Werk outfits: als je gefotografeerd wordt op het werk

Week 48 (23 tot en met 29 november) is voor mij één van de meest intense werkweken van dit jaar geweest. Het was een week met keihard werken, in de belangstelling staan en gefotografeerd worden. En ondanks ik regelmatig foto’s van mijzelf plaats op mijn blog, vind ik het een drama om door iemand anders te worden gefotografeerd. Ik vind mijzelf er altijd lelijk op staan en zie op iedere foto wel iets wat beter had gekund. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijzelf kleed op dagen dat ik bekeken wordt, gefotografeerd en ook nog eens hard moet werken.

 

Maandag 23 november 2015

23nov 2015 -3

Wellicht had je het al gelezen op één van mijn social media kanalen maar ik heb op maandag 23 november  een presentatie gehouden over zakelijke mannen mode bij de afdeling Ingenieursdiensten van de provincie Noord-Holland. Jawel, ik mocht voor het eerst op mijn werk een presentatie geven vanuit mijn blog. Dat vond ik super spannend maar vooral ook heel erg leuk om te doen.

Afgezien van het feit dat ik wat zou gaan vertellen over mannen mode, zouden er ook foto’s van mij worden gemaakt. Ik had een collega/lezeres/vriendin (jaja, zij is alles in één) gevraagd om mij te fotograferen tijdens de presentatie. Er waren vooraf zoveel mensen die mij succes hadden gewenst, dat ik het wel leuk vond om door middel van foto’s te laten zien hoe de presentatie was gegaan. En natuurlijk is het ook een leuk aandenken voor mijzelf. Maar man, man, man. Wat zag ik op tegen die foto’s.

En natuurlijk stond ik die ochtend even kritisch naar mijzelf te kijken in de spiegel…

 

23nov 2015 -1

Ik weet mijn valkuilen wanneer het gaat om foto’s en daar heb ik met mijn kleding rekening mee gehouden. Ten eerste vind ik mijzelf vrijwel altijd te dik op foto’s. Om dit zoveel als mogelijk te voorkomen koos ik die dag voor mijn favoriete Mart Visser kledingstuk; een zwarte jurk met een grijs stuk in het midden. Zwart kleed af, dat weet vrijwel iedere vrouw. Maar door het grijze middenstuk wordt de zwarte lijn aan de zijkant van de jurk extra benadrukt. Op die manier kleed de outfit extra af: verticale lijnen maken je optisch smaller dan dat je bent.

 

 

23nov 2015 -2

Qua kapsel was de keuze ook snel gemaakt. Ik ben dol op krullen en zet deze regelmatig met een krultang in mijn haren. Maar vandaag koos ik bewust voor niet meer dan een beetje slag en volume in mijn haren. Mijn tweede minpunt op foto’s is namelijk dat mijn hoofd erg groot is. En met krullen of een opgestoken kapsel wordt dit extra benadrukt. Dus was de keuze snel gemaakt: losse haren met een speelse slag er in.

 

23 nov 2015 presentatie

De presentatie is trouwens super goed gegaan en het management was tevreden. Gelukkig waren er meerdere foto’s gemaakt en dus had ik wel wat te kiezen toen ik ze die avond online ging zetten. En de foto’s waren ook echt leuk geworden! Je kunt alle foto’s bekijken op mijn Prettybusiness Facebook pagina.

 

Donderdag 23 november 2015

26nov 2015 -3

Na de spanning van maandag had ik die donderdag weer een stressvol programma voor de boeg: de uitreiking van een certificaat. Hier heb ik met een team twee jaar naartoe gewerkt en als assistent van het programma wist ik dat deze dag stressvol zou worden. Gelukkig kon ik dit keer zelf de foto’s maken en dat scheelde weer een extra stress-factor.

Maar tijdens een uitreiking ben je zichtbaar druk in de weer en dus stond ik opnieuw met een kritische blik voor de spiegel. Ik droeg een jurkje met een zwart/wit geruid patroon en een effen zwart colbert, beiden van Steps. Op die manier koos ik opnieuw voor een outfit waarbij de zijkant van mijn bovenlichaam met zwart zal worden benadrukt.

 

26nov 2015 -2

Colbertjes draag ik trouwens liever niet onder mijn winterjas want dat vind ik nooit zo fijn zitten. Ik kies er altijd voor om het colbert op te vouwen en mee te nemen in een mooi kartonnen tasje. Op die manier blijft het colbert netjes, zit je jas lekker en komen mooie winkel tasjes ook nog eens handig van pas. Ik was dan ook erg blij toen ik bij een aankoop in de Nespresso winkel dit tasje kreeg. Ik vind hem zo leuk!

 

26nov 2015 -1

Door alle drukte had ik die dag weinig tijd voor het maken van outfit foto’s. Na een werkdag van 12 uur lag ik uitgeteld op de bank en ontdekte een gaatje in de teen van mijn panty. Wat was ik blij dat dit gaatje geen ladder is geworden. Maar ach, gelukkig ben ik ook op dit soort dagen voorbereid en had ik een reserve panty in mijn tas. Dat geeft toch altijd iets meer rust 🙂

 

Bij ieder outfit artikel maak ik een selectie van de werk kleding die ik heb gedragen in die week. Wil je op de hoogte blijven van al mijn (werk en privé) outfits? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden onder de naam Prettybusiness.nl  

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge