kerst kapsel, deel 1

Over precies 6 dagen is het kerst en dat betekend voor veel dames dat er flink wordt opgetut. Tot aan eerste kerstdag ga ik jullie helpen met het opsteken van je haar. In 3 artikelen zal ik op verschillende manieren laten zien hoe je met enkel schuifspeltjes een mooi kapsel kunt creëren. Met vandaag: de romantische bloem!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Wat heb je nodig?

 

Het allerbelangrijkste zijn de schuif speldjes waarmee je het haar gaat opsteken. Zonder de schuif speldjes kun je eigenlijk dit kapsel gewoon niet maken. Je kunt ze kopen in verschillende drogisterijen voor meestal 1 of 2 euro. Ik raad je aan om lange en korte te kopen in de kleur van je haar, of een kleur die daarbij in de buurt komt. Ik kies bijvoorbeeld vaak voor donkerbruine speldjes als er geen roodkleurige zijn.

Bij dit kapsel is het belangrijk dat je haar glad en glanzend is. Daarom is het handig om een crème of olie in je haar te doen voordat je het gaat opsteken. Voor dit kapsel heb ik mijn favoriete haar crème gebruikt: Philip B Oud Royal Mega Curl Enhancer. Een review (inclusief prijzen en verkooppunten) over dit product kun je hier lezen.

Om het geheel netjes in model te brengen is een grove kam handig. Gebruik bij voorkeur geen borstel omdat dit extra pluis kan veroorzaken. Als laatste kun je gebruik maken van haarclips met bloemen. Dit is niet echt nodig maar afhankelijk van je smaak. Aan het einde van dit artikel zul je zien wat het verschil is en kun je hierin een keuze maken.

 

 

Stap 1: voorbereiden

Als eerste ga je het haar voorbereiden. Je doet er creme of olie in om je haar glanzend en zacht te maken. Vervolgs kan je het haar goed door zodat er geen klitten meer inzitten en het netjes naar beneden valt.

 

Stap 2: bovenkant

Als eerste breng je de bovenkant in model. Je maakt bovenop het hoofd een scheiding in het midden en verdeelt het haar (alleen boven op het hoofd) in 2 plukken. Je legt de linker pluk in het midden van je achterhoofd en zet deze vast met een schuif speldjes. Vervolgens doe je hetzelfde met de rechter pluk.

 

 

Stap 3: zijkant en achterkant

Vervolgens breng je de 2 plukken aan de zijkant ook naar het midden toe. Net zoals het haar aan de bovenkant zet je ook dit haar vast met schuif speldjes in het midden. Nu hangt alleen het haar aan de achterkant nog los.

De achterkant van het haar steek je ook op naar het midden en wordt ook hier vastgezet. Voor deze pluk kun je het beste een lang schuif speldje gebruiken omdat het speldje het gehele haar moet dragen dat naar achteren is gestoken. Eigenlijk heb je nu een staart gemaakt.

 

Stap 4: opsteken

Nu ga je daadwerkelijk de bloem maken.  Je begint bovenaan door een kleine pluk omgeslagen naar boven vast te zetten. Eigenlijk maak je een kleine krul en zet je die vast met een schuifspeltje. Dit doe je met alle plukken die uit je staart steken en je werkt hierbij naar buiten toe. Probeer het niet te strak te doen want dat gaat je niet lukken met schuif speldjes. Daarvoor zou je dan een donut kunnen gebruiken. Voor een romantisch  en feestelijk kapsel is het mooi om het geheel losjes op te steken.

 

Stap 5: afmaken

 

Tadaa! En nu is het kapsel in princiepe af! Om het geheel wat feesterlijker te maken kun je ervoor kiezen om er wat asseccoires in te steken. Op onderstaande foto’s zie je dat ik er één of twee witte bloemen in heb gedaan. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om bloemen te dragen met glitters of in kerst kleuren zoals goud, rood of donker groen.

Ik hoop dat ik jullie op ideeën heb gebracht. Het is toch altijd leuk om tijdens de kerstdagen met een mooi kapsel aan tafel te schuiven.

Groetjes,

Aileen

 

p.s: Past dit kapsel niet bij jou? Aanstaande maandag en woensdag komen er vanaf 19.00 meer kerst kapsels online.

2 reacties

  1. Ha Aileen,
    Wauw, ziet er mooi uit! Toen ik nog lang haar had, wilde ik ook altijd dit soort opgestoken kapsels. Helaas was mijn haar veel te zwaar en zakte het altijd uit.
    Nu heb ik ultrakort haar, zoals je weet. Heb je daar nog feestelijke tips voor?
    groet, Dea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge