Inspiratie voor genderneutrale werkkleding

Genderneutraliteit is steeds meer in het nieuws. Eind vorig jaar werd bekend dat de overheid steeds minder vaak het geslacht wil laten registreren op documenten en pasjes. Inmiddels zijn meerdere gemeenten hier ook bewust mee bezig en ook de NS gaat de reizigers voortaan genderneutraal aanspreken. Een goede ontwikkeling, zo is mijn mening. Maar ook op het gebied van het uiterlijk kun jij jezelf genderneutraal kleding. En dus ben ik voor jou op zoek gegaan naar inspiratie voor genderneutrale werkkleding.

 

Niet mannelijk, niet vrouwelijk

Mocht je even deze nieuwe ontwikkeling gemist hebben, dan praat ik je even bij. Het idee van genderneutraal is dat het geslacht van mensen niet uitmaakt. Op die manier wordt er ruimte gegeven aan mensen die zich niet uitgesproken een man of een vrouw voelen. Door een genderneutrale behandeling van mensen geef je anderen niet het gevoel dat ze een geslacht ‘moeten’ zijn.

Wanneer het gaat om een genderneutrale kledingstijl, dan houd dit dus in dat je er niet mannelijk en ook niet vrouwelijk uitziet. Het is eigenlijk de kunst bij deze kleding om gewoon te dragen wat jij leuk vindt en daar geen geslacht aan te koppelen. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om naar mensen met dit soort kledingstijlen te kijken. Ik vind het gewoon super inspirerend. Zeker wanneer het een zakelijk tintje heeft. Op Instagram ben ik op zoek gegaan naar mensen die ons met hun genderneutrale stijl kunnen inspireren. En ik heb 3 toppers gevonden. Een zangeres, een onbekende Instagrammer en een bekende blogger.

 

Elly (Eleanor) Jackson

Deze Britse singer-songwriter is bekend geworden door de band La Roux. Vroeger werd ze gepest door haar genderneutrale uitstraling, maar inmiddels is het juist haar handelsmerk geworden. Deze negenentwintig jarige is alweer bijna tien jaar bezig met haar carrière en inmiddels een stijlicoon geworden.

Tijdens interviews heeft ze wel eens vertelt dat ze zich irriteert aan het feit dat men vrouwen altijd om wil toveren als een poppetje. Om die reden heeft ze op een bepaald moment besloten om de visagisten en haarstylisten te ontslaan en dit voortaan zelf te gaan doen. Ze draagt al jaren een opvallende kuif en meestal weinig make-up. Met haar uiterlijk ziet ze er opvallend uit, maar ze is ook heel goed in staat om haar genderneutrale uitstraling zakelijk te dragen.

 

Bryan Grey Yambao

Deze Filippijnse man begon op zijn vierentwintigste met zijn modeblog Bryanboy. Inmiddels is hij zesendertig jaar en werkt samen met grote merken zoals Gucci en zelfs Marc Jacobs heeft een tas naar hem vernoemd.

Hij draagt eigenlijk alles waar hij zin in heeft. Zijn stijl is redelijk genderneutraal en nooit saai. Hij kan heel goed verschillende prints bij elkaar combineren zonder dat het geheel er rommelig uit gaat zien. Meestal draagt hij een handtas, maar toch ziet hij er nooit overdreven vrouwelijk uit. Ik vind het heel knap!

Bigfatboygirl

Wie precies het meisje is achter het account Bigfatboygirl heb ik niet kunnen achterhalen. Maar ik vind haar stijl wel erg leuk. Haar foto’s zijn vaak wat vaag en ze is dol op gekke poses en afwijkende houdingen. Een apart type, en toch draagt ze hele nette kleding. Deze combinatie maakt haar uniek. Kijk en oordeel zelf.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Dit is een geheel andere discussie, maar – is dit genderneutraal of klassiek mannelijk gekleed? Alleen bij Yambao zie ik enkele ”girly” aspecten.
    ‘Gender neutraal” en ”neutraal” lijkt vaak mannelijk als default. Een man in stereotype vrouwelijke kleding wordt niet gezien als genderneutraal, maar een genderbender of androgeen.
    Gewoon iets waar ik vaak zelf ook over nadenk.

    Daarnaast – androgeen, genderneutraal, drag, genderbending, whatever, I love it all.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge