Nieuwe bedrijfskleding voor Dirk van den Broek

Het winkelpersoneel van Dirk van den Broek heeft nieuwe bedrijfskleding gekregen. De collectie is gemaakt van onder andere gerecyclede PET-flessen, oceaanplastic en biologisch katoen. In dit artikel laat ik je de oude én nieuwe bedrijfskleding zien. Ook vertel ik je het verhaal erachter en wat ik ervan vind.

 

Oude bedrijfskleding Dirk van den Broek

Voordat we de nieuwe kleding gaan bekijken is het eerst tijd voor de oude outfits. Op de foto’s hieronder kun je zien wat het personeel tot een maand geleden in de winkel droeg.

Zelfscan kassa | Foto: Dirk van den Broek
Kassa medewerkster | Dirk van den Broek
AGF medewerker | Dirk van den Broek

Ik ben geen fan van deze kleding. De combinatie van rood met donkergrijs vind ik niet mooi. Het oogt grauw en laat de medewerkers niet echt stralen. 

Bakkerij medewerker | Dirk van den Broek
Supermarkt manager | Dirk van den Broek

Nieuwe bedrijfskleding voor Dirk van den Broek

Voor de nieuwe collectie heeft men opnieuw gekozen voor een combinatie van grijs en rood. Alleen is rood, samen met wit, een accentkleur geworden. De basis van de collectie bestaat uit een combinatie van lichtgrijs en donkergrijs. Naast effen kleuren is er ook een subtiel streepjespatroon dat terugkomt in de polo’s.

Nieuwe bedrijfskleding voor Dirk van den Broek
Nieuwe bedrijfskleding voor Dirk van den Broek

Qua type kledingstukken is men redelijk trouw gebleven aan de oude collectie. Het personeel loopt nog steeds grotendeels in polo’s. Medewerkers van de AGF- afdeling (aardappelen, groente en fruit) dragen daar overheen een schort en een pet op het hoofd. De afdelingsmanagers krijgen een overhemd, gecombineerd met een gilet en de supermarktmanagers dragen daarbij ook een jasje met stropdas of sjaal. Dat is ook wat ze daarvoor al hadden.

Alleen het vest is nieuw. Voor het personeel achter de kassa is er een model dat lijkt op een blazer. De medewerkers in de koelcellen dragen een sportief vest.

Nieuwe bedrijfskleding voor Dirk van den Broek

In het persbericht lees ik dat er een duidelijk paraaf op de kleding zit, die afkomstig is van de oprichter van de supermarkt. Ik heb hem niet gezien, maar het is een leuk detail.

Wat ook uniek is aan de collectie, dat is het feit dat men bij de productie gebruik heeft gemaakt van de oude kleding. Hier heeft men gerecyclede PET-flessen, oceaanplastic en biologisch katoen aan toegevoegd. Op die manier is er een nieuwe stof ontstaan waardoor de bedrijfskleding volledig circulair is. Goed bezig dus!

 

Mijn mening over de nieuwe bedrijfskleding

Ik vind de nieuwe kleding een verbetering ten opzichte van de oude collectie, maar ben er alsnog niet dol op. De grijstinten zorgen nog steeds voor een grauwe, niet zo frisse uitstraling. Ik snap dat het bedrijf trouw wil blijven aan zijn kleuren, maar het doet weinig goeds voor de medewerkers. Wanneer je het vergelijkt met de kleding van Albert Heijn, dan zie hoe groot het verschil is. Hun concurrent heeft gekozen voor verschillende blauwtinten als basis en dat ziet er een stuk frisser uit. Ook zij hebben wit gebruikt als accentkleur, maar ook oranje en bruin.

Verder vind ik dat ze goed bezig zijn door gebruik te maken van hun oude kleding en extra vesten toe te voegen. Zo zorgen ze voor het milieu én hun medewerkers. 

Wat vinden jullie van de nieuwe kleding? 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge