Kamala Harris bewijst het: parelkettingen zijn altijd goed

De afgelopen dagen werd er in de media druk gesproken over het witte pak van de nieuwe vicepresident van de Verenigde Staten. Kamala Harris droeg tijdens haar overwinningsspeech (volgens verschillende media) bewust deze kleur, die staat voor de vrouwenbeweging die streed voor gelijke rechten en met name het vrouwenkiesrecht.

Kamala Harris bewijst het: parelkettingen zijn altijd goed
Foto: Pixabay

Maar er is nog iets in dezelfde kleur dat Harris graag draagt. Sterker nog, ze draagt het al zeker vijfendertig jaar om haar hals. Ik heb het over de parelketting. En hoewel deze ketting bij velen een wat conservatief imago heeft, weet zij door de jaren heen dit sieraad telkens weer op een nieuwe manier te combineren. In dit artikel laat ik je zien hoe zij dit doet.

Parels tijdens het afstuderen (1986)

Happy first day of school, Howard University! To the new Bison: Capture this moment. Hold it in your heart. Generations…

Geplaatst door Kamala Harris op Maandag 20 augustus 2018

De liefde voor parelkettingen begon al in haar jonge jaren. Dat is te zien op de foto die is genomen op de dag dat zij afstudeerde. Met haar korte kapsel zag ze er totaal anders uit dan nu, maar de parels waren al aanwezig. Zowel in de oren als rond de hals.

Een uitstapje in 2008

Photo by Mona T. Brooks

Geplaatst door Kamala Harris op Vrijdag 5 december 2008

Hoewel Harris vrijwel alleen parelkettingen draagt, is er één uitzondering op de regel. Het gaat om een dunne, gouden ketting met een bedel. Je ziet hem niet vaak voorbij komen, maar dit sieraad heeft zij al zeker twaalf jaar in haar bezit.

Het kan ook met kleur (2009)

With Vernon Jordan in DC.

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 29 maart 2009

Op bovenstaande foto zie je de meest gedragen ketting van Harris: een parelketting die ze twee keer om haar hals slaat. Ze heeft geen vaste outfit waarmee ze hem draagt. Hoewel haar kleding meestal neutraal van kleur is, doet ze wel eens een uitstapje naar bijvoorbeeld roze of paars. En ook dan draagt ze de parelketting er weer bij.

Goudkleurige parels (2009)

Geplaatst door Kamala Harris op Maandag 13 april 2009

Naast de klassieke, crème kleurige parels heeft ze ook een chique variant die eveneens overal goed bij past. Ik heb het over de goudkleurige parelketting. Een mooi alternatief dat ook goed past bij haar getinte huid en bruine haren.

Ook tijdens campagnes (2010)

Geplaatst door Kamala Harris op Woensdag 24 maart 2010

Door de jaren heen heeft ze vastgehouden aan de combinatie die ze al tijdens haar studententijd droeg: pareloorbellen met een bijpassende ketting. Een set waarmee je nooit de plank mis kunt slaan. Meestal kiest ze qua kleding voor een colbert en T-shirt. Veilig, maar altijd representatief en elegant.

Ook met strik (2010)

Geplaatst door Kamala Harris op Maandag 29 maart 2010

Veilig en representatief dus, maar echt saai zal het bij Harris nooit worden. Haar basic T-shirts worden voor feestelijke gelegenheden vaak ingeruild voor een blouse met een grote strik bij de hals. En ook hierbij worden de lichte parels gedragen.

 

De zwarte parels (2010)

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 9 november 2010

Wellicht had ze ze al langer in haar collectie, maar in 2010 droeg Harris voor het eerst zwarte parels. Iets krachtiger en stoerder dan haar andere kettingen, maar zeker niet minder vrouwelijk.

Te combineren met andere details (2011)

Presenting valor awards to San Francisco Police Department Officers Griffin and Tursi at Bay Area law enforcement meeting.

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 27 november 2011

We zien haar vaak met effen kleuren, maar een enkele keer kiest ze voor een print of detail. Tijdens zakelijke gelegenheden zijn de details wel altijd neutraal van kleur.

Ook casual te dragen (2012)

With Congressman Adam Schiff and Los Angeles Police Chief Charlie Beck.

Geplaatst door Kamala Harris op Maandag 11 juni 2012

Op bovenstaande foto zie je een unieke combinatie. Namelijk een casual outfit met felle kleuren en een print. Gezien de man links van haar (Adam Schiff, jurist en politicus) ook gehuld is in vrijetijdskleding, lijkt het een bewuste keuze te zijn van Harris. Bewust casual, maar zeker niet zonder parels.

De lange versie (2012)

With my niece and the CA delegation. Fired up to hear the President speak! http://instagr.am/p/PQV6Mwrv3B/

Geplaatst door Kamala Harris op Donderdag 6 september 2012

Het voordeel van een lang parelsnoer is dat je hem meerdere malen om je nek kunt slaan, maar je kan hem natuurlijk ook enkel dragen. Een hele enkele keer doet ze dit, zoals hier tijdens een politieke bijeenkomst in Californië waar ze met haar nichtje aanwezig was.

Lange, gouden parels tijdens Pride (2013)

Pride Parade with “Milk” screenwriter Dustin Lance Black and AIDS/LGBT rights activist Cleve Jones. #pride

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 30 juni 2013

Tijdens de Pride is er duidelijk geen plaats voor de standaard parelketting. In 2013 pakt Harris uit met twee lange, goudkleurige parelsnoeren. Deze werden gecombineerd met haar korte, eveneens goudkleurige ketting met een bedel. Het geheel ziet er meteen een stuk minder formeel en feestelijker uit.

Met de ‘waterval’ top (2014)

“@navarrosugich: Le agradezco la Procuradora de California, mi amiga @KamalaHarris su ayuda a la @pgje_sonora” #BorderSafety http://instagram.com/p/l-sEcRLv4C/

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 25 maart 2014

Dit is één van mijn favoriete combinaties: de klassieke parelketting met de ‘waterval’ top. Ze ziet er vrouwelijk en chique uit. I love it!

Dames met parels (2015)

In 2007 @NancyPelosi made history by becoming the first woman Speaker of the House. She continues to inspire me and my sister Maya. #TBT #WHM http://instagram.com/p/0b7m_wrv6s/

Geplaatst door Kamala Harris op Donderdag 19 maart 2015

In mijn zoektocht naar leuke foto’s kwam ik bovenstaande tegen. Ik moest er meteen om lachen. Harris is niet de enige in haar omgeving met een liefde voor parelkettingen.

Gekleurde parels met Pride (2016)

Happy Pride! #SFPride

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 26 juni 2016

Tijdens de Pride van 2013 koos Harris voor een gouden parelcombinatie, maar in 2016 besloot ze helemaal los te gaan. Dat jaar ging ze voor meerdere snoeren in verschillende, opvallende kleuren. Ik denk niet dat je hier nog van parels kunt spreken. Het lijken eerder kralenkettingen. Maar hey, ze houdt vast aan haar stijl en het staat haar goed!

Enkele parels (2017)

Today I was sworn-in to the U.S. Senate. I am humbled and honored to serve you and the people of California. Let’s get to work.

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 3 januari 2017

Sinds een paar jaar kiest ze steeds vaker voor parelkettingen die er iets minder standaard uitzien. Zo draagt ze wel eens een doorzichtig snoer waar enkele parels aan vast zitten. Subtiel, maar speels tegelijk.

Zelfs tijdens sportwedstrijden (2018)

This has been another incredible season for the Warriors! Good luck in the finals! #DubNation

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 29 mei 2018

Wie denkt dat Harris haar snoeren alleen gebruikt voor zakelijke gelegenheden, die zit ernaast. Zelfs tijdens de sportwedstrijden die ze met haar man kijkt zijn de parels zichtbaar aanwezig. Ook wanneer ze een fel geel shirt draagt om haar favoriete team toe te juichen.

Ook op een boek (2019)

The Truths We Hold, coming out on January 8, discusses the defining moments in my life and the core truths that unite us…

Geplaatst door Kamala Harris op Vrijdag 4 januari 2019

Misschien wist je het nog niet, maar de nieuwe vicepresident heeft begin vorig jaar een boek uitgebracht. Voor de cover moest er natuurlijk een foto worden geschoten. Tijd voor een witte blouse (wellicht ook verwijzend naar de vrouwenbeweging?) inclusief bijpassende parelketting.

Platte parels? (2019)

For the worshipers murdered during Bible study. For the first-graders shot at Sandy Hook. For the concert-goers in Las…

Geplaatst door Kamala Harris op Vrijdag 7 juni 2019

Oké, hier gooit Harris het over een hele andere boeg. In haar goudkleurige ketting zijn nog steeds parels verwerkt, maar dan in de vorm van een soort bedels. Iets grover dan we van haar zijn gewend, maar nog steeds vrouwelijk.

Subtiele parels (2019)

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 25 augustus 2019

Ik had het eerder over de subtiele ketting waarbij enkele parels te zien waren. Hier draagt ze een zelfde variant, alleen lijken ze per stuk iets groter te zijn.

Mama was ook team parels (2020)

My mother was very intentional about raising my sister, Maya, and me as strong, Black women. She coupled her teachings…

Geplaatst door Kamala Harris op Zondag 9 februari 2020

Dit jaar plaatste Harris een oude foto op social media waarop zij, haar zusje en moeder te zien waren. Over de liefde voor parels gesproken, ze heeft het duidelijk niet van een vreemde…

Bezoek aan afgebrand gebied (2020)

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 15 september 2020

Spent time surveying a burn site with Gavin Newsom in an area that has been devastated by the recent wildfires in…

Geplaatst door Kamala Harris op Dinsdag 15 september 2020

Dat je er met een parelsnoer niet direct chique uit hoeft te zien, dat bewijst Harris op bovenstaande foto. Zelfs wanneer ze een afgebrand gebied bezoekt, komt haar favoriete sieraad goed van pas. Nu alleen in combinatie met een casual buitenjas, T-shirt, spijkerbroek en stoere laarzen.

Ook tijdens campagne (2020)

Joe Biden and I are ready to get to work on behalf of the American people.

Geplaatst door Kamala Harris op Zaterdag 7 november 2020

Dit is zoals wij Harris dit jaar vaak hebben gezien: in een keurig, effen pak met parels. Ik verwacht dat deze elegante sieraden de aankomende jaren zichtbaar ook in het Witte Huis aanwezig zullen. En daar kunnen wij wat mij betreft ook een hoop inspiratie uit halen. Want Harris bewijst het: parels kunnen altijd gedragen worden en zijn zeker niet saai.

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge