Greater Bay Airlines lanceert nieuw uniform

Ze mogen nog niet eens vliegen, maar hebben wel alvast hun nieuwe uniformen bekend gemaakt. Greater Bay Airlines, de nieuwe luchtvaartmaatschappij uit Hong Kong, heeft er duidelijk zin in. Op hun website zijn de nieuwe uniformen te bewonderen. Maar of dat nu zo’n succes is? De meningen zijn erover verdeeld.

Greater Bay Airlines lanceert nieuw uniform
Foto: Greater Bay Airlines

Greater Bay Airlines lanceert nieuw uniform

De nieuwe set uniformen bestaat uit drie varianten: een jurk, kokerrok met blouse, en laats genoemde outfit met jasje. De outfits zijn hoofdzakelijk turquoise en worden gecombineerd met een gekleurde sjaal. En juist de turquoise kleur schiet sommigen in het verkeerde keelgat. De uniformen worden vergeleken met die van zusters in het ziekenhuis en de kleur doet sterk denken aan bezorgservice Deliveroo. 

Greater Bay Airlines lanceert nieuw uniform
Foto: Greater Bay Airlines

Niet zo’n ongebruikelijke kleur

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Je houdt ervan of niet. En wanneer je een nieuw uniform lanceert zullen er altijd mensen zijn die het kunnen waarderen of juist niet. Toch is de kleur niet eens zo ongebruikelijk binnen deze branche. De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus verwerkt al jaren turquoise en andere groentinten in hun uniformen. 

Aer Lingus uniformen
Foto: Aer Lingus |  Uniformen van 1945 tot en met 1998

Voorheen waren de stewardessen volledig gehuld in deze kleur, maar tegenwoordig gaat men voor een iets meer ingetogen uitstraling. Turqouse wordt anno 2021 gecombineerd met veel donkerblauw en zwart, wat het geheel een wat chiquere uitstraling geeft.

Aer Lingus uniform 2020
Foto: Aer Lingus (2020)

Ik ben zelf geen fan van deze kleur wanneer het aankomt op uniformen in de luchtvaart. Ik vind het enkel als accent mooi. Liever zie ik warme tinten gecombineerd met zwart of donkerblauw. Maar ach, ze durven tenminste op te vallen. En daar valt ook wel iets voor te zeggen.

 

Groetjes,

Aileen

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de luchtvaart? Check dan mijn boek Op hoge hakken in de wolken. Te koop via o.a. Bol.com.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge