werk outfits: (het gevaar van) bijpassende make-up

maandag 9 november 

Ik ken veel vrouwen die hun make-up graag aanpassen op hun kleding. Vaak wordt er dan voor gekozen om de kleuren van de outfit terug te laten komen in de make-up. En meestal zijn het de ogen die worden voorzien van één of meerdere bijpassende tinten oogschaduw.

En ja, ik snap dat heel goed. Want het kan ook erg leuk staan en wat is er nu fijner dan matchende make-up?

9 nov 2015 -1

9 nov 2015 -4

9 nov 2015 -2

Matchende make-up brengt namelijk één belangrijk risico met zich mee en dat is het feit dat je teveel kleuren make-up kunt gaan dragen. En ja, dit kan wat vreemd klinken uit de mond van iemand die zich dagelijks opmaakt. Maar ik zie vaak dat vrouwen doorslaan in hun doel om de kleuren uit de outfit te laten passen bij hun make-up. Ze proberen zoveel mogelijk kleuren terug te laten komen in hun gezicht waardoor het geheel er druk uit gaat zien.

Maar ik begrijp de neiging als geen ander. Op maandag 9 november droeg ik een blouse (Superstar) met gekleurde bloemen, zwarte rok (Promiss) met huidskleurige pumps (Manfield). En ja, die blouse vroeg gewoon om matchende oog make-up.  Want hoe meer kleuren in je outfit, des te meer keuze je hebt op het gebied van make-up. En dus hoe meer doosjes oogschaduw uit de kast gepakt kunnen worden. Begrijp mij niet verkeerd, al die kleuren kunnen fantastisch staan tijdens een avondje uit of bij een feestelijke borrel. Maar echt zakelijk is het niet.

 

9 nov 2015 -5

9 nov 2015 -3

En dus heb ik een vaste regel in mijn hoofd wanneer het gaat om zakelijke (matchende) make-up: hoe feller de kleuren in de outfit, des te minder kleur ik aanbreng op mijn gezicht. Op die manier voorkom ik het clown-effect en ben ik altijd allert wanneer het gaat om kleurbalans.

Bij deze outfit koos ik daarom voor een bijpassende rode lippenstift en een eenvoudige zwarte eyeliner. Op deze manier laat ik de rode kleur uit de blouse terug komen in mijn gezicht zonder dat het geheel er chaotisch uit gaat zien.

 

dinsdag 10 november

10 nov 2015 - 1

10 nov 2015 -5

De volgende dag droeg ik een zwarte pantalon (Mart Visser voor V&D), zwarte strikblouse met pailletten (Superstar) en een colbert met een barokprint in de kleuren goud en zwart (Superstar).

10 nov 2015 -2

10 nov 2015 -3

De gouden accenten liet ik terugkomen in de riem (Steps) en de zwarte enkellaarzen (Manfield).

 

10 nov 2015 -6

10 nov 2015 -4

En dit zijn outfits waarbij ik mijzelf iets meer laat gaan op het gebied van make-up. Mijn kleding is namelijk vooral zwart en heeft alleen wat goudkleurige details. Met verschillende tinten oogschaduw zal het geheel er niet snel (te) druk uit gaan zien, zeker omdat de kleding qua kleur vrij eenvoudig is.

Ik bracht een zwarte eyeliner aan en combineerde verschillende soorten goudkleurige oogschaduw van Urban Decay (Naked Pallet 2). Op mijn lippen droeg ik een karamel kleurige lippenstift van Essence.

 

Bij ieder outfit artikel maak ik een selectie van de werk kleding die ik heb gedragen in die week. Wil je op de hoogte blijven van al mijn (werk en privé) outfits? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden onder de naam Prettybusiness.nl  

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

  1. Wat heb je een leuke blog! Heb hem net per toeval ontdekt, maar er staat een hoop op waar ik zeker wat aan heb! 😀 Welke Essence lipstick draag je bij de laatste outfit? Ik ben normaal niet zo van de nude kleurtjes, maar deze ziet er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge