Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel

Je hebt het misschien nog niet door, maar over een paar weken is het alweer tijd voor de kerstborrel. Sommige bedrijven organiseren een kerstdiner en soms worden partners ook verwacht. En dan heb je ineens meerdere zakelijke kerstborrels, maar weet jij al wat je aan gaat trekken? In dit artikel heb ik de meest stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel op een rij gezet. Van complete pakken tot subtiele details: er zit voor iedere man wel iets bij. Inclusief tips over hoe je deze kunt dragen.

 

Overhemden

Vind je een kerstoverhemd leuk, maar wil je niet teveel opvallen? Dan is een overhemd in neutrale kleuren zoals wit, donkerblauw en zwart een goede optie.

Kerst overhemd
Overhemd Blueprint €79,95
Kerst overhemd
Overhemd Blueprint €79,95
Kerst overhemd
Overhemd Blueprint €79,95

Bovenstaande overhemden heb ik gevonden op de website van Only for Men. Daar zag ik dat deze overhemden €79,95 per stuk kosten, maar je drie overhemden voor €99,95 kunt kopen. Een interessante aanbieding. 

Het blauwe overhemd met de sterren kan ook goed gedragen worden tijdens oud en nieuw of de nieuwjaarsborrel. Mocht je niet willen dat het opvalt dat je tijdens alle gelegenheden hetzelfde overhemd draagt, dan kun je hem ook combineren met andere kledingstukken. Denk aan een donkerblauwe blazer of trui erover heen. 

 

Kerst blazers

Een blazer is qua prijs vaak wat duurder dan een overhemd, maar wie slim koopt heeft er het hele jaar wat aan. Onderstaande blazers kun je namelijk ook tijdens andere feestjes dragen. Of gewoon op een dagelijkse werkdag, afhankelijk van wat je stijl en de dresscode op het werk is.

Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Blazer pine green €135,00

Ik vind bovenstaande blazer echt geweldig. Tijdens de kerstborrel kun je hem op een feestelijke manier dragen met bijvoorbeeld een vlinderdas en een overhemd. Ook een opvallende, feestelijke broche kan hierbij erg leuk staan. De rest van het jaar zou je hem kunnen combineren met een zwarte coltrui of t-shirt.

Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Blazer Rich green €125,00

Wat ze heel leuk hebben gedaan bij bovenstaande blazer, is dat ze in de voering hebben uitgelegd hoe je een das moet knopen. Door middel van plaatjes zie je stap voor stap hoe je dit kunt doen. Super slim!

Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Blazer Burgundy €125,00

Hierboven zie je meteen wat het effect is van een leuke, feestelijke broche op je blazer. Een gouden detail past ook goed bij het kerst-thema. En de tekst ‘Merry everything & Happy whatever’ is natuurlijk extra grappig.

Wil je een blazer nog chiquer maken? Vervang dan de knoop aan de voorkant voor een gouden of andere glimmende variant. Daarmee kun je ieder kledingstuk mee upgraden.

 

Kerst pakken

Ben je niet van de details, maar wil je jezelf gelijk helemaal in het kerstthema onderdompelen? Kies dan voor een kerstpak.

Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Pak merry pinstripe €74,95

Dit is toch wel mijn absolute favoriet van dit artikel. Het zwarte pak lijkt vanaf een afstand een krijtstreep te hebben, maar van dichtbij zie je dat er met kleine letters ‘Merry X-mas’ op staat. Hoe leuk!

Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Pak glorious green €74,95
Stijlvolle herenkleding voor tijdens de kerstborrel
Pak blazing burgundy €74,95

Het groene en donkerrode pak is ideaal voor diegene die het pak de rest van het jaar wil blijven dragen. De blazer en pantalon kun je namelijk eenvoudig met andere kledingstukken combineren. Ik zou alleen het witte merklabel op de mouwen met een klein schaartje los knippen voordat je hem gaat dragen. 

 

Kerst accessoires

Kerst stropdassen
Groene kerstdas €17,99|Blauwe kerstdas €17,99|Rode kerstdas €17,99

Ben je wel in voor een das en mag er een leuke kerstprint op staan? Dan zijn bovenstaande dassen wellicht een goed idee. Combineer ze met een effen wit of zwart overhemd zodat je outfit niet te druk wordt.

Kerst vlinderdas
Zwarte vlinderdas Hema €7.- | rode vlinderdas Jack & Jones €17,99| Rode stropdas Hema €10

Er zijn natuurlijk ook klassiekers die je kunt dragen tijdens de kerstborrel. Denk aan een zwarte of rode (vlinder)das. Klassiek en altijd goed. Hoewel bovenstaande zwarte vlinderdas een roze achterkant heeft, wat ook weer een grappig detail is als je er toch nét even anders uit wilt zien.

Kerst broche
Broche merry-everything €7,95 | Broche beer-xmas €7,95

De broche die je eerder in het artikel zag bij rode blazer kun je ook los kopen. En voor de bierliefhebbers is er een variant met de tekst ‘It’s the most wonderful time for a beer’. Heel toepasselijk als je met je collega’s staat te proosten.

 

Kerstsokken

Aangezien ik weet hoe dol mijn lezers op gekke sokken zijn, kan ik deze natuurlijk niet achterwege laten. Er zijn op dit moment heel veel verschillende kerstsokken te koop, en de meeste hebben felle kleuren en opvallende prints.

Kerst sokken
Jack&Jones kerstsokken set (4 stuks) €9,95

Wil je liever een stijlvolle, wat subtielere kerstsok? Dan raad ik je bovenstaande set van Jack & Jones aan. Zo heb je meteen genoeg sokken voor de kerstborrel, het eventuele diner én beide kerstdagen thuis. 

Wil je nog meer kledinginspiratie voor de kerstborrel? Check dan mijn artikel van vorig jaar. Hierin laat ik 6 andere, leuke kerstoverhemden zien die op dit moment nog steeds te koop zijn. Ze zijn nu zelfs een stukje goedkoper.

Dames, het artikel met stijlvolle kleding voor jullie kerstborrel volgt ook snel!

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge