De zakelijke stijl van…Dea

Jawel, de titel zegt het al. Vandaag gaat het niet over mijn uiterlijk, maar die van iemand anders. Vanaf heden zal er namelijk af en toe een artikel geplaatst worden waarbij ik de stijl van een andere dame (en misschien ook heer?) laat zien.

 

Waarom iemand anders?

Je zult je misschien afvragen waarom ik de zakelijk stijl van iemand anders laat zien. Nou, ik vind het belangrijk om jullie te laten zien hoe jij jezelf op verschillende manieren zakelijk kunt presenteren. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ieder lichaam er op iedere leeftijd fantastisch uit kan zien. Want ook dat vind ik een belangrijk thema.

In deze ‘ De zakelijke stijl van… ‘ artikelen duik ik in de kast van andere vrouwen. Ik vraag de betreffende dame waar ze onzeker over is, wat ze mooi vindt aan zichzelf en met welk kledingstuk ze moeite heeft. Want iedereen heeft wel één of meerdere kledingstukken die veel te lang in de kast hangen. Het zijn items die je met enthousiasme koopt en vervolgens nergens bij lijken te passen. Ik geef advies over de wijze waarop je dit kledingstuk op een zakelijke manier kunt dragen. Daarbij houd ik rekening met de werkomgeving en functie die deze dame daarin bekleed. En natuurlijk kijk ik ook naar de persoonlijke stijl en het lichaam.

Met deze artikelen hoop ik jullie op ideeën te brengen, te laten experimenteren en op zoek te gaan naar jouw persoonlijke, zakelijke stijl.

 

Dea

De stijl van....Dea

 

De eerste dame in deze artikelen reeks heet Dea, is 42 jaar oud en werkzaam bij een overheidsinstelling. Daar is ze technisch adviseur in een omgeving waarbij wordt gewerkt aan infrastructurele projecten. Voor haar functie is een pak niet verplicht, maar wordt representativiteit wel op prijs gesteld. Haar stijl is een mix van stoer, vrouwelijk en met oog voor detail.

Ze heeft een zandloper/peer figuur (maat M) waarbij haar vrouwelijke vormen mooi naar voren komen. Ze is tevreden over haar lichaam, maar heeft soms wat moeite met haar brede heupen. De vorm van haar heupen zorgt ervoor ze het moeilijk vindt om goeie broeken te kopen. Daarnaast kruipen shirts vaak aan de achterkant omhoog door haar smalle taille.

 

 

Zelf gekozen combinatie

Schermafbeelding 2015-09-13 om 13.12.32

 

 

 

Op bovenstaande foto draagt Dea een bolero vest van de Steps. Dit kledingstuk hing al lange tijd in haar kast, het prijskaartje zat er zelfs nog aan. Ze heeft verschillende combinaties geprobeerd en helaas tot op heden zonder succes.  Maar om een goed advies te kunnen geven heb ik haar gevraagd om toch een outfit samen te stellen met dit bolero vestje.

 

Geadviseerde combinatie

Schermafbeelding 2015-09-13 om 13.12.42

 

Ik ben in haar kledingkast gedoken en heb bovenstaande outfit voor haar samengesteld. Qua stijl heb ik gekozen voor chique zakelijk. Ik heb daarbij rekening gehouden met de volgende punten:

  • Het effen zwarte shirt heeft meerdere functies. Ten eerste zorgt het ervoor dat haar heupen iets minder zichtbaar zijn. De kleur van het shirt is donkerder dan de bolero en daardoor ligt de focus meer op de schouders en minder op de heupen. En ook als het shirt aan de achterkant op gaat kruipen, dan is dit door de donkere kleur minder zichtbaar. Aan de bovenkant sluit de hals van de bolero precies aan bij het shirt. Dit is belangrijk voor een rustige en zakelijke uitstraling.
  • De broek is donker grijs en past hierdoor qua kleur perfect bij de bolero. Het model is wijd, maar ook netjes door de steekzakken en plooi aan de voorkant. Dit zorgt voor een goede balans tussen een zakelijke uitstraling en een eigen stijl.
  • Dea is dol op sieraden met kralen en bedels. Om die reden heb ik gekozen voor een zilveren bedel armband en een ketting met zwarte kralen. Door de neutrale kleuren in haar outfit komen deze items extra naar voren waardoor haar stijl ook duidelijk zichtbaar is.

 

Dea vindt het een leuke outfit en heeft aangegeven dat ze deze combinatie zeker zal dragen naar kantoor. Ze gaat binnenkort op zoek naar nieuwe broeken en wil haar wijde broeken gaan vervangen voor meer aangesloten modellen. Dat vind ik een goed idee. Dit zal haar prachtige figuur absoluut nog beter accentueren.

Dea, dankjewel voor de samenwerking en je openhartigheid.

 

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

    • Beste Laura, dat klopt! De sieraden die ik heb gekozen vallen niet zo erg op, maar bij deze outfit komen ze naar mijn mening het beste tot zijn recht. Groetjes, Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge