De leukste knotjes voor op het werk

Want to read in English? Click here.

Ik ben dol op knotjes, altijd al geweest. Het is een manier om je haren elegant op te steken en het kan altijd. Zelfs de meest stoere outfits kun je vrouwelijk en klassiek maken met een knotje. Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar de leukste knotjes voor op het werk.  

De leukste knotjes voor op het werk

Borgen bun

De knot uit onderstaande tutorial doet mij denken aan de Deense serie ‘Borgen‘. In deze serie speelt Sidse Babett Knudsen de eerste vrouwelijke president van Denemarken, Birgitte Nyborg. Bij formele gelegenheden zie je dat ze de haren vaak op deze manier opsteekt en sindsdien ben ik een beetje verliefd geworden op dit kapsel. Daarom heb ik het ook de ‘Borgen bun’ genoemd.

Helaas is mijn haar te kort en heeft het teveel slag om het op deze manier te dragen. Maar als je iets langer haar hebt en het is steil, dan zal het ongetwijfeld heel chique staan.

Klassieke Donut

Als je ook zo een fan bent van knotjes, dan ken je ongetwijfeld de donut wel. Zo niet, ga hem dan nu meteen kopen. Een donut is toch wel één van de meest makkelijke manieren om een knot te maken. Je kunt ze ook al maken vanaf schouderlang haar en het maakt ook niet zoveel uit hoe dik je haar is. Het voordeel is ook dat een rommelige knot hierbij juist heel leuk kan staan. Dat laat de dame in onderstaande video ook goed zien. Ik draag het zelf meestal strak door een elastiek over de donut heen te dragen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Knot voor kort haar

Leuk, al die knotjes voor lang haar. Maar hoe zit het met de dames die kort haar hebben? Dan is het maken van een knot een stuk lastiger, zo eerlijk moet ik wel zijn. Maar het is zeker niet onmogelijk. In onderstaande video zie je hoe je op een hele eenvoudige manier met kort haar toch een chique knot kunt creëren. Niet zo dik en vol als op bovenstaande video’s, maar zeker de moeite waard.

Rommelige knot

Ten slotte wil ik ook nog onderstaande video met je delen. Hij is inmiddels al ruim tien miljoen keer bekeken en dat is ook niet zo vreemd. Deze tutorial duurt met zes minuten iets langer als de meeste video’s, maar is wel geschikt voor vele soorten haar. Dames met laagjes, stijl haar, golven of slag kunnen dit allemaal maken. Het is ook een ideaal kapsel als je geen tijd of zin hebt gehad om je haren te wassen.

De dame laat heel goed zien hoe je het haar kunt opsteken door de lokken gekruld vast te zetten. En dat is eigenlijk precies de methode waarmee ik vrijwel al mijn kapsels maak. Ik zet vaak mijn hele haar vast door de lokken gekruld met schuifspeldjes vast te zetten. Zo creëer je extra volume, ook als je niet graag je haar wilt touperen. 

Ik hoop dat ik je met deze video’s heb kunnen inspireren om ook vaker een knot te dragen op het werk. Als je het eenmaal in de hand hebt, dan is het zo makkelijk. Ideaal gewoon!

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Ik zou ook graag verschillende kapsels willen uitproberen voor mijn werk. Ik draag mijn haar altijd los, maar ben nu toe aan afwisseling. Ook lijkt het me fijn om mijn haar in de zomer op te steken zodat het minder warm is aan mijn hals. Ik ga de tutorials zometeen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge