Engelbert Strauss lanceert collectie voor stuntmannen

Net zoals bij ieder beroep dragen stuntmannen en -vrouwen natuurlijk ook werkkleding. Maar wat ze dragen, daar heb zelfs ik nog niet eerder bij stilgestaan. En ik schrijf inmiddels toch al zo’n 10 jaar over werkkleding.

Voor degenen die benieuwd zijn, heeft Engelbert Strauss nu een collectie ontworpen in samenwerking met de US Stuntmen’s Association. In dit artikel laat ik je de collectie zien.

Volgens Henning Strauss, directeur van Engelbert Strauss, was het heel logisch om een samenwerking aan te gaan met de vereniging van stuntmannen.

“Ik heb altijd een zwak gehad voor stuntmannen. (…) Ze vertegenwoordigen het soort onbaatzuchtige, stille toewijding waar onze klanten over de hele wereld zich in kunnen herkennen. De stuntmannenvereniging past perfect bij ons.”

Engelbert Strauss lanceert collectie voor stuntmannen

Met een dergelijke samenwerking verwacht je misschien een unieke collectie met bijzondere details die alleen de echte kenners in het vak ervaring mee hebben. Maar laat ik meteen de verwachtingen temperen, want zo spannend is het helaas niet. De lijn bestaat uit basic zwarte T-shirts, polo’s, broeken, vesten en jassen die voorzien zijn van het logo van de vereniging.

Engelbert Strauss lanceert collectie voor stuntmannen
Engelbert Strauss lanceert collectie voor stuntmannen

Het is trouwens niet de eerste keer dat de twee organisaties de handen ineen slaan. De Stuntmen’s Association werkte eerder mee aan een Europese campagne voor het Duitse werkkledingmerk. Ze waren zo enthousiast over de kleding dat Engelbert Strauss een op maat gemaakte collectie ontwikkelde voor de vereniging.

Met deze kennis in het achterhoofd vind ik het resultaat van de samenwerking des te meer tegenvallen. Stuntmannen moeten door hun kleding extra beschermd zijn. Denk aan materialen die extra stevig zijn of vlamvertragend. Of misschien een string, aangezien Tom Cruise daarbij zweert bij het doen van zijn stunts? We zien er allemaal niets van terug.

Engelbert Strauss lanceert collectie voor stuntmannen

Collectie voor stuntmannen valt tegen

Het idee is leuk, en dat is precies waar Engelbert Strauss goed in is. Ze maken al jaren unieke werkkledingcollecties. Dat deden ze in 2023 ter promotie van de Fast & Furious-film en een jaar eerder met de metalband Metallica. En er zijn nog veel meer bijzondere samenwerkingen aan voorafgegaan. Hiermee zijn ze redelijk uniek in de werkkledingbranche en dat is leuk, maar ik vind de uitwerking vaak wat minder succesvol dan het idee. Ik moet bij deze kleding een beetje denken aan de NASA logo’s die jarenlang populair waren. Vooral veel jongeren liepen graag rond in kleding met de naam van de ruimtevaartorganisatie op de borst. Dat gebeurt nu ook met de stuntmannenvereniging. De kleding is basic, maar je draagt wel een uniek logo.

En als je dat leuk vindt, dan moet je dat ook vooral dragen. De kleding wordt op dit moment alleen nog verkocht via de Amerikaanse webshop van Engelbert Strauss. De prijzen variëren van 20 dollar voor een cap tot 120 dollar voor een winterjas. Er zijn verschillende pasvormen beschikbaar, maar wel allemaal gemaakt voor het mannelijke lichaam.

Mocht je liever een model kopen voor vrouwen, dan raad ik je aan om naar de webshop van de vereniging zelf te gaan. Daar verkopen ze, ironisch genoeg, vrijwel dezelfde kleding. Alleen zijn er ook modellen voor vrouwen, de items zijn iets goedkoper én er is meer keuze qua kleuren. Of deze kleding ook gemaakt is door Engelbert Strauss is niet duidelijk, maar het lijkt eerder een merchandise collectie dan werkkleding. Hoewel de nieuwe lancering van het Duitse werkkledingbedrijf hier ook veel van weg heeft…

Wat vind jij van de nieuwe Stuntmen collectie?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge