Nieuw uniform voor Air Canada Rouge

Je zou verwachten dat luchtvaartmaatschappijen na de pandemie een flinke deuk hebben opgelopen. Dat ze het financieel zwaar zouden hebben. Tenminste, dat hoorde we het laatste jaar in het nieuws. Maar kennelijk zijn er voldoen maatschappijen die nog genoeg reserves hadden. Want de ene na de ander lanceert momenteel een nieuwe collectie bedrijfskleding. Vandaag duik ik in de nieuwe kleding van Air Canada Rouge.

 

Het oude uniform 

Zoals altijd gaan we eerst even de oude uniformen bekijken. Deze werden in februari 2017 gelanceerd. Ze lieten de kleding voor hun destijds 28.000 medewerkers ontwerpen door de Canadees Christopher Bates. De ontwerper noemde deze collectie ”een hoogtepunt in zijn carrière”.

In maart 2018 ontvingen Air Canada Rouge en Bates twee prijzen voor hun collectie. Ze kregen deze van NAUMD, de North American Association of Uniform Manufacturers and Distributors. De prijs van best geklede maatschappij in hun branche werd nog eens aangevuld met ‘best of the best’. Hiermee waren ze zelfs best geklede organisatie van alle sectoren die een prijs ontvingen. 

 

Nieuw uniform voor Air Canada Rouge

De uniformen zijn nog geen vier jaar oud, maar men vond het tijd iets nieuws. De vrijetijdsmaatschappij van Air Canada zegt dat zij op die manier willen inspelen op de grote vraag naar vakantiereizen. Niet alleen de kleding, maar ook het interieur van de vliegtuigen is compleet vernieuwd. 

Nieuw Uniform Voor Air Canada Rouge
Foto: Air Canada Rouge
Nieuw Uniform Voor Air Canada Rouge
Foto: Air Canada Rouge

Er is slechts één foto vrijgegeven van de nieuwe uniformen. Die moest ik even inzoomen. Want het lijkt wel een spelletje zoek de verschillen. Het grootste verschil met de oude collectie zijn de dassen en sjaaltjes. Eerst waren ze knalrood, nu heeft men het gecombineerd met grijs en paars. Verder zie ik dezelfde grijze pakken en witte blouses en overhemden. Het enige, kleine verschil is de rode streep op de kokerrok. 

Nieuw Uniform Voor Air Canada Rouge
Foto: Air Canada Rouge
Nieuw Uniform Voor Air Canada Rouge
Foto: Air Canada Rouge

Wanneer ik de foto’s van het interieur bekijk, dan wordt het er niet veel spannender op. Ik vind de uitstraling eerder passen bij een zakelijke luchtvaartmaatschappij dan eentje die goedkope vakanties organiseert. Hetzelfde geldt voor de uniformen. 

 

Waar is de vakantie-look?

Ik begrijp ook niet waarom de vorige collectie twee prijzen heeft gewonnen. Natuurlijk is er naar meer gekeken dan enkel uitstraling. Toen ik jureerde voor de Nederlandse Coporate Fashion Award werd er ook niet alleen gekeken naar de buitenkant. Je kunt uniformen op zoveel andere manieren beoordelen. Denk aan bijvoorbeeld duurzaamheid en innovatie. Maar een van de belangrijkste zaken is dat de uitstraling past bij hetgeen wat het bedrijf doet of aanbiedt. Op dat gebied slaat Canada Air Rouge de plank wel echt mis. Ze krijgen in ieder geval geen douze points van mij.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Weflycheap . Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge