T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Het is iets dat ik al jaren doe: een T-shirt over mijn blouse dragen. In mijn omgeving reageren mensen vaak verbaasd wanneer ze dit zien. En ook krijg ik reacties van lezers op Instagram wanneer ik een outfit foto plaats waarop dit te zien is. Ik vind het wel grappig. Mensen zijn gewend dat je een vest over je blouse draagt, maar een T-shirt wordt door velen bijzonder gevonden. Tijd om te vertellen waarom ik dit doe én hoe jij dit ook zo kunt dragen.

 

Waarom?

Het dragen van een zwart T-shirt over je blouse heeft vijf voordelen:

  1. Afkleden – De kleur zwart kleedt af. Dat is ook wel fijn.
  2. Doordragen – Soms heb je wel eens een blouse die wat ouder is of waar een klein gaatje in is ontstaan. Maar eigenlijk wil je hem niet weg gooien omdat je hem zo mooi vindt. Dat soort item zijn ideaal om onder een T-shirt te dragen. Op die manier kun je een deel van de blouse bedekken, maar wel de kraag en eventueel de manchetten, of zelfs de onderkant laten zien.
  3. Openstaande knopen – Dames met wat grotere borsten zullen het probleem herkennen: knopen die in het midden gaan wijken, terwijl de rest van de blouse goed valt. Eigenlijk zul je dit soort items weg moeten doen. Het past je namelijk niet écht goed. Maar met zo’n zwart T-shirt er overheen zie je de wijkende knopen niet meer en kun je hem toch nog blijven dragen.
  4. Transpiratie – Eén van de grootste voordelen van een zwart T-shirt is dat je transpiratie veel minder snel ziet. Of zelfs helemaal niet. Een intensieve dag op het werk? Niemand zal daar iets van zien.
  5. Zakelijke details – Een zwart T-shirt, zeker met een V-hals, geeft de ruimte om zakelijke details de benadrukken. De kraag en manchetten zijn namelijk duidelijk zichtbaar en zeker wanneer je een blouse draagt in een contrasterende kleur.

Een zwart T-shirt klinkt wellicht wat simpel, maar je kunt er eindeloos mee combineren. Hier onder laat ik je een aantal voorbeelden zien.

 

De (losse) kraag

T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Als eerste kun je kiezen voor een eenvoudige blouse en deze onder het T-shirt dragen. Maar tegenwoordig worden er ook steeds vaker losse kragen verkocht die je onder een shirt kunt dragen. Persoonlijk vind ik deze niet heel fijn zitten omdat ze vaak gaan schuiven wanneer je ze aan hebt.

Hier boven zie je een voorbeeld van een losse kraag die ik onder een T-shirt draag. Op die dag was het wat koud, en dus droeg ik er nog een extra zwart vestje overheen.

 

Strik er boven

T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Maar persoonlijke favoriet wanneer het gaat om deze combinatie, dan is het wel de blouse met de strik en het zwarte V-hals shirt. Bij voorkeur kies ik voor een blouse waarvan de kleuren in de rest van de outfit terugkomen. Dus bijvoorbeeld een print waarin blauw, zwart en bruin zijn verwerkt. Vervolgens draag ik er een blauwe broek en bruine schoenen met een bijpassende riem bij.

T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Je kunt er ook voor kiezen om de strik te gebruiken als eye-catcher. In dat geval kies je voor een blouse in een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld in het wit, en houd je de rest van de outfit donker.

T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Naast de standaard ronde hals en de V-hals kun je ook kiezen voor een T-shirt met een boothals. Deze hals heeft wat meer ruimte bij de schouders waardoor de blouse extra zichtbaar is. In combinatie met een strik model lijkt het hierdoor bijna alsof je een sjaaltje rond de nek draagt.

 

Ruches 

T-shirt over je blouse: zó staat het representatief

Mijn tweede favoriet is de combinatie met ruches. Wanneer een blouse dit aan de bovenkant heeft, dan is het leuk om deze te combineren met een zwart T-shirt met een V-hals. Op die manier vallen ze mooi over het shirt heen. Soms kies ik er ook wel eens voor om de blouse dan ook aan de onderkant er uit te laten steken. Op die manier komt de stof niet alleen aan de bovenkant, maar ook halverwege je outfit weer terug.

Kantoor outfit

Wanneer je een blouse hebt met een wat langere ruche, dan kun je er ook voor kiezen om een T-shirt met een hoge hals te dragen. Vervolgens sla je de stof over de hals van het shirt heen en lijkt het net alsof je een soort soepele kraag hebt. De voorwaarde is wel dat de stof dun moet zijn, anders valt deze er niet mooi overheen. Om het geheel af te maken kun je er voor kiezen om er een ketting boven te dragen en de kleur van de ketting terug te laten komen in je schoenen.

Draag jij ook wel eens een T-shirt over een blouse heen? Zo ja, waar let jij dan op?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge