De zakelijke stijl van…Linda

In september introduceerde ik het eerste artikel waarin ik de stijl van een andere vrouw onder de loep bracht.

In deze ‘ De zakelijke stijl van… ‘ artikelen duik ik in de kast van andere vrouwen. Ik vraag de betreffende dame waar ze onzeker over is, wat ze mooi vindt aan zichzelf en met welk kledingstuk ze moeite heeft. Want iedereen heeft wel één of meerdere kledingstukken die veel te lang in de kast hangen. Het zijn items die je met enthousiasme koopt en vervolgens nergens bij lijken te passen. Ik geef advies over de wijze waarop je dit kledingstuk op een zakelijke manier kunt dragen. Daarbij houd ik rekening met de werkomgeving en functie die deze dame daarin bekleed. En natuurlijk kijk ik ook naar de persoonlijke stijl en het lichaam.

Met deze artikelen hoop ik jullie op ideeën te brengen, te laten experimenteren en op zoek te gaan naar jouw persoonlijke, zakelijke stijl.

 

 

Linda 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vandaag maken jullie kennis met de 42 jarige Linda. Zij is werkt bij een grote bank, waar ze zich bezig houdt met hypotheken. Ze is niet verplicht om een pak te dragen aangezien ze in haar functie niet dagelijks in contact komt met klanten. Maar een representatief uiterlijk wordt wel van haar verlangt.

Linda heeft een smal figuur en draagt meestal maat S of M. Ze vind het jammer dat ze weinig rondingen heeft waardoor bepaalde kledingstukken haar niet goed staan. Winkelen doet ze graag bij kringloopwinkels en ze vult haar kledingkast dan ook regelmatig met jaloersmakende koopjes. Haar stijl is zeer divers. Ze draagt pastel kleurige shirts, nette colbertjes, parels maar ook fel gekleurde kralenkettingen.

 

Zelf gekozen combinatie 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op bovenstaande foto draagt ze een effen zwarte broek, T-shirt, vest met een harige kraag en enkellaarsjes met een hakje. Linda zegt moeite te hebben met het combineren van deze broek. Ze draagt vooral rokjes en vind het lastig om een zakelijke bovenstuk te vinden dat goed past bij deze broek. Om haar advies te kunnen geven heb ik haar gevraagd om toch een outfit samen te stellen. En ze heeft gekozen voor deze combinatie.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Geadviseerde combinatie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hierna ben ik in haar kledingkast op zoek gegaan naar een kledingstuk waarmee ze haar broek op een zakelijke manier zou kunnen dragen. Ik heb haar geadviseerd om dit blauwe tweed jasje te dragen in combinatie met een wit T-shirt en een lange, zilveren ketting. In mijn keuze heb ik rekening gehouden met de volgende punten:

  • Linda heeft een smal figuur en met een lang vest verbergt ze haar prachtige lichaam. Een colbert met zakken accentueert haar taille en dit zorgt meteen voor een vrouwelijke uitstraling.
  • Ze heeft een lichte huid met een warme ondertoon en om die reden zou ik het liefste hebben gekozen voor een donker blauw T-shirt. Deze kleur staat haar namelijk erg goed, maar dit kledingstuk lag niet in haar kast. Om die reden heb ik gekozen voor een wit T-shirt. Deze kleur is basic en kan eigenlijk altijd bij een zakelijke outfit.
  • Enkel een wit shirt maakt haar huid snel bleek. Om die reden heb ik gekozen voor een lange, zilveren ketting met kralen. Dit zorgt ervoor dat haar hals niet witter wordt door het shirt. De oranje kralen zorgen meteen voor een iets warmere uitstraling.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En ze is erg blij met deze outfit. ‘ Ik zou deze combinatie nooit hebben gemaakt, maar het staat erg leuk. Nu heb ik ook meteen een setje voor mijn volgende werkdag’, aldus Linda.

Linda, ik vond het erg leuk om met je samen te werken en je te mogen adviseren. Dankjewel.

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge