Nederland valt over politicus in ”super droog” T-shirt

Wat leven we toch ook in een verwarrende tijd. Niet alleen een pandemie heeft onze wereld op zijn kop gezet, ook met dresscodes weten we ons tegenwoordig geen raad. Want in een tijdperk waarin casual kleding de norm is geworden ben je snel overdressed. Of moet je je op bepaalde momenten toch formeel kleden? Zelfs onze politici weten het soms even niet meer. Dat werd dit weekend dan ook duidelijk. 

 

Opmerkelijke foto

Het begon allemaal met de formatiegesprekken die dit weekend plaatsvonden. De partijleiders van VVD, D66 en CDA gingen samen met hun vertrouwelingen en informateur Johan Remkes in gesprek. Alleen zorgde niet de inhoud, maar de kledingkeuze voor discussie. Rutte, Kaag en vooral Hoekstra waren bijzonder casual gekleed. Vooral het shirt van Hoeksta schoot bij het publiek in het verkeerde keelgat. Velen vonden dat dit de politicus wel erg jong maakt.

Ook de kleurkeuze wordt opvallend genoemd. Hoewel de gehele tafel kiest voor blauw, heeft Jetten voor de gelegenheid een donkergroene jas aangetrokken. Maar daar kan hij zelf wel om lachen. Hij krijgt ook nog kledingadvies van voormalig Tweede-Kamerlid Klaas Dijkhoff.

Een andere Twitteraar vindt dat het tijd is voor een Nederlandse Super Dry…

Maar de oplettende kijker heeft al lang door dat het Superdry T-shirt van Hoekstra geen toeval is. Sterker nog, het is een van zijn favoriete kledingstukken

Toch zijn we dit soort werkkleding niet van hem gewend. De conclusie moge duidelijk zijn: het publiek ziet Hoekstra liever in zijn gebruikelijke pak. 

Genoeg gelachen, en gaat over tot de orde van de dag. 😉

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge