Man verschijnt dagelijks op hakken en in rok op kantoor

Want to read in English? Click here

Wanneer het gaat over mannen in een rok, dan wordt er vaak om gelachen. Toch zijn er mannen die, ondanks dat ze weten dat ze reacties krijgen, het toch aantrekken naar het werk. Soms als statement omdat ze het niet eens zijn met het feit dat vrouwen vaak wel een rok mogen dragen, maar mannen geen korte broek. Maar soms dragen mannen ook gewoon een rok omdat ze het mooi vinden staan.

Man verschijnt dagelijks op hakken en in rok op kantoor
Foto: Pixabay

Ingenieur op hakken

Bij mannen die hakken en rokken dragen denkt men al snel aan ‘vrouwelijke’ typen. Want dit is wat we vaak zien in de media. Mark Bryan (61) bewijst dat het ook anders kan. Deze man verschijnt dagelijks op hakken en in rok op kantoor. Hij is hetero, getrouwd en vader van twee kinderen. Daarnaast werkt hij als ingenieur bij een bedrijf dat robots maakt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mark Bryan (@markbryan911) op

Zo’n vier jaar geleden begon hij met het dragen van rokken in zijn vrije tijd. Gewoon omdat hij het fijn vond. Na ongeveer een jaar besloot hij om de rokken ook op zijn werk te gaan dragen. Hoewel er eerst grapjes over werden gemaakt, wenden de collega’s hier al snel aan. Na verloop van tijd besloot hij om er ook een paar hakken onder te gaan dragen. En inmiddels is het zijn standaard outfit geworden naar het werk: een kokerrok, hakken en een shirt. Dat laatste is trouwens altijd kledingstuk dat gemaakt is voor mannen, aangezien Mark graag mannen- en vrouwenkleding met elkaar combineert.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mark Bryan (@markbryan911) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mark Bryan (@markbryan911) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mark Bryan (@markbryan911) op

Uitzonderingen op kantoor

Toen ik hem vroeg hoe klanten op zijn kledingstijl reageerden gaf hij aan dat de meesten het niet zoveel uitmaakt wat hij draagt. Toch is er een enkele klant die het niet fijn vindt om Mark in een rok en op hakken te zien. Wanneer hij weet dat deze op bezoek komen, dan wordt er een broek uit de kast getrokken. 

Mark vindt het geen probleem om zich op dit soort momenten aan te passen. Hij loopt voor het grootste deel van de tijd in een rok en op hakken, maar vindt het ook leuk om af te wisselen. Bovendien moet hij zich op het werk ook aan de dresscode voor vrouwen houden. De rok mag bijvoorbeeld niet korter zijn dan zo’n vijf centimeter boven de knie en de hakken mogen geen open neus hebben.

Schoenen met een open punt en de korte rokken draagt hij wel, maar dan in zijn vrije tijd. Zijn vrouw vindt zijn kledingstijl trouwens erg leuk en stelt regelmatig zijn outfits samen.

Ik hou ervan!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word hier zo blij van. Deze man draagt niet alleen de kleding waar hij gelukkig van wordt, maar weet zich aan te passen én heeft een omgeving die hem hierin steunt. Ik vind het een hele mooie balans tussen authenticiteit en professionaliteit. En laten we eerlijk zijn, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge