Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel

Volgende week is het alweer tijd voor de kerstborrels. Of misschien is jouw werk er dit jaar wat eerder bij en heb jij hem deze week al? Heb je al bedacht wat jij gaat dragen tijdens dit feestelijke moment? Mocht je nog geen idee hebben, dan help ik jou alvast op weg…

 

Blazer

Om in kerstsferen te komen is het niet nodig om meteen iets aan te schaffen waar een kerstprint op staat. Want wie iets feestelijks, maar ook neutraals aanschaft, kan dit ook tijdens andere gelegenheden dragen.

Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel
Mango blazer fluweel €59,99

Een goed voorbeeld  is het velvet colbert. Door de glans ziet het er chique uit en met een paar opvallende sieraden kun je hem makkelijk een feestelijke uitstraling geven. Wil je hem ook wat vaker in het dagelijks leven dragen? Combineer hem dan met bijvoorbeeld een effen spijkerbroek. Zo maak je het colbert juist weer wat minder feestelijk.

 

Mantelpak

Wil je echt uitpakken tijdens de borrel? Dan kun je gaan voor een mantelpak in een kerstige kleur of print. Je knalt er lekker uit en het is een goed excuus om eens wat anders te proberen.

Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel
Red Ruby mantelpak  normaal €64,95, nu €51,95

Ik adviseer je om in dit geval te kiezen voor een mantelpak zonder overduidelijke kerstprint. Kleding met rendieren of kerstmannen erop zijn misschien leuk voor een keertje, maar blijft de rest van het jaar in de kast hangen. Koop je een effen mantelpak in een opvallende kleur, dan kun je het colbert of de rok ook los van elkaar combineren. Zo zou je de rode rok bijvoorbeeld prima met een zwarte blouse kunnen dragen op een dagelijkse werkdag.  

Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel
Lumberjackie mantelpak €64,95

Bovenstaand mantelpak met Schotse ruit vind ik ook een erg leuk alternatief voor de effen variant. De ruit geeft en stijlvolle indruk en je kunt ook dit pak prima met een zwarte blouse combineren.

Top of trui

De zogenaamde ‘lelijke kersttrui’ kennen we inmiddels wel. Deze is al jaren een trend. Je houdt ervan of je haat hem. Voor diegene die niet zo blij worden van deze opvallende trui en liever voor een stijlvolle variant kiezen, zijn er gelukkig genoeg alternatieven.

Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel
Glittertop Only €32,99

De glittertrui- of top valt een beetje in dezelfde categorie als het velvet colbert die ik aan het begin van dit artikel benoemde. Je kunt hem in combinatie met een paar mooie sieraden heel feestelijk dragen, maar met een jeans is het ook een prima trui voor een normale werkdag. Voor een extra nette uitstraling draag je er een blouse onder. De kraag en manchetten die onder de trui uitsteken maken jouw outfit meteen wat representatiever. 

Stijlvolle dameskleding voor tijdens de kerstborrel
Gebreide trui normaal 34,99, nu €26,20

De Noorse trui is, net zoals de foute kersttrui, een kledingstuk waar je van houdt of niet. Het voordeel hiervan is dat hij er een stuk stijlvoller uitziet. Ook bij deze trui is het leuk om er een blouse onder te dragen voor een wat nettere uitstraling. 

Feestelijke panty

Heb je geen zin om de paskamers in te gaan voor een nieuw kledingstuk of om überhaupt na te moeten denken over kleurrijke combinaties? I feel you! Wat dacht je van een panty met een print? Ik vind dit altijd één van de makkelijkste manieren om een outfit feestelijk te maken. Je kiest voor een zwarte jurk, bijpassende pumps en een panty met bijvoorbeeld bloemen. Chique en tijdloos!

Panty kerst
Paisley panty zwart €14,99
Panty kerst
Knit pattern panty €14,99
Panty kerst
Sparkle back panty €12,99
Panty kerst
Sparkle back panty €16,99

Vind je deze zwarte combinatie toch wat saai? Kies dan voor een mooie rode lippenstift, steek je haren op en draag een paar grotere oorbellen. Zo zie je er met een minimale investering ineens heel feestelijk uit!

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge