Hoe ik in de Margriet kwam

Ja, je leest het goed: ik sta in de Margriet! Ik kan het nog steeds haast niet geloven dat dit echt gebeurt! Maar vanaf vandaag (13 augustus) sta ik met mijn boek én website in één van de grootste damesbladen van Nederland. Daarnaast staat er sinds donderdag ook een video op de website van Margriet waarin ik modetips geef uit mijn boek. Het voelt na al het werk als het winnen van een award.” I would like to thank God, my mother who I love…”

Nee, even weer terug op aarde. Sinds ik mensen om mij heen heb verteld dat mijn boek Strakke Rondingen in de Margriet staat, vraagt bijna iedereen hoe ik dat heb gedaan. En daarom vertel ik jullie in dit artikel hoe ik in de Margriet ben gekomen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

In Margriet 34

Diegene die mij al wat langer volgen weten inmiddels dat ik in juni mijn eerste boek Strakke Rondingen heb gelanceerd. Voor de mensen die mij nog niet kennen: Dit is het eerste Nederlandstalige modehandboek dat speciaal is geschreven voor vollere vrouwen.

Tijdens het schrijven van dit boek heb ik naar diverse tijdschriften een persbericht gestuurd. Ik was mij ervan bewust dat redactieleden dagelijks tientallen persberichten ontvangen over nieuwe boeken. Met deze gedachte in mijn achterhoofd wist ik dat de kans groot zou zijn dat geen enkel tijdschrift zou reageren. En in eerste instantie klopte dit ook. Tot ik plots een enthousiaste reactie ontving van een redactrice bij Margriet. Ze vertelde mij dat zij bezig was met een reportage over kleding naar het werk en dat Strakke Rondingen hier goed bij paste. Of ik het boek naar haar kon toesturen…

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn kat Madame was net zo enthousiast als ik en heeft dat op een iets andere manier geuit… door haar nagels te zetten in het blad. 🙁

Margriet artikel op blz

 

Op de website van Margriet

Je zult begrijpen dat ik mijzelf even in mijn arm moest knijpen bij de gedachte dat de Margriet geïnteresseerd was in mijn boek. Ik stuurde haar mijn boek toe en al snel kreeg ik een mail waarin ze vertelde dat ze het een leuk boek vond en of ze het mocht benoemen in de reportage. Ik was door het dolle heen en vertelde haar hoe blij ik hiermee was. Kennelijk had ik mijn enthousiasme goed overgebracht via de mail want in het volgende bericht dat zij mij stuurde werd nog leuker. Ze vroeg of ik een video zou willen  opnemen voor de website van Margriet zodat ik hun lezers alvast een paar tips kon geven uit het boek.

Na een aantal mailwisselingen plande wij een datum en zo stond ik in eens op een maandagochtend op de redactie van de Margriet. Super spannend maar ook super leuk om te doen! Ik heb een enorm gezellige middag gehad met twee redactrices.

 

Schermafbeelding 2016-08-12 om 18.32.28

(Klik op de afbeelding om de video te bekijken) Vind jij de oorbellen in de video ook zo mooi? Ik heb ze gekregen van Femke Toele, een sieraden ontwerpster waar ik al heel lang fan van ben. Vorig jaar schreef ik in een artikel meer over haar Frivolité collectie.

 

Tijdens het opnemen van de video kwamen wij er achter dat het leuk zou zijn als er over één tips iets meer verteld zal worden. En dus namen we meteen een tweede video op. De eerste video staat inmiddels online en kun je bekijken door te klikken op de afbeelding hier boven. Binnenkort komt de tweede video online.

 

Nog meer?

Op dit moment ben ik nog in gesprek met de Margriet over een aantal plannen die wij hebben. Helaas kan ik daar nog niet veel over zeggen omdat wij het nog aan het vormgeven zijn. Ja, ik weet dat dit misschien een beetje flauw klinkt. Maar uit ervaring weet ik dat er bij samenwerkingen een hoop kan veranderen en niets zeker is. Maar houd deze website en mijn social media kanalen (Facebook, Instagram of Twitter) in de gaten want zodra er meer bekend is, zal ik het jullie natuurlijk meteen laten weten.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn boek? Je kunt hem kopen als paperback of ebook via Bol.com. Wil je meer horen over het boek en ben je daarnaast ook dol op wijn en tapas? Kom dan naar de proeflezing op donderdag 1 september bij Wijn&Ko in Haarlem. Daar zal een lezing worden gecombineerd met een wijnproeverij en een tapas diner.

 

Owja, en de Margriet waar ik in sta ligt nog tot 18 augustus in de winkel.

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge