Het leed dat mantelpakken heet

Een mantelpak is één van de meest klassieke kledingstukken voor vrouwen. Vroeger zag je ze wat vaker maar tegenwoordig worden ze niet zo veel meer gedragen. Maar waarom eigenlijk niet? En waar kun je op letten wanneer je toch een mooi mantelpak gaat kopen? Het is namelijk behoorlijk lastig. Daarom ga ik het vandaag hebben over het leed dat mantelpakken heet. En hoe je dit leed kunt verzachten…

Het leed dat mantelpakken heetAfbeelding: Pixabay

Het leed?

Waarom noem ik het eigen ‘leed’? Ik kan er een lang verhaal over schrijven maar eigenlijk komt het hoofdzakelijk neer op één onderdeel van deze outfit: de kokerrok. Een mantelpak bestaat namelijk uit een blazer of colbert en een kokerrok. Ik weet dat dit type rok één van de meest zakelijke is in zijn vorm, vooral wat betreft de uitstraling. Hij ziet er strak en netjes uit maar ik vind het echt een drama. En dat komt met name door de vrouwonvriendelijke pasvorm. Ik bedoel, de rok loopt richting de knieën smal naar beneden. Ja, dat kan er heel leuk uitzien. Ik snap het heus wel, maar wie kan hier in vredesnaam normaal in lopen? Je benen worden als het ware naar elkaar toe gedrukt. Het geeft je dus weinig ruimte om te bewegen. En dat terwijl de meeste dames toch echt wel eens bewegen op het werk. De dames met vollere bovenbenen weten ook meteen de consequenties, namelijk schurende bovenbenen. Ja, echt een feest.

Daarnaast vind ik persoonlijk een mantelpak heel lastig om te dragen omdat ik deze outfit altijd associeer met mensen in de horeca. Ik zie regelmatig serveersters in een mooi mantelpak en om die reden voel ik mij hier ook niet echt mijzelf in. Maar ja, met de eerste reden die ik hier boven noemde was ik eigenlijk al klaar. Zakelijke kleding moet lekker zitten, anders draag ik het niet. En stiekem denk ik ook dat dit de reden is dat steeds minder dames een mantelpak uit zichzelf dragen. Men wil tegenwoordig comfortabele kleding op het werk.

Tips!

Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij voor jouw werk wel echt een mantelpak moet dragen. Of dat je er gewoon eentje in de kast wil hebben. In dat geval heb ik nog wel een aantal tips voor wanneer je op zoek gaat naar het ideale mantelpak.

  • De split in het colbert – Om te zorgen dat het colbert mooi valt is het van belang dat er aan de achterkant een split zit. Dit zorgt ervoor dat er geen stof onnodig omhoog kruipt door de ronding van je billen en heupen.
  • De split in de rok – Terwijl de split in het colbert ervoor zorgt dat de stof mooi valt, heeft het bij de rok een hele andere functie. Het zorgt er namelijk voor dat jij wat makkelijker kunt lopen. Gelukkig hebben de meeste kokerrokken al een split tegenwoordig. Maar zie je een model dat je mooi vindt en heeft hij geen split? Koop hem dan niet. Een kokerrok zonder split is écht lastig om mee te lopen.
  • Taille accentueren – Wil jij het smalste deel, namelijk de taille, extra accentueren? Kies dan voor een colbert met één knoop en wat bredere schouders. Je kunt er ook voor kiezen om een model te kopen met een riem of lint in de taille. Op die manier wordt dit deel sowieso geaccentueerd. Ook horizontale zakjes ter hoogte van de taille doen het goed.
  • Slanker lijken? – Om je lichaam optisch wat slanker te maken kun je het beste kiezen voor een mantelpak in een effen, donkere kleur of met een krijtstreep. Een extra voordeel is dat je er met een krijtstreep ook nog eens leiderschap uitstraalt, zo is gebleken uit een onderzoek.

Ik ben wel benieuwd of jij wel eens een mantelpak draagt. En zo ja, wat zijn jouw tips?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge