Slechts 7% van de Britten draagt een pak

Wie aan Britse kleding denkt, ziet waarschijnlijk een formele kledingstijl voor zich. Geruite pakken, gemaakt van een dikke tweet stof en voorzien van een das en bijpassende gilet. Maar deze klassieke kleding zie je anno 2023 nog maar zelden in Engeland. Volgens recent onderzoek is de stijl tegenwoordig compleet veranderd…

Slechts 7% van de Britten draagt een pak
Foto: Nigel Tadyanehondo – Unsplash

Slechts 7% van de Britten draagt een pak

YouGov, een bureau voor marktonderzoek, heeft in september 2023 ruim 2000 Britten gevraagd wat zij dragen op het werk. Daarbij werd er een onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Ook werd er gekeken of de respondenten behoorden tot de midden klasse en werkende klasse. 

Slechts 7% van de Britten draagt een pak

Uit dit onderzoek is gebleken dat smart casual veruit de meest populaire kledingstijl is. Vooral bij vrouwen en de midden klasse wordt dit veelal gedragen. De mannen kiezen vaker voor casual kleding. Het formele pak wordt nog maar zelden gedragen. Gemiddeld 7% van de Britten draagt dit op het werk.

Slechts 7% van de Britten draagt een pak

Naast kleding op kantoor heeft men ook gekeken naar andere soorten werkkleding zoals veiligheidskleding en bedrijfskleding. Uit de cijfers is gebleken dat vooral de werkende klasse bedrijfs- en veiligheidskleding draagt. Dat verbaast mij niet. Wat wel opvalt is dat het vooral mannen betreft.

Thuis werken veranderd de kledingstijl van de Britten

Slechts 7% van de Britten draagt een pak

Hoewel de Britten op het werk vooral dol zijn op de smart casual kledingstijl, verandert dit naarmate ze thuis werken. Diegene die hun beroep altijd vanuit huis uitoefenen geven de voorkeur aan een casual kledingstijl. Een enkeling, slechts 2%, draagt daarbij weleens een pak.

Slechts 7% van de Britten draagt een pak

Het zal je niet verbazen dat het dragen van bedrijfs-en veiligheidskleding vooral is besteed aan diegene die op locatie werkzaam zijn. Toch hult volgens dit onderzoek 3% van de mensen zich in beschermende kleding wanneer ze vanuit huis werken. Ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet. Hebben die mensen een werkplaats in de schuur of hoe moet ik dat voor mij zien?

Ik kan altijd enorm genieten van dit soort cijfers. Wat mij bij dit onderzoek het meeste opvalt is het feit dat vrouwen zich over het algemeen netter kleden dan heren. Zij dragen vaker een casual smart kledingstijl, terwijl de mannen meestal voor casual kiezen.

Welke kledingstijl dragen jullie het liefste op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Deze man hier het werk het liefst in een spijkerbroek en een zwart T-shirt met een vest als het koud is.
    Bij orgel uitvoering in een dienst -niet het reguliere werk- soms een pak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge