”Er was nog geen webshop gespecialiseerd in bloezen”

Wanneer het gaat om overhemden voor heren, dan zijn er genoeg merken die hierin gespecialiseerd zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de dames? Vrijwel iedere winkel of merk verkoopt er wel een paar, maar er zijn geen winkels die zich enkel op bloezen focussen. En daar ziet Anna Orlova een gat in de markt. Begin 2019 heeft zij om die reden bloezen.nl opgezet, een webshop die gespecialiseerd is in representatieve bloezen voor dames. Tijd voor een gesprek met deze ambitieuze ondernemer.

''Er was nog geen webshop gespecialiseerd in bloezen''
Anna Orlova

Hoe is het idee voor jouw bedrijf ontstaan? 

”Ik ben geboren in Rusland en mijn moeder maakte kleding en hoeden voor theaters. Vanaf mijn geboorte heb ik dus veel kleding gezien, uit verschillende tijden en met verschillende stijlen. Zo ben ik langzamerhand verliefd geworden op de blouse.

Toen ik ouder werd merkte ik dat het lastig is om als vrouw een blouse te vinden die mooi is én gemaakt van een kwalitatief goede stof. Ik wilde niet iets kopen dat er na een paar wasbeurten niet meer goed uit zou zien. Grote modemerken laten wat dat betreft echt steken vallen. Ze focussen zich wel op goede overhemden voor heren, maar niet voor dames.

Kijk maar eens naar een willekeurige website die gericht is op overhemden voor heren. Je kunt vaak precies aangeven welke kraag het overhemd moet hebben, welke kleur en pasvorm. Daarnaast kun je informatie lezen over het merk. Daardoor weet je ook waar het vandaan komt. Zoiets bestaat voor vrouwen niet.”

Er is dus te weinig aandacht voor de blouse?

”Zeker! Terwijl het zo’n bijzonder kledingstuk is. Dat kun je alleen al zien aan alle verschillende onderdelen waaruit het overhemd bestaat. Een goed overhemd voor dames sluit mooi aan en daarom heeft het ook zoveel naden. Wanneer je het aantrekt, dan verandert je gevoel. Je voelt je netjes, representatief. Ondertussen is het ook een beetje theatraal en met een knipoog naar de modegeschiedenis.”

Je gebruikt de zowel de term blouse als overhemd voor vrouwen. Ik dacht dat overhemden alleen voor heren waren. Of toch niet?

”Op mijn website maak ik een onderscheid tussen het overhemd en de blouse. Het overhemd valt wat strakker rond het lichaam en is qua uitstraling redelijk formeel. Een blouse valt wat ruimer en heeft daardoor een iets meer casual uitstraling. Het werkwoord van blouse zegt het al: wanneer iets bloust, dan valt het wat ruimer. Velen maken  een onderscheid qua geslacht, maar dat doe ik niet.

De Engelsen noemen het een lady shirt. En wist je dat er in het woordenboek ook geen onderscheid wordt gemaakt tussen en mannen en vrouwen bij het overhemd? Dit leg ik op mijn webshop trouwens ook uit. ”

''Er was nog geen webshop gespecialiseerd in bloezen''
Overhemd ”Beheerste Elegantie in Antraciet”
''Er was nog geen webshop gespecialiseerd in bloezen''
Blouse ”Pencil Animals”

Zo te horen wil je met je webshop dus niet alleen bloezen en dames overhemden verkopen, maar ook kennis delen.

”Dat klopt. Voor veel webshops is de blouse of het dames overhemd het een bijproduct, voor mij is het een hoofdproduct. Om die reden geef ik ook online adviezen door middel van artikelen. Zo kun je lezen welke kleuren jou het mooiste staan, maar ook welk model het beste past bij welk figuurtype. Ik wil niet dat vrouwen zomaar iets kopen, maar echt investeren in een mooi kledingstuk waar ze lange tijd van kunnen genieten.”

Wat zijn je ambities met bloezen.nl? Heb je nog grote dromen?

”Het lijkt mij heel gaaf om in de toekomst een eigen merk voor bloezen en dames overhemden op de markt te zetten. Dat zou een mooie aanvulling zijn voor mijn webshop. Maar op dit moment wil ik mij vooral nog even focussen op de exclusieve merken die ik verkoop. En natuurlijk houd ik mijn ogen open. Regelmatig bezoek ik steden in het buitenland, op zoek naar exclusieve merken die mooie bloezen verkopen.”

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Bloezen.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Goed om te weten dat er nu ook webshops voor vrouwenbloezen zijn. Ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is om een goed passende blouse te vinden wanneer je maat bijvoorbeeld afwijkt. Zelf draag ik graag een blouse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge