kerst kapsel, deel 3

Het is vandaag de dag voor kerst en de feestelijke outfits mogen weer bijna aan. In dit artikel zal ik jullie last minute nog helpen met een kapsel idee voor de kerst. Of voor oud en nieuw natuurlijk! Het kapsel van vandaag heet gedraaide bloemenmand. Misschien zie je op onderstaande foto al hoe ik op deze naam ben gekomen. Het kapsel lijkt aan de onderkant wel een soort buideltje of een mandje met gedraaide lussen als handvat aan de bovenkant. Bovenop zitten de bloemen als schuifspeldjes op het mandje.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Wat heb je nodig?

Voor dit kapsel heb je als eerste schuifspeldjes nodig in de kleur van je haar, net zoals in kerst kapsels deel 1. Zoals je op de eerste foto hebt kunnen zien worden er ook bloemen schuifspeldjes gebruikt. Ik heb deze een tijdje geleden bij Accessorize gekocht. Je kunt in principe ieder ander speldje gebruiken met een vormpje er op. Voor kerst kunnen rode schotse ruiten of gouden sterren bijvoorbeeld ook erg feestelijk zijn.

Voordat ik begin met het kapsel heb ik mijn haar gewassen met Philip B Anti Flake II Relief shampoo in combinatie met de Philip B Light-Weight Deep Conditioning Creme Rinse. Een review van deze shampoo kun je hier lezen. Net zoals bij de speldjes kun je ook een ander soort shampoo gebruiken. Voor dit kapsel raad ik in ieder geval aan om je haar van te voren te wassen en gebruik te maken van een conditioner. Dan is je haar glad en glanzend en dit werkt gewoon makkelijker. Na het wassen breng ik de Keune Fibre Wax aan in mijn haar. Dit is een zachte wax die het haar iets meer structuur en glans geeft zonder het te verzwaren. Ik kreeg deze laatst van mijn kapper en dit is echt een ideale wax voor opgestoken kapsels.

 

Stap 1: bovenkant

Als eerste pak je de bovenkant van je haar vast als een staart en leg je deze naar het midden van je achterhoofd. Je draait de pluk één slag naar links (of rechts, dat maakt niet uit) en zet deze vast met een schuif speldje. Pak een brede speld zodat het haar niet uit zakt en goed blijft zitten.

 

Stap 2: zijkant

Je pakt aan de linker kant een pluk van ongeveer drie cm breed. Dit haar draai je naar buiten toe in elkaar. Vervolgens leg je de gedraaide pluk over je achter hoofd en zet deze vast aan de rechter kant van het middelste speldje. Probeer deze een beetje onder het bovenste haar vast te zetten. Op die manier zie je niet het schuif speldje van de linker pluk zitten.

Nu doe je hetzelfde met het haar aan de rechter kant. Deze zet je precies op de tegenovergestelde richting vast. Je zult zien dat er nu een soort kruis ontstaat op de achterkant van je hoofd. Het haar aan de onderkant verdeel je door de helft.

 

Stap 3: onderkant

Vervolgens krul je de linker helft van het haar naar binnen. Je rolt het haar (recht naar boven) naar binnen en zorgt voor extra ruimte in de ronding door twee vingers tussen de krul te houden. Je zet het vast met een schuifspeld tegen de gedraaide pluk aan. Je doet hetzelfde met de rechter pluk. Tussen deze twee plukken aan de achterkant kunnen nog wat haartjes uitsteken. Met je vingers kun je de haartjes tussen het ‘mandje’ dat is ontstaan steken.

 

Stap 4: afwerken

Nu haal je de middelste brede speld weg. Als het goed is zie je nu bijna geen schuif speldjes meer in het haar zitten. Als laatste stap versier je het haar door aan de bovenkant speldjes met een figuur (in dit geval kleine bloemen) in het haar te schuiven. Maak bij deze stap vooral gebruik van de kleine foutjes die je hebt gemaakt of de plukken die je nog niet goed vind zitten. Die kun je op deze manier nog even stevig en op de goede manier vast zetten.

 

Het resultaat

 

Op de bovenste foto kun je het eind resultaat zien. Persoonlijk houd ik niet zo van hele strakke kapsels maar eerder van volume. Mocht je dit kapsel liever wat strakker willen dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de plukken naar binnen te draaien. Ik heb bij dit kapsel de plukken naar buiten gedraaid zodat er volume ontstaat als ik ze weer naar het midden van het achter hoofd sla. Als je de plukken al naar het midden van het achter hoofd draait dan zal het wat strakker op het hoofd liggen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de twee plukken aan de onderkant wat strakker tegen het hoofd vast te zetten. Op die manier zal het hele kapsel wat kleiner en ook platter worden.
Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om te gaan experimenteren met je kapsel tijdens de feestdagen.

 

Ik wens jullie allen fijne feestdagen!

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge