Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers

Na al die maanden vanuit huis werken hebben velen van ons een favoriete trui. Eentje die lekker zit, warm is en waarin we graag werken. Maar wat als je zo’n lekkere trui aan kon doen én tegelijkertijd de zorgmedewerkers kunt ondersteunen? Zou dat geen geweldige combinatie zijn?

Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers

Drie vrienden met een idee

Dat dachten Wijnand van der Werf, Julian Schonfeld en Maarten Lelijveld ook. Deze drie vrienden hebben allen hun eigen bedrijf. Wijnand werkt aan creatieve concepten, Julian is graphic designer en Maarten heeft verschillende bedrijven op het gebied van online drukwerk.

Een aantal weken geleden bedachten de heren dat het leuk zou zijn om hun krachten te bundelen en hiermee de medewerkers in de zorg te steunen. En zo ontstond de thuiswerktrui, een trui waarvan de opbrengst gaat naar Humanitas. Deze organisatie gebruikt het geld voor het project hart onder de riem. Hiermee helpen zij vrijwilligers die de zorg ondersteunen. Onder andere de hulp voor ouderen is een belangrijk thema. Door de gevolgen van corona hebben zij niet altijd de hulp waar zo’n behoefte aan is.

Thuiswerktrui
Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers
Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers
Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers

Thuiswerktrui is een succes

Ondanks dat de webshop nog maar net online staat, is het project nu al een succes. Wijnand is erg onder de indruk: 

”De thuiswerktrui was eigenlijk een impulsief idee en we zijn nog in de opstartfase. Maar in de eerste week verkochten we al tachtig truien! Terwijl we nog helemaal niet zo actief zijn op bijvoorbeeld social media. Ook Humanitas gaat het bericht over de truien nog verspreiden. 

Maar we zijn er natuurlijk erg blij mee. Alle truien zijn van 85% organic katoen gemaakt en hebben een Fair Wear label. Dat was voor ons ook een voorwaarde. We wilden niet aan de ene kant de mensen in de zorg helpen, terwijl we aan de andere kant het milieu aan het bevuilen waren.”

 

Met deze thuiswerktrui steun je zorgmedewerkers

Wil jij nu ook een thuiswerktrui waarmee je vrijwilligers in de zorg helpt? Je kan deze bestellen via de webshop www.thuiswerktrui.nl De truien kosten vijfendertig euro en de vesten veertig euro, exclusief vijf euro verzendkosten. Met alle kosten zoals stoffen en bedrukking eraf houdt men ongeveer tien euro per trui of vest over. En dit volledige bedrag gaat dus naar Humanitas.

Ik zou zeggen: waar wacht je nog op?

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness (gesigneerd exemplaar/E-book) en Bol.com(niet gesigneerd).

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge