Geneeskundestudenten maken met Medsocks vrolijke sokken voor de zorg

Wanneer je in de zorg werkt, dan is je werkkleding vaak effen wit. Zeker in het ziekenhuis zie je weinig andere kleuren of prints voorbij komen. Je sokken zijn eigenlijk een van de weinige manieren om je te onderscheiden, om je persoonlijke smaak te laten zien. En nu zijn er sinds kort zelfs speciale zorg-sokken met vrolijke prints…

 

Geneeskundestudenten maken met Medsocks vrolijke sokken voor de zorg

Het waren Daniël van der Does (24) en Miguel Jansen (26), twee geneeskunde studenten, bij wie vorig jaar het idee over de sokken ontstond. Tijdens hun stage zagen ze hoe hard mensen in de zorg werken, maar ook hoe trots ze zijn. Volgens de heren uit Rotterdam zijn gekleurde en vrolijke sokken al heel populair in deze branche, maar wordt de trots hiermee niet voldoende uitgedragen.

Geneeskundestudenten maken met Medsocks vrolijke sokken voor de zorg
Foto: Daniël & Miguel

Zo ontstond Medsocks, een sokkenlijn waarbij iedere paar sokken gekoppeld is aan een bepaald beroep. Er zijn onder meer sokken voor chirurgen met mesjes erop, een model met lachende tandjes voor tandartsen of een paar gekleurde pillen. Bij ieder paar wordt 10% van de winst gedoneerd aan een goed doel dat gerelateerd is aan de sok.

Geneeskundestudenten maken met Medsocks vrolijke sokken voor de zorg
Foto: Medsocks

V.l.n.r:

  • Tanden – Goed doel: Stichting The Healthy Teeth Foundation, mondzorg voor kinderen in derde wereld landen.
  • Microbiologie – Goed doel: Leprastichting.
  • Injectie – Goed doel: Stichting 168Million, bescherming van moeders en kinderen in derde wereld landen tegen polio en tetanus.
  • Aesculaap – Goed doel: bij ieder verkocht paar wordt er één paar gedoneerd aan een daklozencentrum.
  • Caduceus – Goed doel: Rode Kruis.
  • ECG – Goed doel: Hartstichting.
  • Medicatie – Goed doel: Barcode for Life, onderzoek naar individuele behandeling van kanker ‘op maat’.
  • Chirurgie – Goed doel: stichting Support Casper, alvleesklierkanker.

 

Groot succes

De heren zijn in oktober 2019 begonnen met de verkoop en de sokken zijn nu al een groot succes. Naast de afronding van hun studie zijn ze in de avonduren druk bezig om alle pakketjes eigenhandig in te pakken en te versturen. Er zijn op dit moment acht verschillende sokken en er worden honderden paren per maand verkocht. Vaak aan mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar ook aan patiënten die het als cadeau aan hun arts geven. Sinds bedrijven zoals ziekenhuizen de sokken ook in grotere aantallen inkopen, wordt het steeds drukker.

Inmiddels hebben de heren de smaak te pakken. Ze zijn aan het kijken of ze de prints, die ze alle zelf hebben ontworpen, ook kunnen laten bedrukken op bijvoorbeeld kleding of accessoires. Ik ben benieuwd!

Geneeskundestudenten maken met Medsocks vrolijke sokken voor de zorg
Foto: Medsocks

Vrolijke sokken voor de zorg

Mocht je interesse hebben in de sokken, ze zijn online te koop via de webshop op Medsocks.nl. De sokken kosten €9,95 per stuk en je betaalt per verzending €1,95 verzendkosten, ongeacht het aantal paren die je koopt. Dus wil je de zorgsector een extra steuntje in de rug geven én ben je fan van vrolijke sokken? Of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die in de zorg werkt? Dan zijn de Medsocks zeker een aanrader!

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness (gesigneerd exemplaar/E-book) en Bol.com(niet gesigneerd).

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge