Voordelen van een lange rok op kantoor

Sinds ongeveer 5 of 6 jaar ben ik definitief gestopt met het dragen van korte rokken. Waarom? Ik voelde mij simpelweg niet meer prettig in dat kleine lapje stof. Dus besloot ik om vaker rokken te dragen die op- of over mijn knie vielen. En de laatste jaren ben ik er achter gekomen dat lange rokken toch bijzonder handig zijn, zeker op kantoor. In dit artikel vertel ik jou de voordelen van een lange rok op kantoor.

 

1. Je ziet er altijd netjes uit

Je benen zijn tenminste voor de helft bedekt en dat zorgt meteen voor een nette uitstraling. Hoe fijn is dat? En ook lekker praktisch. Een lange rok is namelijk nooit te bloot. Geen getwijfel voor de spiegel omdat jij jezelf afvraagt of je er niet te sexy uitziet. Nee, je weet dat je er netjes uitziet in een lange rok. Dat scheelt tijd in de ochtend en zorgt voor een gevoel van zekerheid.

 

2. Geen plotselinge peekaboo 

Over die zekerheid gesproken: de kans op ongemakkelijke momenten is een stuk kleiner bij lange rokken. In een korte rok kan de stof nog wel eens omhoog kruipen en voor je het doorhebt laat je iets teveel van jezelf zien. Tenminste, als je het al doorhebt. In het slechtste geval ben jij je niet bewust van het feit dat jouw collega’s je slipje kunnen bewonderen. Ai!

Dat soort problemen heb je gelukkig niet met een lange rok. Nee hoor, alles blijft netjes bedekt en een beetje schuiven op de stoel is ook geoorloofd. De stof mag namelijk best een stukje omhoog kruipen. Jij daarvan heus niet in de stress.

dsc_0081

 

voordelen-lange-rok-collage

 

3. Handig tijdens het reizen

Heb je wel eens gefietst met een korte rok? Of de bus moeten halen in een stressvolle situatie? Nee, dat is geen pretje. Een korte rok beperkt jou namelijk in je vrijheid. Je benen hebben minder bewegingsruimte en als je die wel neemt dan kom je terecht in ongemakkelijke situaties. In punt 2 benoemde ik deze al maar bedenk je nu maar eens dat dit dan op straat gebeurd.

Met een lange rok kun je een stuk makkelijker de bus halen. Of een stukje fietsen, dat kan ook gemakkelijk. Mits je geen kokerrok draagt tenminste. Dit type rok is één van de weinige die je namelijk wél beperkt in je bewegingsruimte. Meer tips over rokken en bewegingsruimte kun je lezen in mijn boek Strakke Rondingen.

 

4. Lekker warm

Nu het winter wordt zullen we sneller ons warm gaan kleden. Zeker tijdens koude zijn lange rokken heel fijn om te dragen. Ben je een echte koukleum? Kies dan voor een wollen rok en combineer deze met hoge, leren laarzen. Heb je het alsnog koud? Draag dan een thermo legging onder de rok. Persoonlijk ben ik een groot fan van thermo kleding maar zeker wanneer het gaat om rokken. Het is vaak nog warmer dan een stevige spijkerbroek. Ben jij ook zo dol op warme kleding? Check dan even de video die ik vorig jaar heb gemaakt over mijn favoriete thermo kleding.

 

5. Veel schoenenkeuze

Ten slotte is het kiezen van schoenen een stuk eenvoudiger bij een lange rok. Bij korte modellen staan hoge hakken snel te ‘ sexy ‘ en hele platte schoenen weer niet zo vrouwelijk. Bij een lange rok kan beiden! Maar ook (enkel)laarzen en sandalen staan meestal erg leuk. Ik zag deze week tijdens een modeshow zelfs een meisje die er een paar stoere Timberlands onder droeg. Nu ben ik absoluut geen stoer type (dat moge duidelijk zijn hahaha) maar ik vond het super leuk staan. Zo zie je maar weer: met een lange rok kan het allemaal!

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

    • Dankjewel 🙂 Ja, het is ook een kwestie van wennen. Als je het vaker draagt dan zul je op termijn jezelf minder ‘ super dressed’ voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge