Kledingtips voor wanneer je gaat solliciteren bij een duurzaam bedrijf

Vroeger was duurzaamheid iets waar slechts een selecte groep mensen zich mee bezighield. Ik zat bijvoorbeeld op een Vrije School (Rudolf Steiner college), een plek waar men veel bezig is met de natuur. De mensen daar werden vaak geitenwollensokken types genoemd. Niet zo gek ook, want destijds liepen veel van deze mensen op dit soort dikke, zelfgebreide sokken. Tegenwoordig ben je helemaal geen geitenwollensokken type wanneer je je bewust bent van de natuur. Want steeds meer mensen zijn hiermee bezig en die sokken zijn al lang niet meer het kenmerk van een natuurvriendelijke levensstijl.

Kledingtips voor wanneer je gaat solliciteren bij een duurzaam bedrijf

Door deze ontwikkeling vinden mensen het ook steeds belangrijker dat ze werken voor een bedrijf dat bewuste, natuurvriendelijke keuzes maakt. Maar hoe zit het eigenlijk met solliciteren bij dit soort bedrijven? Hebben de geitenwollensokken plaats gemaakt voor een andere kledingtrend? In dit artikel geef ik je drie kledingtips voor wanneer je gaat solliciteren bij een duurzaam bedrijf.

 

1. Bewuste merken

Wellicht ben jij je niet zo bewust van de kledingmerken die je draagt, maar jouw gesprekspartner misschien wel. Er zijn genoeg mensen die zelfs zonder het zien van een logo de kleding van een merk herkennen. En ieder merk heeft een imago waar duurzaamheid wel of niet een onderdeel van uitmaakt. Dus met het dragen van fast fashion merken zoals Primark, H&M en Zara zul je niet snel een goede sier maken.

Je kunt beter een kledingmerk dragen dat (veelvuldig) gebruik maakt van gerecyclede materialen en waarbij er goed gezorgd wordt voor de medewerkers in fabrieken. Door bewust te kiezen voor bepaalde merken laat jij zien dat duurzaamheid een onderdeel is van wie jij bent en waar je voor staat.

Tip: op de website van de Fair Wear Foundation staat een lijst met duurzame kledingmerken en op welke manier zij hiermee omgaan.

 

2. Zoek feitjes op

Heb jij een overhemd in je kast hangen dat is gemaakt van petflessen of andere gerecyclede materialen? Dan is dit een kans om een goede eerste indruk te maken. Wellicht zegt je gesprekspartner wel iets positiefs over je kleding en zo kan jij er meteen iets over vertellen. Maar je kunt het ook zelf vertellen. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gevraagd naar jouw ideeën over duurzaamheid, dan kun je meteen je kleding als voorbeeld gebruiken. 

 

3. Vergeet de basis niet

Wat je ook aantrekt, het is belangrijk om er verzorgd uit te zien en goed na te denken wat passend is bij het bedrijf en de functie die jij ambieert. Bij een functie met veel klantcontact wordt over het algemeen meer eisen gesteld aan een representatief uiterlijk dan een baan waarbij je geen klanten ziet. Twijfel je wat gepast is? Check dan het artikel dat ik heb geschreven over hoe je via sociale media de dresscode van een bedrijf kunt achterhalen.

 

Solliciteren bij een duurzaam bedrijf?

Ben je op zoek naar een baan bij een duurzaam bedrijf of ben je juist een werkgever van een duurzaam bedrijf en zoek je personeel? Check dan sustainablejobs.nl. Op deze website worden verschillende vacatures aangeboden door bedrijven die zich bewust zijn van de natuur. Voor zowel vaste arbeidscontracten als stages en freelance opdrachten. 

Heb jij wel eens gesolliciteerd bij een duurzaam bedrijf en jouw kleding hierop aangepast?

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Sustainablejobs. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge