De zakelijke stijl van… Zoë

Wat heerlijk! Het is weer eens tijd voor een artikel waarin ik iemand anders mag kleden. Dit keer was het wel écht een uitdaging want de dame in kwestie heeft een kledingstijl waar ik dol op ben. Tja, dan is het lastig… Kijk je mee?

Zoë

Zoe pasfotos

 

Zoë is 26 jaar oud en werkt als pre- sales consultant in de logistieke sector. Wie mijn blog al wat langer volgt zal haar wellicht herkennen. Eerder vertelde zij op Prettybusiness wat de 10 items onmisbaar zijn voor de zakelijke vrouw. Naast haar baan is ze namelijk ook eigenaresse van Conquer the world, een blog voor carrièrevrouwen.

Bij het bedrijf waar Zoë werkt zijn er geen kledingvoorschriften maar een verzorgd uiterlijk is in verband met haar functie (lees: veel contact met klanten) wel wenselijk. Haar stijl is chique, vrouwelijk maar met een nonchalante uitstraling. Ze draagt maat 34/36 en is minimalistisch ingesteld. Zo investeert ze liever in een paar mooie kledingstukken in plaats van heel veel items die ze minder mooi vindt.

 

Zelf gekozen combinatie

Zoe before 2

Voor dit artikel heeft Zoë gekozen voor een zandkleurig ruim vallend vest. Ze draagt hem erg graag maar vindt het lastig om deze op een zakelijke manier te combineren. Om haar goed te kunnen adviseren heb ik gevraagd of ze toch met dit vest een outfit zou willen samenstellen.

 

Zoe before 5

Ze koos voor een lichtgrijze skinny jeans en een effen witte blouse  met een zwart T-shirt er onder. Door de blouse in de broek te dragen ziet het geheel er netjes en verzorgd uit.

 

Zoe before 3

Onder de broek koos zij voor pumps in dezelfde kleur als het vest. De schoenen zijn afgewerkt met een donkerbruine houten print. En deze kleur past weer prachtig bij de kleur van het haar. Ik vind het een mooie outfit!

Ondanks deze leuke combinatie wilde Zoë het vest toch graag op een andere manier dragen. Ze vond dat de uitstraling niet zakelijk genoeg was om te kunnen dragen op het werk.

 

Geadviseerde combinatie

Zoe after 1

Om het vest een nettere uitstraling te geven heb ik alle items uit deze outfit verwisseld. De basis is hetzelfde gebleven; een grijze broek, blouse en pumps. Maar de nieuwe items zijn nét even iets zakelijker.

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar een manier om het vest te tailleren. Dat heb ik gedaan door middel van een smalle, zwarte riem in haar taille. Hierdoor komt haar figuur mooi naar voren. Deze zwarte kleur heb ik ook laten terugkomen in de blouse en pumps. Op die manier is de riem echt een onderdeel van de outfit. Om te zorgen dat het vest niet teveel gaat ‘ hangen’ heb ik de stof bij de nek en hals een paar keer omgeslagen. Op die manier creëer je een kraag, wat ook weer een net detail vorm bij het geheel.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De grijze spijkerbroek heb ik vervangen voor een pantalon in dezelfde kleur. Dit maakt de outfit meteen wat netter.

 

Zoe after 2

Om trouw te blijven aan de nonchalante uitstraling van Zoë koos ik voor een kleine, grappige ketting in de vorm van een snor. Dit zwarte accessoire valt door de kleur niet erg op en dat maakt deze combinatie juist zo charmant. Het blijft tenslotte een outfit voor op het werk.

De pumps zijn zwart en hebben een zandkleurige neus dat weer mooi past bij het vest. Door het eenvoudige model zijn deze schoenen zeer geschikt voor een werkdag.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Leuk detail van deze blouse zijn de parelmoer knoopjes bij de mouwen. Deze passen perfect bij het vest en dit zorgt ervoor dat het vest niet teveel uit de toon valt maar past bij het geheel.

 

Zoë moest in eerste instantie erg wennen aan de nieuwe outfit. Ze zei dat ze nooit een zwarte blouse zou kiezen om te dragen onder dit vest en had nog nooit een riem er overheen gedragen. Het was grappig om te zien dat ze toch langzamerhand enthousiast werd. Hoe langer ze voor de spiegel stond, des de leuker ze het vond. Vooral de riem over het vest was een echte eye-opener zei ze. En binnenkort zal ze deze combinatie dragen naar het werk.

Dankjewel lieve Zoë voor het feit dat ik jou mocht kleden. Ik heb genoten, de shoot en eigenlijk de hele middag was één groot feest met jou.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge