf mijn dertiende rood kleur, is dit iets waar ik altijd mee bezig ben. Het behouden van een mooie kleur en gezond haar is een constante uitdaging. Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren de juiste producten gevonden die mij hiermee helpen. Deze ga ik vandaag met jou delen zodat jij tijdens deze lockdown met prachtige lokken in de online vergadering zit.

Reinigen

Philip B producten
Oud Royal Forever Shine Shampoo – 60ml €33 – 220ml €92 |White Truffle Shampoo – 220ml €69

Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat ik fan ben van het merk Philip B. Vanaf het moment dat ik mijn haren waste met een proefmonster staat er geen andere shampoo meer in mijn douche. Dit Amerikaanse merk is niet goedkoop, maar je haar knapt er enorm van op.

De Oud Royal Forever Shine Shampoo is een ideaal als je zonder te veel föhnen en stylingproducten toch volumineus haar wilt. En mocht je sowieso graag je haren in model föhnen, dan maakt hij het een stuk makkelijker. Als je last hebt van droog en gebroken haar, dan is de White Truffle Shampoo fijn om te gebruiken. Hij is mega romig en maakt je haren super zacht.

Philip B producten
Russian Amber Imperial Shampoo | 88ml €65 | 355ml €169

De Russian Amber Imperial Shampoo noem ik thuis altijd liquid gold. Hij is namelijk best prijzig, maar ondertussen ook een van mijn favoriete Philip B producten. Hij doet gewoon alles: het maakt mijn haren glanzend, licht, zacht en geeft volume.

Bovenstaande shampoos zijn ideaal als je jouw haren echt goed wilt verzorgen. Heb je last van haar dat snel vet of vies wordt, dan zal het trouwens niet voldoende zijn om je haren hier in een keer mee schoon te maken. Het zijn namelijk vooral verzorgende en zachte reinigers. Daarom was ik mijn haren altijd twee keer. Eén keer met een reinigende shampoo (zoals de Philip B Peppermint & Avocado Shampoo) en daarna met een van deze verzorgde shampoos. Gelukkig heb je er weinig van nodig. Ik was mijn haren om de vier a vijf dagen en doe dat dus telkens twee keer. En ik gebruik ongeveer twee flessen per anderhalf jaar.

Föhnen en stylen

Zonder de kapper toch een representatief kapsel
Resistance Ciment Thermique – 150ml €19,50 (prijzen kunnen variëren)

Als ik na het douchen mijn haren ga föhnen, dan gebruik ik vaak de Resistance Ciment Thermique van Kérastase. Dit is een product dat je haren beschermd tegen de hitte van de föhn en het ook wat voller maakt. Het is een soort witte, bijna melkachtige crème die ik voor het föhnen in de punten van mijn haren aanbreng. Het geeft mijn haar wat stevigheid waardoor het goed in model blijft zitten. Ik gebruik hem ook wanneer ik mijn haren ga krullen of stijl maak.

Philip B producten
Thermal Protection Spray – 125ml €35 (prijzen kunnen variëren)

Als ik geen zin heb om echt een mooi kapsel te creëren maar mijn haren wel wil verzorgen, dan gebruik ik de Thermal Protection Spray van Philip B. Hij beschermt niet alleen het haar tegen hitte, maar ook tegen de zon en maakt het heerlijk zacht. Heel handig als je even snel je haren wilt föhnen.

Zonder de kapper toch een representatief kapsel
Chronologiste haarolie – 100 ml €33,75 (prijzen kunnen variëren)

De Chronologiste haarolie van Kérastase is een product dat ik af en toe gebruik. Alleen wanneer de punten van mijn haren erg droog zijn, dan gebruik ik een klein beetje. Het voordeel van deze olie is dat je er maar weinig van nodig hebt en het niet, zoals veel andere oliën, meteen je haren intrekt. En laten we de verpakking niet vergeten. Wat een beauty!

 

Verzorgen

Philip B producten
Forever Shine Conditioner | 60ml €37 | 178ml €99

Bij een goede shampoo kan een conditioner natuurlijk niet ontbreken. De Philip B Forever Shine Conditioner staat alweer een ruim twee jaar in mijn douche. Omdat ik ook vaak haarmaskers gebruik, wordt deze fles maar twee of drie keer per maand gebruikt. Officieel zou de kwaliteit na een lange tijd achteruit moeten gaan, maar hij stelt mij nooit teleur. 

Zonder de kapper toch een representatief kapsel
Vitamino Color Masque – 250ml €15,50 | 500ml €26,95 (prijzen kunnen variëren)

Over haarmaskers gesproken, deze Vitamino Color Masque van L’oreal Professional is al jaren mijn favoriet. Als ik haast heb en mijn haren toch goed wil verzorgen, dan gebruik ik hem onder de douche. Een paar minuten intrekken is namelijk al voldoende voor dit masker om je haren een boost te geven. 

Maar als mijn haren intensieve verzorging nodig hebben, dan slaap ik er een nachtje mee. Omdat hij snel intrekt en niet plakt merk ik hier ook weinig van in bed. De volgende ochtend spoel ik het uit en is mijn haar heerlijk zacht en verzorgd. 

Zonder de kapper toch een representatief kapsel
8 Hour Night Serum – 90ml €26,95 (prijzen kunnen variëren)

Eén van de producten die ik afgelopen jaar heb ontdekt is de 8 Hour Night Serum van Kérastase. Dit is echt een fantastische crème als je je haren tussendoor wilt verzorgen zonder te veel gedoe. Officieel is hij bedoeld om er een nacht mee te slapen, wat ik ook regelmatig doe, maar hij werkt net zo goed tussendoor. 

Ik hoop dat ik je met deze producten een beetje heb geholpen op weg naar mooie, glanzende lokken. Mocht jij nog een goed product kennen dat je haren verzorgt, dan hoor ik dat ook graag!

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link, dan help jij mee met het voortbestaan van Prettybusiness. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge