Stewardessen SkyUp Airlines ruilen pumps in voor sneakers

Sinds een paar dagen is SkyUp Airlines overal te zien in het nieuws. De reden? Omdat de Oekraïense luchtvaartmaatschappij hun stewardessen in het nieuw heeft gestoken. Een nieuw pak en nieuwe schoenen. En vooral de schoenen zijn een onderwerp van gesprek. Want die wijken nogal af van de standaard stewardessen schoenen…

 

Nike Air Max sneakers

We zijn gewend stewardessen te zien op zwarte of donkerblauwe pumps. Tot voor kort liepen de stewardessen van SkyUp Airlines hier ook op. Maar die zijn inmiddels ingeruild voor stoere Nike sneakers. De Nike Air Max 720 in het wit, om precies te zijn. 

Links: het nieuwe pak inclusief witte sneakers. | Rechts: het oude mantelpak met zwarte pumps.

Stewardessen SkyUp Airlines ruilen pumps in voor sneakers

Stewardessen SkyUp Airlines ruilen pumps in voor sneakers

Het nieuwe pak en de schoenen zijn het resultaat van een intern onderzoek dat de luchtvaartmaatschappij heeft laten uitvoeren. Op de website wordt hier dieper op ingegaan. 

”De studie en interviews met stewardessen werden het startpunt voor het werken aan een nieuw beeld: en modern meisje met een actieve levenspositie. Een kampioen die werkt voor teamresultaat en respect toont voor zichzelf en haar gezondheid. Dus besloten we de schoenen te vervangen door sneakers,” aldus SkyUp.

Het bedrijf geeft verder aan dat de Nike Air Max een bewuste keuze is. De sneaker is ergonomisch, heeft een hoge demping en veerkracht. Daarnaast is hij gemaakt van 75% gerecyclede materialen.

Nog meer veranderingen

Ook het pak is veranderd. Waar er voorheen gekozen kon worden uit een broekpak en een mantelpak, zijn er nu geen rokken meer beschikbaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de wat grovere sneaker. Onder een mantelpak zal deze vast niet zo mooi staan.

De blazer is van een enkele rij naar een dubbele rij knopen gegaan, iets wat ik wel kan waarderen. Het is wat minder standaard en daardoor leuk om te zien. Ik weet alleen niet of de vollere dames dit ook zullen waarderen. Een jasje met een dubbele rij knopen ziet er vaak alleen mooi uit wanneer je hem dicht draagt. Open valt hij door de hoeveelheid stof niet zo mooi. En dat is iets wat dames met een vollere boezem vaak juist graag doen. Omdat confectiekleding meestal geen rekening houdt met een grote boezem kunnen de knopen nog wel eens gaan knellen. 

Naast de kleding en schoenen is ook de uiterlijke verzorging onder de loep genomen. De dames hoeven voortaan geen hoedje meer te dragen en hebben in plaats daarvan keuze uit verschillende kapsels. Qua make-up moeten zij zich houden aan het vastgestelde kleurenpallet. De oogschaduw moet een combinatie bevatten van lichtblauw en oranje, wat geïnspireerd is door de zonsondergang. De rest van de make-up moet er natuurlijk uitzien.

 

Een stap in de goede richting 

Hoewel ik geen fan ben van zowel het pak als de sneakers kan ik niet anders dan deze ontwikkeling aanmoedigen. Er worden anno 2021 nog steeds vrouwen gedwongen om te werken op hakken, dus ieder bedrijf die hier een punt achter zet is er één. Ik hoop alleen dat er in de toekomst wat elegantere sneakers worden ontwikkeld voor stewardessen. Want deze winnen nu niet bepaald de schoonheidsprijs. 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge