Het uiterlijk gebruiken om inhoudelijk op te vallen

Vorige week werd ik ineens twee keer getagd onder een oproep op LinkedIn. Nou, als twee connecties mij ergens op wijzen, dan zal het vast interessant zijn. En ja, dat was het zeker. Ik werd namelijk getagd onder een oproep van een dame die een baan zocht en dit wel op een hele bijzondere manier had aangepakt. Zij gebruikte namelijk het uiterlijk om inhoudelijk op te vallen. Eh, wat zeg ik? Ze gebruikte zelfs een damespak als metafoor om haar kwaliteiten te benadrukken. Benieuwd? Hier onder kun je de oproep lezen.

 

Het uiterlijk gebruiken om inhoudelijk op te vallen Het uiterlijk gebruiken om inhoudelijk op te vallen

Ik zit veel op LinkedIn en zie geregeld oproepjes voorbij komen maar zo origineel had ik hem nog niet eerder gezien. Heel inspirerend en gaaf. Tijd om Angelique Brantjes (48) eens te ondervragen.

 

Angelique, wat heb jij een gave oproep geplaatst! Heel origineel. Hoe heb je dit bedacht?

”Wanneer je aan het solliciteren bent, dan wil je natuurlijk opvallen in de grote menigte. In het begin vond ik dit best lastig en heb ik ook hulp gekregen van een coach om hier beter in te worden. Toen kwam ik er achter dat een ludieke oproep wel het leukste is. Ik ben zelf iemand die altijd in metaforen denkt, vandaar dat ik dit zo heb bedacht. De rode draad van de oproep is dat mijn pak maatwerk is en dat ik dit ook lever met mijn werk.”

 

Waarom heb je specifiek voor een damespak gekozen als metafoor?

”Ik heb een tijd geleden een mode opleiding gedaan. Daarna heb ik mijzelf laten omscholen en ben managementassistent geworden. Maar dat creatieve, dat zit nog steeds in mij. Ik zie er ook altijd verzorgd uit en vind het fijn om mooie kleuren te dragen die goed bij mij passen. Op deze manier wil ik dat stukje van mijzelf laten zien.”

 

Het uiterlijk gebruiken om inhoudelijk op te vallen

 

Heb je inmiddels al een baan gevonden?

”Ik ben druk bezig met solliciteren en het gaat goed, maar helaas heb ik nog geen contract kunnen ondertekenen. Dus ik sta nog zeker open voor een functie als managementassistent, secretaresse of office manager.”

 

Zoek je toevallig een managementassistent? Check dan de LinkedIn pagina van Angelique.

 

Groetjes,

Aileen

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge