Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Want to read in Dutch? Click here

Het is iets dat ik al vaak mensen heb horen zeggen: zwart en bruin hoor je niet bij elkaar te dragen. Ik ken genoeg mannen die bijvoorbeeld hun bruine schoenen per se moeten combineren met een bruine riem en bijpassend horlogebandje. Maar waarom eigenlijk? En hoe ziet het eruit wanneer je tegen deze ‘moderegel’ in gaat en het wel met elkaar combineert? 

Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Aangezien ik veel zwarte kleding in mijn kast heb hangen, leek het mij leuk om deze eens te combineren met mijn nieuwe, bruine schoenen van Pertini

Pertini instappers bruin

Afgelopen week heb ik dit gedaan. Ik droeg deze instappers drie dagen lang op drie verschillende manieren. Benieuwd? In dit artikel laat ik je de outfits zien en vertel ik je hoe ik deze combinaties heb gemaakt.

Matchend met kledingstuk

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar een kledingstuk waar zowel zwart als bruin in was verwerkt. Dit is natuurlijk het makkelijkste, want met zo’n kledingstuk kun je twee kanten op: je kunt er zwarte en bruine schoenen onder dragen.

Pertini instappers bruin

Mijn gebloemde blouse heeft zwart als basistint, maar bevat daarnaast nog heel veel andere kleuren. Donkerbruin zit er ook in, maar op een subtiele manier. Toch zorgt dit ervoor dat het geheel goed bij elkaar past. 

Pertini instappers bruin

Omdat de schoenen goudkleurige gespen hebben, heb ik dit terug laten komen in mijn oorbellen. Zo passen de schoenen niet alleen bij mijn kleding, maar ook bij de sieraden die ik draag.

Bijpassend accessoire

Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Op bovenstaande foto’s heb ik de schoenen gecombineerd met bretels waar dezelfde kleur in is verwerkt. Omdat ik deze over een zwarte blouse heen draag valt dit niet zo erg op, maar wie van dichtbij kijkt zal het wel zien.

Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Ik vind de combinatie van bruine schoenen met grijs en ruitjes ook gewoon heerlijk klassiek. Ik mis alleen nog de krulspelden en whiskey!

Aandacht verplaatsen

Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Hoe mooi ik mijn nieuwe schoenen ook vind, ze hoeven niet altijd in het middelpunt van de aandacht te staan. Bij deze outfit heb ik ervoor gekozen om de focus te leggen op mijn bruine das. Door het contrast van de witte blouse valt de das extra op, terwijl het geheel er zakelijk uit blijft zien. 

Zo combineer je bruin en zwart in één outfit

Ook nu heb ik de goudkleurige gespen laten terugkomen in mijn sieraden. Naast de oorbellen droeg ik ook een paar bijpassende manchetknopen.

Na de schoenen drie dagen te hebben gedragen in combinatie met zwatre kleding kan ik maar één ding concluderen: deze twee tinten kunnen prima bij elkaar. Dus laat niemand je iets wijsmaken, je uiterlijk is tenslotte iets om eindeloos mee te experimenteren. 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Omoda. De schoenen in dit artikel heb ik van dit bedrijf gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge