Polo shirt in of uit de broek dragen?

Net zoals bij de blouse of het overhemd is er nog wel eens de vraag of je hem nu in of uit de broek moet dragen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen stijl, maar wat zijn de richtlijnen? In dit artikel geef ik je antwoord op deze vraag en vertel ik je nog meer regels over het dragen van een polo shirt.

Polo shirt in of uit de broek dragen?
Foto link:Chris BlonkUnsplash  | Foto rechts: Ben KoorengevelUnsplash 

Laten we als eerste beginnen met een aantal basis richtlijnen voor het dragen van een polo shirt.

  • Onder een polo shirt draag je geen hemd of T-shirt.
  • De naden van de mouwen horen op de schouders te vallen, precies bij het botje dat de arm met de schouders verbindt. Eigenlijk net zoals bij een overhemd of T-shirt het geval is.
  • De mouwen van een polo shirt horen halverwege de bovenarm te eindigen. Dit geldt natuurlijk alleen voor polo’s met korte mouwen. Bij de lange mouwen mag hij tot aan de polsen vallen. 
  • De kraag dient netjes naar beneden te vallen en dus niet omhoog te staan.
  • Wil je een wat nettere uitstraling? Zorg er dan voor dat de knoopjes van je polo shirt gesloten zijn. Voor een wat meer casual uitstraling kun je één of meerdere knoopjes open dragen. 

 

Polo shirt in of uit de broek dragen?

Dan komt nog die ene vraag: ga je een polo shirt in of uit de broek dragen? Dat hangt van een aantal factoren af.

  1. Model: Is de polo erg lang? Dan is het vaak mooier om deze in de broek te dragen. Is hij wat korter en valt hij bijvoorbeeld net over de rand van je broek? Dan is de kans groot dat het alleen maar lastig is om hem in je broek te dragen. Door beweging zal hij namelijk snel omhoog kruipen.
  2. Je postuur: Vanzelfsprekend is het belangrijk dat jij je fijn voelt wanneer je een polo draagt. Vaak vinden mensen het niet prettig wanneer de buik teveel wordt geaccentueerd. Dus als je een buikje hebt, dan kun je de polo beter uit de broek dragen. Als je hem erin draagt, dan zal dit lichaamsdeel extra geaccentueerd worden. Heb je daar geen problemen mee of vind je sowieso dat je een mooie buik hebt? Dan kun je hem prima in de broek dragen. 
  3. Casual of formeel: Net zoals bij het overhemd of de blouse staat het wat netter wanneer je een polo in de broek draagt. Over de broek heen oogt dit kledingstuk wat meer casual.

Kortom: er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Hoe jij hem wilt dragen hangt af van hoe het polo shirt eruit ziet, hoe jij je lichaam wilt presenteren én of je gaat voor een casual of juist nette uitstraling.

 

Groetjes,
Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge