Een app tegen stinkende medewerkers

Je kent vast wel het gevoel dat je niet zo fris ruikt. Je kunt jezelf heel vaak niet zo goed ruiken en dat zorgt ervoor dat je twijfelt of de geur om je heen wel prettig is. Zeker op het werk komt dit vaak voor. In Japan hebben ze daar iets op bedacht. Er bestaat nu namelijk een app tegen stinkende medewerkers.

 

Kunkun Body

 

Om de app te kunnen gebruiken heb je de zogenaamde ‘Kunkun Body’ nodig. Dit is een klein apparaat dat een beetje lijkt op een geluidsrecorder. Hij is ongeveer net zo groot als een mobiele telefoon en gemaakt om bepaalde stofjes die onaangename geuren veroorzaken te signaleren. Dit apparaat koppel je door middel van Bluetooth aan je telefoon en vervolgens vertelt de app jou hoe je precies je geur moet testen. Je kunt vier regio’s testen: rond je hoofd, bij je oor, de oksels en je voeten.

Op het moment dat jouw lichaam een bepaalde hoogte qua stoffen uitscheidt, dan geeft de app dit aan. In onderstaande video kun je zien hoe dit precies werkt.

 

 

Het idee

Het idee is bedacht door de medewerkers van Konica Minolta, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in printers en camera’s. Tijdens een hete zomer ontstond er op de innovatie afdeling een gesprek tussen een aantal mannen over de angst om vies te ruiken. Ze gingen op zoek naar een apparaat die hun kon vertellen hoe ze roken, maar kwamen er achter dat dit niet bestond. Daarom zijn ze het zelf gaan ontwikkelen.

Volgens de makers is er vooral in Japan veel behoefte aan dit product omdat de mensen daar heel gevoelig zijn voor geur. Ze hebben zelfs een speciaal woord voor collega’s die een onaangename geur met zich meedragen en dat is ‘sumehara’. Maar het is niet gebruikelijk om mensen hier op aan te spreken en daarom verwachten ze dat de Kunkun Body een groot succes zal worden.

Op dit moment wordt het product via een crowdfunding verkocht en vanaf volgend jaar zal het in de normale verkoop gaan. Het apparaat zal dan ongeveer zo’n €230 kosten. Voorlopig kun je het alleen nog in Japan kopen maar wellicht zal het in de toekomst ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Ik ben benieuwd!

 

Update febrauri 2018: inmiddels is de Kunkun Body online te koop. De prijs is wel iets hoger uitgevallen dan eerder was ingeschat. Voor 576 dollar, omgerekend 510 euro, kun je hem aanschaffen. 

 

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge