Nieuwe accessoires voor personeel Eurostar na fusie Thalys

Wie met de trein van Eurostar reist, zal wellicht al hebben opgemerkt dat het personeel er anders uitziet. Vanwege de fusie tussen de hogesnelheidstreindienst en Thalys was het namelijk tijd voor een nieuwe uitstraling. En dat hebben ze op een slimme en duurzame manier aangepakt. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Nieuwe accessoires voor personeel Eurostar na fusie Thalys
Personeel met nieuwe accessoires | Foto: Eurostar

In oktober 2023 vond er een verschuiving plaats in de vervoerssector. De diensten van Eurostar en Thalys werden samengevoegd en gingen verder onder de naam Eurostar. Om onderscheid te maken tussen de trajecten wordt de naam Eurostar Blue gebruikt voor reizen tussen Amsterdam en London en Eurostar Red voor overige gebieden. Deze kleuren zie je tevens terug op de treinen zelf. Ook heeft het bedrijf een nieuwe identiteit, website, app en loyaliteitsprogramma gelanceerd.

Nieuwe accessoires voor personeel Eurostar na fusie Thalys

Hoewel het bedrijf onder dezelfde naam verder gaat, wil men graag nieuwe bedrijfskleding. Maar wanneer je dat goed wilt doen, dan moet je daar de tijd voor nemen. Naar verwachting zal de kleding in 2025 gereed zijn.

Om ervoor te zorgen dat de uitstraling van het personeel tot die tijd past bij de nieuwe identiteit, heeft men ervoor gekozen om de accessoires aan te passen.

Op onderstaande foto’s zijn de oude accessoires te zien.

Oude accessoires Eurostar medewerkers
Oude accessoires Eurostar medewerkers | Foto: Eurostar
Oude accessoires Thalys medewerkers
Oude accessoires Thalys medewerkers | Foto: Eurostar

Alle 2.100 geüniformeerde personeelsleden krijgen nieuwe, uniseks accessoires. Het pakket bestaat uit stropdassen, halsdoeken, naambadges en sleutelkoorden in de kleuren navy blue en plum. De items zijn ontworpen in samenwerking met 80 ambassadeurs. Eén van de belangrijke details is de ‘spark’. Dit is een soort ster die onder andere te zien is op de stropdassen.

Nieuwe accessoires voor personeel Eurostar na fusie Thalys
Personeel met nieuwe accessoires | Foto: Eurostar
Nieuwe accessoires voor personeel Eurostar na fusie Thalys
Personeel met ‘Spark’ op de stropdas | Foto: Eurostar

Eurostar heeft duurzaam plan voor accessoires

Om de ecologische afdruk zo klein mogelijk te maken heeft Eurostar ervoor gekozen om de accessoire lokaal te laten produceren. Zo zijn de sjaals gemaakt in Frankrijk en de stropdassen in Italië. De oude items worden gedoneerd aan een modeschool in Londen. De studenten zullen er kleding van gaan maken.

Hoewel ieder bedrijf tegenwoordig hard roept dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, laat Eurostar zien dat je hiermee dichtbij jezelf kan blijven. Zo hebben ze de accessoires laten maken in gebieden waar hun treinen zelf doorheen rijden of dichtbij komen. Ook de afgedankte items komen terecht in een gebied waar Eurostar actief is. Het idee van de tijdelijke accessoires is sowieso een stuk duurzamer dan een tijdelijk kledingpakket. Daar hebben ze goed over nagedacht.

Hoewel er in het persbericht niets staat over waar de stoffen vandaan komen en of de nieuwe accessoires ook weer hergebruikt gaan worden, is dit een mooie stap in de goede richting. Ik hoop alleen niet dat ze, zoals veel bedrijven tegenwoordig, in 2025 ook uniseks uniformen gaan lanceren. Stropdassen en sjaals zijn namelijk iets heel anders dan kleding dat moet aansluiten op het lichaam. Zodra de ontwerpen van de nieuwe uniformen bekend zijn, dan zal ik ze hier zeker delen.

Wat vinden jullie van de nieuwe accessoires?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge