Man in pak: de voordelen

Het laatste artikel dat ik speciaal geschreven heb voor mannen stamt alweer uit april 2016. What a shame! Geloof mij, ik ga echt vaker artikelen schrijven voor de mannelijke Prettybusiness lezers. En natuurlijk ook voor de vrouwelijke lezers die op zoek zijn naar tips, inspiratie en handige weetjes over het uiterlijk van de man 🙂 . Maar nu weer even terug naar het onderwerp van dit artikel, namelijk ‘Man in pak: de voordelen’.

Als ik met mannen praat over zakelijke mode dan gaat het meestal al snel over pakken. Vaak vinden ze het pak een ‘ moetje’ dat ongemakkelijk zit en een verplicht karakter heeft. Je trekt het aan omdat het moet voor je werk, zo wordt mij vaak verteld. Dat vind ik jammer. Op die manier krijgt het pak een negatieve ondertoon, alsof het alleen iets te maken heeft met het werk. Maar wat doet het met jou? Met jouw gevoel, gedrag en prestaties? Bewust of onbewust veranderen mannen wanneer ze een pak aantrekken, daar zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. In dit artikel vertel ik je op welke positieve manier een man verandert wanneer hij een pak draagt.

 

1. Meer zelfvertrouwen

Heb jij wel eens een onzeker gevoel op je werk? Bang om een bepaald gesprek te voeren of een presentatie te geven? Dan kan een pak hier goed bij helpen. Tweederde van de mannen vind namelijk dat een pak hen meer zelfvertrouwen geeft. Super handig, toch?

 

2.Abstract denken

Mannen kunnen beter abstract denken wanneer ze een pak dragen. Hierdoor kun je beter zaken overzien en minder snel verzanden in details. Heel handig als je een leidinggevende functie ambieert dus. Daarnaast kun je hierdoor ook beter omgaan met negatieve feedback én zul je minder snel impulsieve aankopen doen.   Heb je nog meer redenen nodig om wat vaker een pak te dragen?

 

3.Sexy gevoel

Oké, dit is een blog over zakelijke mode en niet over het scoren van een vrouw. Maar naar mijn mening komt iedere vorm van zelfverzekerdheid ten goede aan je werk (mits je niet door slaat in arrogantie). En dus wil ik ten slotte ook nog toevoegen dat uit onderzoek is gebleken dat 63% van de mannen zich sexy voelt in een pak. Dat is ook niet zo vreemd. Vrouwen vinden mannen in een pak over het algemeen sneller aantrekkelijk dan mannen zonder pak. Een beetje het James Bond- effect. En ja, dat is ook handig op het werk. Beter iets té aantrekkelijk dan onaantrekkelijk, toch?

 

Heren, wat vinden jullie het grootste voordeel aan het dragen van een pak?

 

Groetjes,

Aileen

 

Bronnen onderzoeken: Man&Pak door Trendbox, in opdracht van Men’s Health en Batavia Stad) & De cognitieve consequenties van formele kleding (Universiteit van Californië). 

2 reacties

  1. Ik denk dat het wel af hangt van je functie of het dragen van een pak handig is en of het van meerwaarde is. Als je deel uit maakt van een gelijkwaardig team en je geen leidinggevende functie hebt dan kan het te autoritair overkomen. Een pak wordt ook wel gezien als afstandelijk en minder bereikbaar. Het ene pak is het andere pak natuurlijk niet. Maar als je “te sterk gekleed” bent dan kan het contra productief werken. Je verliest je “gun factor”…

    Uiteraard ben ik een sterke voorstander van een pak naar je solliicatiegesprek en voor een presentatie kan het ook werken. Wees echter voorzichtig ermee het is iets dat zorgvuldig moet worden ingezet!

    • Ja, helemaal mee eens. Er zijn natuurlijk ook situaties waarbij je een pak beter niet kunt dragen.

Reacties zijn gesloten.